reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Brzuszek u Ciebie juz troszkę widać? :-)
Tak! W końcu już tak! I to nawet rano. Ci co mnie znają i wiedzą, że byłam jak deska z przodu i w piersiach i w brzuchu powinni już się orientować gdyby nie wiedzieli, że coś jest na rzeczy bo i tu i tam przyszły mi kształty. :D Ale osoby trzecie bez szans by coś dostrzegły. Ponoć u mnie w rodzinie w ogóle są małe brzuszki to no cóż. A jak u Ciebie? [emoji16]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Ja też ostatnio się zaopatrzyłam w nowe staniki- większy obwód i miseczka;) Zazwyczaj mialam usztywniane, tym razem miękkie miseczki. Ciekawe czy jeszcze urosną...

Pewnie jeszcze urosną. Mi rosną jak oszalałe. Co nowy stanik to za mały a mając wiekszy biust i mały obwód nie dostanę stanika w zwyklym sklepie niestety. U mnie tylko triumph pasuje :(:(

Kuba na wiadomość, że będzie miał znowu rodzeństwo zaczął się śmiać i zapytał "czy nie za dużo nas?" Ja podejrzewam, że go bardziej wkurza fakt, że musi mi trochę więcej pomagać niż fakt posiadania kolejnego brata/siosrty. Zwątpił kiedy żart, że powiem mężowi iż będą bliźniaki, zmienił się w fakt :D
Z kolei Jasio to jest numerant, ostatnio mi dogryzł kiedy mu powiedziałam, że zachowuje się jak dzidziuś, powiedział mi "nie jestem dzidziuś, dzidziusie masz w brzuchu!" i strzelił focha... jak dziudziuś :D pilnuje mnie, żęe się tak wyrażę "a czy możesz to jeść?" i takie tam. Bardziej obawiam się momentu kiedy przyniosę dzieci do domu po porodzie.
Moi też mnie pilnują, żebym nie dźwigała, wezmą zakupy z auta, wyniosą śmieci...Nie zawsze tylko jak ich coś najdzie, że mama ma dzidzię i nie może się męczyć:) Trochę się martwię, jak to będzie jak się dziecko urodzi. Chłopaki będą szli do zerówki i pierwszej klasy a ja urodzę pod koniec sierpnia. Nie mamy na miejscu nikogo do pomocy, mąż może wziąć tylko kilka dni wolnego.
Ja miałam 16lat jak mi się młodszy brat urodził. Jak chodziłyśmy z mamą na spacery ludzie nieraz mówili na moją mamę babcia hehe a miała 36lat jak go urodziła. Od początku miałam świetny kontakt z bratem, nawet teraz gdy ma 17lat , więcej powie mi jak mamie. Fajna taka duża różnica wiekowa między rodzeństwem no i pomoc z jego strony. Twój Jasio prawie jak mój Michałek mój z maja 2012:)

Ja czuję jak mi kiszki marsza grają :) ale to nie o to chodzi :/

Poczytałam Wasze wpisy i poszłam dziś do Pepco i nic mi nie wpadło w oko, były albo różowe ciuszki albo w traktorki. A ja nie wiem kto mieszka u mnie w brzuszku. Wiem tylko, ze od lat zamieszkuj tam Wielki Głodek [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to jednak coś czuję [emoji23] jestem głodna non stop[emoji16]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie jeszcze urosną. Mi rosną jak oszalałe. Co nowy stanik to za mały a mając wiekszy biust i mały obwód nie dostanę stanika w zwyklym sklepie niestety. U mnie tylko triumph pasuje :(:(
A mnie super odpowiadają staniki z h&m[emoji4] z serii mama.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Paulana, ja też mam duży biust teraz 75g i triumph mi nie podchodzi. Od jakiegoś czasu kupuję biustonosze polskiej firmy ava są świetnie, dobrze trzymają duży biust, nawet te z cienkimi ramiączkami dobrze trzymają. Trafiłam kiedyś na fajny sklep, gdzie pracuje brafitierka i ona mi tą firmę poleciła i pomogła odpowiednio dobrać biustonosz.

Chciałabym umieć szyć na maszynie, ale mam do tego dwie lewe ręce, zero zdolności w tym kierunku. Moja szwagierka Jankowi uszyła pościel, bo będąc w pasmanterii zakochałam się w materiale w żółwiki, szkoda, że mam tylko jedną. Na allegro można fajnej jakości bawełnę kupić, moja mama często mnie prosi żebym jej kupiła, bo ona z kolei sobie szyje zasłony i inne ozdoby do domu robi. Przyjedzie kiedyś do kraju, to ją poproszę żeby mnie nauczyła chociaż nić nawlekać na maszynę :D
jestem mocno początkująca ale powiem Ci że jak się ma czas i chęci to naprawdę nie jest to aż takie trudne. to jest jedna z tych umiejętności do których talent nie jest niezbędny. Na pewno pomaga, ale bez też się coś tam uszyć da. Jestem tego przykładem :) Mama na pewno chętnie pokaże Ci co i jak ;)

Ja też ostatnio się zaopatrzyłam w nowe staniki- większy obwód i miseczka;) Zazwyczaj mialam usztywniane, tym razem miękkie miseczki. Ciekawe czy jeszcze urosną...
Urosną jak nie w ciąży to w pierwszych dniach po porodzie jak się mleczko będzie tworzyło.Dla mnie to koszmar pamiętam jak karmiłam to moja pierś była 2xwiększa od głowy synka.Mi teraz w ciąży chyba nie urosły wcale z czego bardzo się cieszę.

Tak! W końcu już tak! I to nawet rano. Ci co mnie znają i wiedzą, że byłam jak deska z przodu i w piersiach i w brzuchu powinni już się orientować gdyby nie wiedzieli, że coś jest na rzeczy bo i tu i tam przyszły mi kształty. :D Ale osoby trzecie bez szans by coś dostrzegły. Ponoć u mnie w rodzinie w ogóle są małe brzuszki to no cóż. A jak u Ciebie? [emoji16]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
O to fajnie bo pamiętam ze pisałaś ze nic nie widać jakiś czas temu :-)to nie będziesz miała problemu z ubraniami jak malutki dłużej będziesz mogła pochodzić w normalnych,mniejsze obciążenie, mniej skóra się rozciągnię i nie będzie rozstępów same plusy małego brzuszka :p ;-)a u mnie już duży rośnie bardzo szybko teraz :-)

reklama
Moi też mnie pilnują, żebym nie dźwigała, wezmą zakupy z auta, wyniosą śmieci...Nie zawsze tylko jak ich coś najdzie, że mama ma dzidzię i nie może się męczyć:) Trochę się martwię, jak to będzie jak się dziecko urodzi. Chłopaki będą szli do zerówki i pierwszej klasy a ja urodzę pod koniec sierpnia. Nie mamy na miejscu nikogo do pomocy, mąż może wziąć tylko kilka dni wolnego.
Ja miałam 16lat jak mi się młodszy brat urodził. Jak chodziłyśmy z mamą na spacery ludzie nieraz mówili na moją mamę babcia hehe a miała 36lat jak go urodziła. Od początku miałam świetny kontakt z bratem, nawet teraz gdy ma 17lat , więcej powie mi jak mamie. Fajna taka duża różnica wiekowa między rodzeństwem no i pomoc z jego strony. Twój Jasio prawie jak mój Michałek mój z maja 2012:)

Jasio rok młodszy, luty 2013 :) Ja mam brata młodszego ode mnie o 18 lat, a mój syn z kolei od mojego brata jest młodszy o dwa lata :D Pamiętam jak będąc w ciąży z Kubą wychodziłam z Michałem na spacer, ludzie patrzyli na mnie z takimi specjalnymi uśmiechami, nie wiem jak to wytłumaczyć :D Ja z moim młodszym młodszym bratem (mam dwóch młodszych braci i jedną młodszą siostrę) nie mam takiego kontaktu, bo mama moja od 20 lat mieszka na stałe w Niemczech i z Michałem widzę się przez dwa-trzy tygodnie ran na rok, dwa lata. Tak samo z drugim bratem, ale Krystian to dorosły facet, ma kaprys bierze wolne i wpada na weekend do Polski :)

Mama na pewno chętnie pokaże Ci co i jak ;)
MUSI, to krawcowa to zna niuanse :D i maszynę pomoże mi wybrać, jak już mnie odwiedzi. Już szukałyśmy przed świętami, ale teraz inne wydatki, to czekam na jakieś lewe pieniądze, to sobie kupię, a co :D

Do góry