reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Da się kupić leżaczek - bujaczek za mniej niż 100 zł? Też to wtedy będzie taki gdzie się dziecko kładzie i tam można je bujać lekko?

9.08.18r. [emoji173]️ [emoji66]
f2w3flw1cbdbspns.png
Używany jak najbardziej można :-)ja swój kiedyś sprzedałam z Fisher price za 80 zł :p

reklama
My komodę już mamy. Kupiliśmy zanim dowiedzieliśmy się o ciąży z takim planem, ze się kiedyś przyda. Łóżeczko mamy po wszystkich dzieciach z rodziny - takie które kiedy zrobił mój dziadek i właśnie musimy kupić fotel. A myślicie, ze bujaczek przyda się już od początku czy mogę go sobie zostawić „na pozniej”?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziewczyny polecam gorąco te leżaczki. Lenka używała od urodzenia. Ten mój miał 3 stopniowa regulację od leżenia poprzez półlezenie potem foteliczek. Posiadał wibracje oraz pałąk z zabawkami. Kupiłam używany na olx za 60 zl potem za tyle samo sprzedalam. Żebym to ja wiedziała ze zaraz będzie 3 maluch[emoji12]

Ja wam wklepuję te dwa bujaczki, co wczoraj mi oczy w słup stanęły, jeden faktycznie, bajer dla Lewandowskich, a drugi to chyba komuś cię pomerdało o jedno zero :D
Link do: 4MOMS LEŻACZEK BUJACZEK MAMAROO 4 NOWY MODEL
Link do: LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE DŹWIĘKI DO 18 KG MYSZKA

Powiem tak, bujaczek fajna rzecz, jak dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, ale zaczyna jeść coś więcej niż mleko, mama też może usiąść wygodnie na podłodze i bawić się z dzieckiem. Ja przy Jasiu miałam taki najprostszy, jak pracowałam na komputerze, to synek był koło mnie i mógł sobie patrzeć na pokój dookoła. Bardzo mi się podobają bujaczki 3w1 tiny love, ale nowy kosztuje ponad 300zł, a ja potrzebuję dwa, także, może natrafię na używane w dobrej cenie. Of koz mierzę siły na zamiary.
Link do: Tiny Love LEŻACZEK BUJACZEK GONDOLA CZERWONY

Co do przewijaka, mam taki mega wielki stół, że będę kupować taki miękki, do położenia na nim, miałam tak przy Kubie, mobilne, bo i do łazienki (miałam wtedy jeszcze szeroką pralkę) i właśnie do pokoju na stół, czy komodę, jak ktoś ma :)

Z takich innych niezbędnych rzeczy, która uważam, że tym razem jest to mus, bo przy poprzednich dzieciach nie miałam, to krzesełka do karmienia, nie wiem jak to będzie wyglądało w przyszłości, ale chyba w takie ikeowskie się zaopatrzę, ale to na sporo późniejszy termin.

Na początek ma być wanienka, łóżeczko, wózek i akcesoria do karmienia, akcesoria do przewijania plus pieluszki podszyte ceratką (na wizytacje w przychodni)

Co za pyszne śniadanko ja tam widziałam, mniam, mniam, ja mam dzisiaj fazę na płatki z mlekiem :)

A i boleję, bo nie mogę już spać na brzuchu, przeszkadza mi :D
Super ten lezaczek tiny love :)

Ja farbuje tez farba z rossmana jakims popielatym blondem wellaton chyba i niestety gdybym chciala miec taki kolor jak na koncowkach musialabym 1,5h trzymac.
Ostatnio zbilam dozownik na mydlo, tez byl pelny, a zebrac tyle mydla z ciemnych kafli wcale nie jest latwo :D ogolnie jestem niezdarna i wszystko psuje :D
Ze mnie w ciazy tez sie niezdara zaczyna robic i co chwile cos rozleje itp a wczesniej tak nie mialam :D

Ja tez dziś malowałam włosy, ale wyszło pięknie jak zawsze [emoji5] dziś akurat Bratowa mi malowała, wiec jest dokładnie :) bo jak maluje sama to jest różnie.
A bujaczek @oliwiapatrycja super :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja zjadlam wczoraj wedzona makrele a juz po posilku troche sie wystraszylam i sobie pomyslalam ze w sumie to nie powinnam w ciazy jesc czegos takiego.. A Wy jakie macie podejscie do wedzonych ryb w ciazy?
Zjadłam i pewnie jeszcze nie raz zjem[emoji4] nie ma co popadać w paranoję[emoji4]
Moim zdaniem bardzo. Bo ja bym się bała zostawić dziecko leżące na kanapie, a ciągle w łóżeczku też słabo. Poza tym zamierzam taki leżaczek przenosić np do łazienki, kuchni, salonu...

f2w3flw1cbdbspns.png
Ja na początku będę mieć kokon [emoji4] Z takiego kokon dziecko ci nie wypadnie[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Nie wolicie spać w pokoju z maluchem? Ja przez pierwszy rok nawet nie robię pokoju dla dziecka bo będzie ono spało przy nas a bawiło się też w salonie lub tam gdzie będziemy my.

f2w3flw1cbdbspns.png

Ten pokój jest tak mały, ze teraz jestem tam tylko łóżko nasze i szafa, wiec nie ma takiej opcji. Zreszta jak mój Bartek pracować będzie i będzie musiał się wyspać do pracy to lepiej żeby dzidzia miała swoje królestwo, ja tam będę je usypiała na fotelu, przebierała itd.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Do góry