reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja miałam robione to na pierwszej wizycie i chyba wyszło 1,2 czy 1,4 juz nie pamiętam właśnie. W poniedziałek teraz znowu idę na morfologię i mocz a za 2 tyg wizyta i okaże się jak teraz wyniki, dziecko teraz co raz to większe to i więcej wszystkiego ciągnie z organizmu to mogę się też pojawić jakieś niedobory :-)
Co racja to racja :) dziś pod wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?

Co racja to racja :) dziś po wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?
Ja musze czekać normalnie w kolejce jak robie np morfologię :-D jak brzuch mi urośnie to może zaczną mnie przypuszczać w kolejce ale wiadomo różnie ludzie bywają. Ostatnio byłam pod koniec stycznia na badaniu to nikt nie zauważył w ubraniu i w kurtce teraz mam w poniedziałek ale brzuch jeszcze taki duży nie jest... :-)
DSC_0120.JPG
dzisiaj 16.4 tydz
W poprzedniej ciąży w 7 miesiącu miałam już brzuszek i było widać ze jestem w ciąży, nie raz jeździłam do Warszawy korzystałam z komunikacji miejskiej tramwaje, czy skm, ludzie widzieli ze jestem w ciąży, faceci spoglądali na brzuch udawali ze śpią, czytają gazety ,mieli w dupie kobieta w ciąży stojąca przed nosem, hamstwo, bardziej w sklepach byłam wolana przez kasjerki żebym szła bez kolejki niż przez ludzi normalnych

Załączniki

• DSC_0120.JPG
    DSC_0120.JPG
    475,5 KB · Wyświetleń: 366
Mi dopiero powiedziała ginekolog żebym brała witaminy od 15 tygodnia a wcześniej ze tylko kwas foliowy wystarczy. Moja koleżanka była nie dawno w ciąży i oprócz kwasu foliowego nie brała wogole nic, nawet lekarz nic nie mówił jej na ten temat :p

Mam wyniki TSH! Spadło do 3,4 ale to wciąż za dużo. Pewnie mi w poniedziałek zwiększy dawkę leku i wtedy się unormuje :oo2:
Oho morfologia też już jest... leukocyty 10,31, neutrofile 7,40... czyi trochę przekroczyło normę

Co racja to racja :) dziś pod wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?
U mnie też numerek są do pobrania krwi od niedawna i nie wiem czy ktoś by mnie przepuścil czasem tacy są ludzie ze aż strach czasem zapytać, jak dużo starszych osób to zaraz by było oburzenie jak to ja bez kolejki a one czekają :-D

reklama
U mnie też numerek są do pobrania krwi od niedawna i nie wiem czy ktoś by mnie przepuścil czasem tacy są ludzie ze aż strach czasem zapytać, jak dużo starszych osób to zaraz by było oburzenie jak to ja bez kolejki a one czekają :-D
Dziś w diagnostyce była przede mną taka starsza pani. Na oko po 70 ale trzymała się dobrze. Wymalowana, wypudrowana, wyczesana i stoi w tej kolejce i narzeka że musi stać jak tylko mocz chce oddać do badania. Chyba bym się bała przed nią wepchać :-D mogłabym w jednym kawałku nie wyjść :-D

Do góry