reklama
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
W takim razie tez poprzeglądam takie przewijaki żeby były nakładane na łóżeczko albo komodę, ale ani komody ani łóżeczka jeszcze nie mamy(planujemy pojechać w maju do Ikea i tam zakupić wszystkie najważniejsze mebelki), wiec będę musiała się sugerować tym łóżeczkiem co już wybrałam z ikea albo jakaś komoda żeby znać wymiary łóżeczka i dopasować przewijak gdzieś z internetu. Bo one raczej regulowane nie są?
My przerabiamy nasza malutka sypialnie w której mamy tylko na cała szerokość łóżko i szafę przesuwana, wiec nieuniknione jest kupienie wszystkiego po kolei [emoji19] bo będzie to po prostu cały pokoik dla dziecka, my przerzucamy się na mieszkanie w salonie i spanie. Czego się nie robi dla dzidziusia [emoji5][emoji5]
ale już zacznę się rozglądać co i jak, bo zanim się obejrzymy to będzie maj i będziemy jechać na te najlepsze zakupy, na które będę wyczekiwała już od dziś hah [emoji16][emoji16]
My przerabiamy nasza malutka sypialnie w której mamy tylko na cała szerokość łóżko i szafę przesuwana, wiec nieuniknione jest kupienie wszystkiego po kolei [emoji19] bo będzie to po prostu cały pokoik dla dziecka, my przerzucamy się na mieszkanie w salonie i spanie. Czego się nie robi dla dzidziusia [emoji5][emoji5]
ale już zacznę się rozglądać co i jak, bo zanim się obejrzymy to będzie maj i będziemy jechać na te najlepsze zakupy, na które będę wyczekiwała już od dziś hah [emoji16][emoji16]
miloscwczasachpopkultury
Dziewczyny staram się spać na lewym boku i dzisiaj już mnie wszystko boli od tej jednej pozycji - kręgosłup, lędźwie, nawet zebra zastanawiam się czy mnie boli tak od tej pozycji czy po prostu przez to ze rosnę ?
Ja ciagle śpię na jednym boku i jest to prawy bok. Na lewym bym nie potrafiła zasnąć. Ogólnie ja np nie narzekam, nic mnie mnie boli i nie cierpię tez na jakieś bezsenności jak tu niektóre z Was pisały, ze się budzą pare razy w nocy. Ja śpię jak zabita w nocy, dopiero przed 7 sie przebudzam[emoji16]
Wiec niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć, ale możliwe, ze to przez przygotowywanie się organizmu do malucha, który ciagle się przecież z dnia na dzień rozwija i rośnie. Wiec trzeba trochę pocierpieć [emoji57]
A wczoraj wieczorem chyba zaczęłam czuć pierwsze ruchy tzn takie dziwne uczucie lekkie łaskotanie na dole brzucha po lewej stronie(bo chyba tam się ulokowała nasza malutka, bo kiedyś tez czułam tam bicie serduszka mocno) i miałam takie jakby lekkie bulgotanie w jelitach i już sama nie wiem czy to była ona czy się nakręcam [emoji28][emoji28]
miloscwczasachpopkultury
U mnie ciąża przebiega spokojnie bez żadnych wymiotow jedynie to brak apetytu, waga spada w dół już 6,5 kg ...
My z mężem znaleźliśmy 2w1 bujaczek i krzesełko do karmienia, zastanawiamy się czy to brać.
