reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Brzuszek u Ciebie juz troszkę widać? :-)
Tak! W końcu już tak! I to nawet rano. Ci co mnie znają i wiedzą, że byłam jak deska z przodu i w piersiach i w brzuchu powinni już się orientować gdyby nie wiedzieli, że coś jest na rzeczy bo i tu i tam przyszły mi kształty. :D Ale osoby trzecie bez szans by coś dostrzegły. Ponoć u mnie w rodzinie w ogóle są małe brzuszki to no cóż. A jak u Ciebie? [emoji16]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Ja też ostatnio się zaopatrzyłam w nowe staniki- większy obwód i miseczka;) Zazwyczaj mialam usztywniane, tym razem miękkie miseczki. Ciekawe czy jeszcze urosną...

Pewnie jeszcze urosną. Mi rosną jak oszalałe. Co nowy stanik to za mały a mając wiekszy biust i mały obwód nie dostanę stanika w zwyklym sklepie niestety. U mnie tylko triumph pasuje :(:(

Kuba na wiadomość, że będzie miał znowu rodzeństwo zaczął się śmiać i zapytał "czy nie za dużo nas?" Ja podejrzewam, że go bardziej wkurza fakt, że musi mi trochę więcej pomagać niż fakt posiadania kolejnego brata/siosrty. Zwątpił kiedy żart, że powiem mężowi iż będą bliźniaki, zmienił się w fakt :D
Z kolei Jasio to jest numerant, ostatnio mi dogryzł kiedy mu powiedziałam, że zachowuje się jak dzidziuś, powiedział mi "nie jestem dzidziuś, dzidziusie masz w brzuchu!" i strzelił focha... jak dziudziuś :D pilnuje mnie, żęe się tak wyrażę "a czy możesz to jeść?" i takie tam. Bardziej obawiam się momentu kiedy przyniosę dzieci do domu po porodzie.
Moi też mnie pilnują, żebym nie dźwigała, wezmą zakupy z auta, wyniosą śmieci...Nie zawsze tylko jak ich coś najdzie, że mama ma dzidzię i nie może się męczyć:) Trochę się martwię, jak to będzie jak się dziecko urodzi. Chłopaki będą szli do zerówki i pierwszej klasy a ja urodzę pod koniec sierpnia. Nie mamy na miejscu nikogo do pomocy, mąż może wziąć tylko kilka dni wolnego.
Ja miałam 16lat jak mi się młodszy brat urodził. Jak chodziłyśmy z mamą na spacery ludzie nieraz mówili na moją mamę babcia hehe a miała 36lat jak go urodziła. Od początku miałam świetny kontakt z bratem, nawet teraz gdy ma 17lat , więcej powie mi jak mamie. Fajna taka duża różnica wiekowa między rodzeństwem no i pomoc z jego strony. Twój Jasio prawie jak mój Michałek mój z maja 2012:)

Ja czuję jak mi kiszki marsza grają :) ale to nie o to chodzi :/

Poczytałam Wasze wpisy i poszłam dziś do Pepco i nic mi nie wpadło w oko, były albo różowe ciuszki albo w traktorki. A ja nie wiem kto mieszka u mnie w brzuszku. Wiem tylko, ze od lat zamieszkuj tam Wielki Głodek [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to jednak coś czuję [emoji23] jestem głodna non stop[emoji16]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie jeszcze urosną. Mi rosną jak oszalałe. Co nowy stanik to za mały a mając wiekszy biust i mały obwód nie dostanę stanika w zwyklym sklepie niestety. U mnie tylko triumph pasuje :(:(
A mnie super odpowiadają staniki z h&m[emoji4] z serii mama.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Paulana, ja też mam duży biust teraz 75g i triumph mi nie podchodzi. Od jakiegoś czasu kupuję biustonosze polskiej firmy ava są świetnie, dobrze trzymają duży biust, nawet te z cienkimi ramiączkami dobrze trzymają. Trafiłam kiedyś na fajny sklep, gdzie pracuje brafitierka i ona mi tą firmę poleciła i pomogła odpowiednio dobrać biustonosz.

Chciałabym umieć szyć na maszynie, ale mam do tego dwie lewe ręce, zero zdolności w tym kierunku. Moja szwagierka Jankowi uszyła pościel, bo będąc w pasmanterii zakochałam się w materiale w żółwiki, szkoda, że mam tylko jedną. Na allegro można fajnej jakości bawełnę kupić, moja mama często mnie prosi żebym jej kupiła, bo ona z kolei sobie szyje zasłony i inne ozdoby do domu robi. Przyjedzie kiedyś do kraju, to ją poproszę żeby mnie nauczyła chociaż nić nawlekać na maszynę :D
jestem mocno początkująca ale powiem Ci że jak się ma czas i chęci to naprawdę nie jest to aż takie trudne. to jest jedna z tych umiejętności do których talent nie jest niezbędny. Na pewno pomaga, ale bez też się coś tam uszyć da. Jestem tego przykładem :) Mama na pewno chętnie pokaże Ci co i jak ;)

Ja też ostatnio się zaopatrzyłam w nowe staniki- większy obwód i miseczka;) Zazwyczaj mialam usztywniane, tym razem miękkie miseczki. Ciekawe czy jeszcze urosną...
Urosną jak nie w ciąży to w pierwszych dniach po porodzie jak się mleczko będzie tworzyło.Dla mnie to koszmar pamiętam jak karmiłam to moja pierś była 2xwiększa od głowy synka.Mi teraz w ciąży chyba nie urosły wcale z czego bardzo się cieszę.

Tak! W końcu już tak! I to nawet rano. Ci co mnie znają i wiedzą, że byłam jak deska z przodu i w piersiach i w brzuchu powinni już się orientować gdyby nie wiedzieli, że coś jest na rzeczy bo i tu i tam przyszły mi kształty. :D Ale osoby trzecie bez szans by coś dostrzegły. Ponoć u mnie w rodzinie w ogóle są małe brzuszki to no cóż. A jak u Ciebie? [emoji16]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
O to fajnie bo pamiętam ze pisałaś ze nic nie widać jakiś czas temu :-)to nie będziesz miała problemu z ubraniami jak malutki dłużej będziesz mogła pochodzić w normalnych,mniejsze obciążenie, mniej skóra się rozciągnię i nie będzie rozstępów same plusy małego brzuszka :p ;-)a u mnie już duży rośnie bardzo szybko teraz :-)

reklama
Moi też mnie pilnują, żebym nie dźwigała, wezmą zakupy z auta, wyniosą śmieci...Nie zawsze tylko jak ich coś najdzie, że mama ma dzidzię i nie może się męczyć:) Trochę się martwię, jak to będzie jak się dziecko urodzi. Chłopaki będą szli do zerówki i pierwszej klasy a ja urodzę pod koniec sierpnia. Nie mamy na miejscu nikogo do pomocy, mąż może wziąć tylko kilka dni wolnego.
Ja miałam 16lat jak mi się młodszy brat urodził. Jak chodziłyśmy z mamą na spacery ludzie nieraz mówili na moją mamę babcia hehe a miała 36lat jak go urodziła. Od początku miałam świetny kontakt z bratem, nawet teraz gdy ma 17lat , więcej powie mi jak mamie. Fajna taka duża różnica wiekowa między rodzeństwem no i pomoc z jego strony. Twój Jasio prawie jak mój Michałek mój z maja 2012:)

Jasio rok młodszy, luty 2013 :) Ja mam brata młodszego ode mnie o 18 lat, a mój syn z kolei od mojego brata jest młodszy o dwa lata :D Pamiętam jak będąc w ciąży z Kubą wychodziłam z Michałem na spacer, ludzie patrzyli na mnie z takimi specjalnymi uśmiechami, nie wiem jak to wytłumaczyć :D Ja z moim młodszym młodszym bratem (mam dwóch młodszych braci i jedną młodszą siostrę) nie mam takiego kontaktu, bo mama moja od 20 lat mieszka na stałe w Niemczech i z Michałem widzę się przez dwa-trzy tygodnie ran na rok, dwa lata. Tak samo z drugim bratem, ale Krystian to dorosły facet, ma kaprys bierze wolne i wpada na weekend do Polski :)

Mama na pewno chętnie pokaże Ci co i jak ;)
MUSI, to krawcowa to zna niuanse :D i maszynę pomoże mi wybrać, jak już mnie odwiedzi. Już szukałyśmy przed świętami, ale teraz inne wydatki, to czekam na jakieś lewe pieniądze, to sobie kupię, a co :D

Do góry