reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam podobnie, schylę się czy coś i pozamiatane.

Wiecie co? No to już jest paranoja, oglądam sobie leżaczki bujaczki i zalazłam egzemplarz za 1000zł, ja się pytam: za co tyle forsy?
Za firmę. Za metkę. Za wygląd.

9.08.18r. [emoji173]️ [emoji66]
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
A to szczęściara! Mi poleciła znajoma dałam ponad 100.... a teraz rozglądam sie za czymś normalnym i tańszym... [emoji849] bujaczek mam obiecany od szwagierki, łóżeczko od bratowej wiec podstawe mam [emoji4][emoji106]

oar8ugpj82a6sg42.png
Da się kupić leżaczek - bujaczek za mniej niż 100 zł? Też to wtedy będzie taki gdzie się dziecko kładzie i tam można je bujać lekko?

f2w3flw1cbdbspns.png

Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to ja jeszcze żadnych nie mam, po 10 marca zaopatrze się w jakieś dwie pary, najlepiej chyba legginsów albo dresy [emoji3]

Gdzie wy polecacie poszukać?

A jeśli już mowa o ruchach dzidziusia to ja jeszcze nic nie czuje, albo pewnie źle to sprawdzam i nie poznaje [emoji20]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Kilka dni temu zaopatrzylam sie w ciazowe tregginsy w lidlu. Sa super wygodne :rofl:
A co do ruchow dziecka to ja tez jeszcze nic nie czuje a z racji tego, ze w tak zaawansowanej ciazy jestem pierwszy raz to nie bardzo wiem czego sie spodziewac :happy2:

A ja zjadlam wczoraj wedzona makrele a juz po posilku troche sie wystraszylam i sobie pomyslalam ze w sumie to nie powinnam w ciazy jesc czegos takiego.. A Wy jakie macie podejscie do wedzonych ryb w ciazy?

Ostatnio dziewczyny pisały, że można jeść te wędzone na ciepło. Kupuję mojemu mężowi zazwyczaj wędzone rybki, najczęściej jest to makrela wędzona na gorąco, sama za nimi nie przepadam, ale on zrobił teraz przepyszną pastę rybną i zjadłam sama wszystko. Własnie mam w planie sobie kupić i dodać do tego kilka dodatków, korniszonka, papryczkę, aż mi ślinka leci :)

Za firmę. Za metkę. Za wygląd.
No aż taki wypasiony ten jeden bujaczek nie jest, a fisher price ma 3x tańsze i porównywalne w wyglądzie i funkcjach.

Tak, da się kupić bujaczek za mniej niż 100, miałam taki dla jasia, on nawet cały czas jest, naturalnie kupowałam na alledrogo

No i super :) teraz tez wykreśliłam na dobre z tej listy ten kosz Mojżesza. Taki leżaczek bujany bardziej się przyda. A na kokon/otulacz tez już patrzyłam i rzeczywiście przyda się, bo uniwersalny do różnych zastosowań :)

A przewijak kupujecie taki osobny wolnostojący czy taki nakładany na łóżeczko? Bo w ikea widziałam taki najzwyklejszy przewijak za 70 zł z półką na dole żeby można było sobie tam w koszyczku poukładać akcesoria wszystkie niezbędne do pielęgnacji.

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja w ogóle nie kupię przewijaka. Jak dla mnie jest zbyt niewygodny. Wolę przebierać dzieciaki na łóżku aniżeli stojąc. Więc ze swoim dzieckiem też to będę praktykować. Ale ja to też wanienki na tych tam nogach nie kupuje, tylko też będę kąpać na podłodze a potem w brodziku :D

f2w3flw1cbdbspns.png

W takim razie tez poprzeglądam takie przewijaki żeby były nakładane na łóżeczko albo komodę, ale ani komody ani łóżeczka jeszcze nie mamy(planujemy pojechać w maju do Ikea i tam zakupić wszystkie najważniejsze mebelki), wiec będę musiała się sugerować tym łóżeczkiem co już wybrałam z ikea albo jakaś komoda żeby znać wymiary łóżeczka i dopasować przewijak gdzieś z internetu. Bo one raczej regulowane nie są?

My przerabiamy nasza malutka sypialnie w której mamy tylko na cała szerokość łóżko i szafę przesuwana, wiec nieuniknione jest kupienie wszystkiego po kolei [emoji19] bo będzie to po prostu cały pokoik dla dziecka, my przerzucamy się na mieszkanie w salonie i spanie. Czego się nie robi dla dzidziusia [emoji5][emoji5]

ale już zacznę się rozglądać co i jak, bo zanim się obejrzymy to będzie maj i będziemy jechać na te najlepsze zakupy, na które będę wyczekiwała już od dziś hah [emoji16][emoji16]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Nie wolicie spać w pokoju z maluchem? Ja przez pierwszy rok nawet nie robię pokoju dla dziecka bo będzie ono spało przy nas a bawiło się też w salonie lub tam gdzie będziemy my.

f2w3flw1cbdbspns.png

Ostatnio dziewczyny pisały, że można jeść te wędzone na ciepło. Kupuję mojemu mężowi zazwyczaj wędzone rybki, najczęściej jest to makrela wędzona na gorąco, sama za nimi nie przepadam, ale on zrobił teraz przepyszną pastę rybną i zjadłam sama wszystko. Własnie mam w planie sobie kupić i dodać do tego kilka dodatków, korniszonka, papryczkę, aż mi ślinka leci :)

No aż taki wypasiony ten jeden bujaczek nie jest, a fisher price ma 3x tańsze i porównywalne w wyglądzie i funkcjach.

Tak, da się kupić bujaczek za mniej niż 100, miałam taki dla jasia, on nawet cały czas jest, naturalnie kupowałam na alledrogo
To super sprawa, bo te co wstępnie widziałam w sklepach to koło 200 zł, a chciałabym właśnie taki prosty, zwykły, nie pstrokaty. Będę szukać dalej w takim razie.

f2w3flw1cbdbspns.png

A ja zjadlam wczoraj wedzona makrele a juz po posilku troche sie wystraszylam i sobie pomyslalam ze w sumie to nie powinnam w ciazy jesc czegos takiego.. A Wy jakie macie podejscie do wedzonych ryb w ciazy?
Właśnie ostatnio na ten temat dyskutowaliśmy zależy w jaki sposób ryba jest wędzona jeżeli w wysokiej temp. To ok chodzi o zabicie ewentualnej listeriozy.Ja od kiedy jestem w ciąży nie jadam makreli A bardzo lubię.

reklama
To super sprawa, bo te co wstępnie widziałam w sklepach to koło 200 zł, a chciałabym właśnie taki prosty, zwykły, nie pstrokaty. Będę szukać dalej w takim razie.

To ja Ci pokażę jaki Jasio miał, tylko inny wzorek. Naturalnie nie ma bajerów, ale podstawową funkcję spełnia :)

Link do: LEŻACZEK-BUJACZEK od 0-18 kg MIKRUS
z tym, że on podrożał, bo ja go za 50zł kupowałam
w tej chwili są na allegro tańsze w ofercie i ciekawsze

Do góry