Jeju, to współczuje Ci kochana [emoji20] ja to nie wiem czy przytyłam od czasu ciąży, bo lekarz na NFZ pierwszy raz ważył mnie jak byłam w 13/14 tygodniu ciąży, a wagi nie mam w domu, ale no ja mam apetyt normalny, wręcz duży. Oto moje śniadanie przed praca, może zmotywuje Twój brzuszek do zjedzenia czegoś tez żebyś miała siłe i żebyście zdrowo rośli [emoji64][emoji9]
.rudzielec
@kiiinia91 ja nie dam rady spać tylko w jednej pozycji i cała noc się walam - taka typiara ze mnie[emoji173]️ poza tym od półtorej tygodnia mam problem z kręgosłupem i z tego powodu leżę jak kłoda w łóżku i jak pośpie za długo w jednej pozycji to czuje się taki dyskomfort. Wiec może Twój lewy boczek czasem chce odpocząć [emoji6] A Dzidzia, która rośnie cały czas tez swoje daje. To nóżki rozprostuje to raczki i już gdzieś tam coś nas uwiera
Także proponuje nie pilnować tak bardzo tego lewego boku, póki nasze brzuszki nie są jeszcze takie duuuuze [emoji6] za miesiąc będziemy się martwiły [emoji5]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Także proponuje nie pilnować tak bardzo tego lewego boku, póki nasze brzuszki nie są jeszcze takie duuuuze [emoji6] za miesiąc będziemy się martwiły [emoji5]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Luiza.
Ja wam wklepuję te dwa bujaczki, co wczoraj mi oczy w słup stanęły, jeden faktycznie, bajer dla Lewandowskich, a drugi to chyba komuś cię pomerdało o jedno zero
Link do: 4MOMS LEŻACZEK BUJACZEK MAMAROO 4 NOWY MODEL
Link do: LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE DŹWIĘKI DO 18 KG MYSZKA
Powiem tak, bujaczek fajna rzecz, jak dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, ale zaczyna jeść coś więcej niż mleko, mama też może usiąść wygodnie na podłodze i bawić się z dzieckiem. Ja przy Jasiu miałam taki najprostszy, jak pracowałam na komputerze, to synek był koło mnie i mógł sobie patrzeć na pokój dookoła. Bardzo mi się podobają bujaczki 3w1 tiny love, ale nowy kosztuje ponad 300zł, a ja potrzebuję dwa, także, może natrafię na używane w dobrej cenie. Of koz mierzę siły na zamiary.
Link do: Tiny Love LEŻACZEK BUJACZEK GONDOLA CZERWONY
Co do przewijaka, mam taki mega wielki stół, że będę kupować taki miękki, do położenia na nim, miałam tak przy Kubie, mobilne, bo i do łazienki (miałam wtedy jeszcze szeroką pralkę) i właśnie do pokoju na stół, czy komodę, jak ktoś ma
Z takich innych niezbędnych rzeczy, która uważam, że tym razem jest to mus, bo przy poprzednich dzieciach nie miałam, to krzesełka do karmienia, nie wiem jak to będzie wyglądało w przyszłości, ale chyba w takie ikeowskie się zaopatrzę, ale to na sporo późniejszy termin.
Na początek ma być wanienka, łóżeczko, wózek i akcesoria do karmienia, akcesoria do przewijania plus pieluszki podszyte ceratką (na wizytacje w przychodni)
Co za pyszne śniadanko ja tam widziałam, mniam, mniam, ja mam dzisiaj fazę na płatki z mlekiem
A i boleję, bo nie mogę już spać na brzuchu, przeszkadza mi
Link do: 4MOMS LEŻACZEK BUJACZEK MAMAROO 4 NOWY MODEL
Link do: LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE DŹWIĘKI DO 18 KG MYSZKA
Powiem tak, bujaczek fajna rzecz, jak dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, ale zaczyna jeść coś więcej niż mleko, mama też może usiąść wygodnie na podłodze i bawić się z dzieckiem. Ja przy Jasiu miałam taki najprostszy, jak pracowałam na komputerze, to synek był koło mnie i mógł sobie patrzeć na pokój dookoła. Bardzo mi się podobają bujaczki 3w1 tiny love, ale nowy kosztuje ponad 300zł, a ja potrzebuję dwa, także, może natrafię na używane w dobrej cenie. Of koz mierzę siły na zamiary.
Link do: Tiny Love LEŻACZEK BUJACZEK GONDOLA CZERWONY
Co do przewijaka, mam taki mega wielki stół, że będę kupować taki miękki, do położenia na nim, miałam tak przy Kubie, mobilne, bo i do łazienki (miałam wtedy jeszcze szeroką pralkę) i właśnie do pokoju na stół, czy komodę, jak ktoś ma
Z takich innych niezbędnych rzeczy, która uważam, że tym razem jest to mus, bo przy poprzednich dzieciach nie miałam, to krzesełka do karmienia, nie wiem jak to będzie wyglądało w przyszłości, ale chyba w takie ikeowskie się zaopatrzę, ale to na sporo późniejszy termin.
Na początek ma być wanienka, łóżeczko, wózek i akcesoria do karmienia, akcesoria do przewijania plus pieluszki podszyte ceratką (na wizytacje w przychodni)
Co za pyszne śniadanko ja tam widziałam, mniam, mniam, ja mam dzisiaj fazę na płatki z mlekiem
A i boleję, bo nie mogę już spać na brzuchu, przeszkadza mi
Anulaa88
@kiiinia91 haha mam tak samo, za późno wezmę tabletki na tarczycę i potem czekam. Muszę zacząć brać, przy okazji wstawania rano do toalety[emoji4]
A co do pozycji leżenia... kręcę się w nocy z prawego na lewy bok i mimo wszystko kręgosłup mnie tak rano boli, że ledwo co mogę wstać. Ale podejrzewam, że to przez to, że ja mam spore skrzywienie kręgosłupa, a teraz w ciągu dnia mniej się ruszam[emoji23]
A co do pozycji leżenia... kręcę się w nocy z prawego na lewy bok i mimo wszystko kręgosłup mnie tak rano boli, że ledwo co mogę wstać. Ale podejrzewam, że to przez to, że ja mam spore skrzywienie kręgosłupa, a teraz w ciągu dnia mniej się ruszam[emoji23]
Anulaa88
Jeju, to współczuje Ci kochana [emoji20] ja to nie wiem czy przytyłam od czasu ciąży, bo lekarz na NFZ pierwszy raz ważył mnie jak byłam w 13/14 tygodniu ciąży, a wagi nie mam w domu, ale no ja mam apetyt normalny, wręcz duży. Oto moje śniadanie przed praca, może zmotywuje Twój brzuszek do zjedzenia czegoś tez żebyś miała siłe i żebyście zdrowo rośli [emoji64][emoji9]
Zjadłabym [emoji16]
reklama
oliwiapatrycja
Oczywiście ze bardzo przydatny .potwierdzam co prawda mam małe doświadczenie tylko jedno dziecko.. Ja używałam od ok 2 miesiąca, wiadomo zawsze nie jest się z kimś w domu a jak jest się akurat samemu to lepiej dziecko mieć na oku cały czas, wiec jak chciałam się wykąpać, czy iść do łazienki, czy coś w kuchni zrobić to dziecko wkladalam do leżaczka i naprawdę duże ułatwienie, tylko dla takiego maleństwa wkladalam kocyk pod plecki żeby w miarę wyrównać poziom żeby nie był skrzywiony i zablokowany na prosto leżaczek żeby było bez bujania, bo jak się opuści to robi się takie bardziej krzesełko bujaczek a to dopiero lepiej dla starszego dziecka przynajmniej jak juz uczy się siedzieć. I oczywiście na parę minut nie na cały dzień. Teraz jest duży wybór wiec kazden inny 5w1 itp, ja miałam taki bardziej zwykły z Fisher price, z wibracjami ale naprawdę byłam z niego zadowolona, tą tapicerkę można zdjąć i w razie potrzeby uprać :-)Patrząc na bratanka to leżaczek bujaczek im się bardzo przydał. Użytkuje się go od iluś tam kg, teraz nie pamiętam dokładnie, ale oni używali gdzieś od 2-3 miesiąca (?). Generalnie to są różne opinie, bo nie można też trzymać tam dziecka non stop [emoji14] bo ułożenie kręgosłupa itp. Ale chyba jest przydatny żeby wziąć dziecko ze sobą np do innego pomieszczenia
Załączniki
Ostatnia edycja: