reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mamusię ale mnie nosi, tesciowa mnie wkurzyła. Maly dopiero co kończy leczenie z kataru i kaszlu przy zabkowaniu a ja walczę z katarem i kaszlem a ona mi mówi żeby z nim isc na dwór. Nie dość że słonko w południe jest za mocne jak na oczy dziecka tak małego to wyjście dziś pewnie wiązało by się z kolejnymi dwoma tygodniami choroby.Ja jej na to że przeciez za dwa czy trzy dni pójdzie na pole a ona zrobiła taka minę jakbym była najgorsza matka na swiecie.Dla niej wyjście na dwór to lekarstwo na wszystko. Dodam że codziennie chodziłam z małym na spacer ale choroba to choroba a ja sie boję żeby się to nie przerodzilo w zapalenie płuc u małego.Bo juz jest dobrze .Po drugie boję się że ten straszny kaszel zaszkodzi ciąży.Lecze się jak mogę ale jak dwie osoby są w domu chore i nie ma jak tego wylezec to trochę trwa.

reklama
Możliwe że wiecie, ale przypomnę może akurat komuś się przyda. Dziś się dowiedziałam że po porodzie dla tatusiów jest możliwość wzięcia 14 dni opieki na żonę po porodzie. Co prawda płatne 80% ale jeśli komuś potrzeba to fajna opcja. My chyba skorzystamy bo pomimo mniejszej wypłaty lepiej jak mi pomoże mąż no i sam się nacieszy małym :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
A oprócz tego jest jeszcze chyba też 2 tygodnie tacierzyńskiego i chyba 2 dni urlopu okolicznościowego :)

p19u43r85mf3dc6h.png

1520594868-3e84a247629ae6f3-aaaaaa.jpeg

@KatiNails u mnie dziś takie HiMommy! [emoji5]dzielą nas dwa dni [emoji6]

@kiiinia91dzięki, ze się dopytałaś o ten KOC. Jestem Ci bardzo wdzięczna i zrobiło mi się dużo jaśniej w kwestii porodu [emoji846]

A jeśli chodzi o tę grupę zamknięta i na fejsie to skończmy już ten temat bo tak jak napisała Chomiczka nikt tu forumowiczem na etacie nie jest, a dodatkowo takie dyskusje w przeżywaniu ciąży żadnej z nas nie pomogą :) Także cieszmy się piękna pogoda i wiosna, której tak wszystkie chciałyśmy [emoji5] u mnie dziś 8 stopni, było piękne słoneczko [emoji4]

Zgadzam się [emoji16]
Ja nie miałabym czasu na przynależenie do tylu grup jednocześnie, a co dopiero jakąś większą aktywność

oar8flw1mdp5ujvp.png

Dlatego tez powstała extra grupa dla udzielających sie aktywnie [emoji3] spokojnie nasza grupa tez jest fajna [emoji106] ja i tak należę tylko do tej a i ledwo was ogarniam babeczki bo piszecie duzo [emoji4][emoji106]

oar8ugpj82a6sg42.png

Ja też nic nie wiedziałam o tajnych grupach ale tyle tu piszecie i już tego nie mogę ogarnąć. Jakbyście miały przestać pisać tutaj i się przenieść tylko na prywatną dajcie znac:)

Jak dobrze że dzisiaj piątek i mam pół dnia urlopu bo juz padam po całym tygodniu pracy. Z jednej strony już nie mam siły z drugiej wiem że się zanudze na zwolnieniu.

Miłego dnia:)

Witaj w grupie pracujących [emoji3] ech jeśli nadchodzi piatek tez mam takie myśli... a wiem ze w domu mnie rozniesie [emoji106] juz pogoda jest coraz to ładniejsza i mnie osobiście minęły juz dolegliwości z 1trym i śmiało mogę żyć [emoji16] byle by juz zima nie wróciła [emoji3]

oar8ugpj82a6sg42.png

reklama
Do góry