reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też się nie wysypiam,tylko u mnie najgorsze chodzenie siku w nocy,nie raz kilkanaście razy w nocy.Potem mam problem zasnąć.Mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie,ale ja chodzę prywatnie.Jest ordynatorem szpitala w którym rodzę,dla mnie ważne jest mieć lekarza ze szpitala który wybrałam.A mam do niego ze 40 km.W szpitalu z mojej miejscowości nie poszła bym rodzić nawet jak by mi chcieli zapłacić.

Ja przy ostatniej ciazy wlasnie zle wybralam lekarza i ciagle chodzilam na wizyty cala w stresie. Teraz mam isc do calkiem innego, ale opinie ma dobre tylko ze usg on nie robi tylko daje skierowanie do innego, ale w razie czego przeniose sie do innej przechodni tez do niego :) tam podobno robi usg prawie za kazdym razem i odrazu.

reklama
Ja przy ostatniej ciazy wlasnie zle wybralam lekarza i ciagle chodzilam na wizyty cala w stresie. Teraz mam isc do calkiem innego, ale opinie ma dobre tylko ze usg on nie robi tylko daje skierowanie do innego, ale w razie czego przeniose sie do innej przechodni tez do niego :) tam podobno robi usg prawie za kazdym razem i odrazu.
Ja mojego mam już od 7 lat .Brak usg na miejscu też nie kłopot jak lekarz dobry:) Tylko wiadomo fajnie jest podejrzeć bąbla od razu na wizycie.

Ja mojego mam już od 7 lat .Brak usg na miejscu też nie kłopot jak lekarz dobry:) Tylko wiadomo fajnie jest podejrzeć bąbla od razu na wizycie.

Tzn dla mnie to o tyle klopot ze z kims musze dziaciaki zostawiac a nie zawsze maz w domu bo na rozne zmiany pracuje :/ eh nie wiem jak ja to wszystko pogodze.

Tzn dla mnie to o tyle klopot ze z kims musze dziaciaki zostawiac a nie zawsze maz w domu bo na rozne zmiany pracuje :/ eh nie wiem jak ja to wszystko pogodze.[/Q
To faktycznie kłopot jak nie masz nikogo poza mężem żeby dziewczyny zostawić.Trzeba będzie to z mężem jakoś zorganizować,złotej rady nie ma;)

A jak z rozstepami? Smarujecie juz brzuchy? Mi w pierwszej ciazy zrobily sie na samym koncu, smarowalam tylko brzuch i sie nie zrobily ale piersi, biodra i pupa sa straszne.

A jak z rozstepami? Smarujecie juz brzuchy? Mi w pierwszej ciazy zrobily sie na samym koncu, smarowalam tylko brzuch i sie nie zrobily ale piersi, biodra i pupa sa straszne.
Ja się smaruję Bio Oil, w pierwszej ciąży też się nim smarowałam i nie mam ani jednego rozstępu, chociaż nie mam pojęcia czy to dzieki niemu. Jeśli chodzi o rozstepy to polecam przeczytać:
Link do: Rozstępy w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ja już. Ale to dlatego że w pierwszej ciąży podczas trzech pierwszych miesięcy piersi urosły mi o 3 rozmiary i całe popękały. Stosowałam tony różnych kremów. Jak znalazłam swój to na piersiach ładnie zaczęły blednąć a na brzuchu nic się nie pojawiło do końca ciąży. Teraz tym balsamem już smaruje się odkąd się dowiedziałam o ciąży

ckaiyx8d63pd6voi.png

A ja od wczoraj w szpitalu. Przez całodniowe wymioty odwodnienie. Dostaje kroplowki i nabieram siły :-)

Załączniki

• DSC_0030.JPG
    DSC_0030.JPG
    309,8 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry