reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To chyba od jutra będę do rzeczy dla dzieci i mam, ale nie wiem czy coś kupie ,płci nie znam jeszcze.. :-/a do lata napewno nie raz będą takie promocje, i takie ciuszki :p

reklama
ja raz nie oparłam się i w Lidlu kupiłam uniseksowe spodenki, więcej nic jeszcze nie kupowałam, a tak to tylko uszyłam na próbę koszulkę w paski szaro-białe i czapeczkę do kompletu. Ale to w rozmiarze 62 bo nie miałam mniejszego wykroju.
O to jesteś utalentowana:-)
fajnie móc zrobić coś samemu, może dużo taniej nie wyjdzie niż kupienie gotowej rzeczy bo wiadomo materiał, nici ,jakieś suwaki czy gumy, ale potem satysfakcja jaka :-)

Hej.
Dziś zaszalalam i kupiłam stanik. Po przymiarkach w niezliczonych ilościach i super pomocy ekspedientki doszlam do wniosku że najlepiej sportowy. Każda fiszbina i inne usztywnienia mnie uciskały.
Wykosztowalam się na niego ostro ale przynajmniej nie będę mam nadzieję już płakać widząc swój pognieciony, ogromny, fioletowo czerwony biust :( Dotychczas te które miałam były na moment i ostatecznie fiszbiny wgniataly się prawie że już pod brodawkami.

Ja też ostatnio się zaopatrzyłam w nowe staniki- większy obwód i miseczka;) Zazwyczaj mialam usztywniane, tym razem miękkie miseczki. Ciekawe czy jeszcze urosną...

Ja nic nie czuję[emoji23]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuję jak mi kiszki marsza grają :) ale to nie o to chodzi :/

Poczytałam Wasze wpisy i poszłam dziś do Pepco i nic mi nie wpadło w oko, były albo różowe ciuszki albo w traktorki. A ja nie wiem kto mieszka u mnie w brzuszku. Wiem tylko, ze od lat zamieszkuj tam Wielki Głodek :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie nie widać jeszcze ruchów dzieci (i raczej długo to będzie niewidoczne, bo mam trochę tłuszczyku) ale czuję je od niecałych trzech tygodni, ale to też jest na tyle subtelne i delikatne, że odczuwam w momencie kiedy mam spokój, ale za jakieś dwa tygodnie, może tydzień będę czułą harce mocniej :) gorzej będzie później.
Luiza, powiedz jak twoje dzieci zareagowały na wiadomość o ciąży zwłaszcza starszy syn?

Mnie też czeka kupno biustonosza. Teraz nosze sportowe bo z fiszbinami mnie gniotą. Jeszcze z miesiąc i kupię od razu takie do karmienia. Nienawidzę kupować biustonosza bo mam duży biust jak już coś znajdę to kosztuje min 100-120zl a potrzebuję chociaż ze 2szt/.
Jestem dopiero w 14tyg ale od 2dni czuję ruchy dzidzi. Czułam 3 razy jak spalam na brzuchu chyba je przygniatam i mi oddaje hehe.

Siedzę przy dokumentach księgowych i szlak mnie trafia... narobili zmian, wszystko trzeba teraz wysyłać elektroniczne kupa stron, loginów, haseł do ogarnięcia...masakra. Siedzę od rana i jeszcze sporo przede mną Buuu

Luiza, powiedz jak twoje dzieci zareagowały na wiadomość o ciąży zwłaszcza starszy syn?

Kuba na wiadomość, że będzie miał znowu rodzeństwo zaczął się śmiać i zapytał "czy nie za dużo nas?" Ja podejrzewam, że go bardziej wkurza fakt, że musi mi trochę więcej pomagać niż fakt posiadania kolejnego brata/siosrty. Zwątpił kiedy żart, że powiem mężowi iż będą bliźniaki, zmienił się w fakt :D
Z kolei Jasio to jest numerant, ostatnio mi dogryzł kiedy mu powiedziałam, że zachowuje się jak dzidziuś, powiedział mi "nie jestem dzidziuś, dzidziusie masz w brzuchu!" i strzelił focha... jak dziudziuś :D pilnuje mnie, żęe się tak wyrażę "a czy możesz to jeść?" i takie tam. Bardziej obawiam się momentu kiedy przyniosę dzieci do domu po porodzie.

reklama
Ja nie mogę nosić biustonosza bez fiszbinów, bo mi wiszą piersi, są po prostu ciężkie. Teraz moje staniki porobiły się małe, to noszę bezszwowe, a na po porodzie mam na razie jeden, do karmienia, z bon prixa. muszę sobie na tamten okres dokupić jeszcze ze dwa, trzy.

Do góry