reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co racja to racja :) dziś pod wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?

Jeszcze nie miałam okazji korzystać z tego przywileju ;) brzuchola nie widać to wiecie :)
Co innego w przychodniach może. Chociaż na pobranie krwi idę zazwyczaj tak wcześnie, że nie czekam długo. Jeśli się źle poczuję to na pewno bym zgłosiła, ale dopóki daję radę.... mam tyle dnia wolnego co starsi na emeryturze, więc mogę poczekać.

:):):)

reklama
Co racja to racja :) dziś pod wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?
Ja tylko skorzystam z tego przywileju jak będę szła na to badanie co się glukoze pije. Bo nie wyobrażam sobie stać godziny w kolejce, by potem dwie godziny i tak siedzieć bez ruchu. Głód powoduje u mnie straszne mdłości i inne dolegliwości, więc i tak będzie mi ciężko.

A tak to do kiedy będę się czuć dobrze, to nie zamierzam korzystać z pierwszeństwa w kolejkach i tak dalej.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Ja biorę acard od 8tyg ciazc i będę brać do 34 tak powiedział mi lekarz.
Ja biore od 5 tygodnia i mam brać do konca ale dziś bylam u lekarza bo przeziebienie itp jak mu powiedziałam ze acard biore to sie za głowę złapał no zeby absolutnie nie brac bo dziecko może sie urodzić z wadą rozwojowa lub serca.

Ja biore od 5 tygodnia i mam brać do konca ale dziś bylam u lekarza bo przeziebienie itp jak mu powiedziałam ze acard biore to sie za głowę złapał no zeby absolutnie nie brac bo dziecko może sie urodzić z wadą rozwojowa lub serca.
W duzych dawkach jest niebezpieczny dla dziecka, ale dawka 75mg na dobę jest niegroźna.Moj lekarz przepisuje wszystkim ciezarnym po 35 roku życia.

A jak jest z dziećmi jak np pierwsze miało długie włoski to drugie może urodzić się łyse czy to juz dziedziczne ze kolejne tez będzie miało długie? :-D
Wzięło mi się na wspomnienia oglądam zdjęcia synka ze szpitala, i tak myślę że fajnie by było jakby córeczka np tez takie miała dłuższe a nie łysa :-D
Ja nawet płci nie znam a już mam takie rozmyslenia, najważniejsze wiadomo aby było zdrowe i grzeczne :-)
A to mój synek ur w 2015
Jakie śliczne włoski [emoji7] moje dzieci miały podobne, tylko trochę jaśniejsze. Teraz też się spodziewam włosków [emoji4]
Ja zgage miałam zarówno w ciąży z synem jak i z córką [emoji6]

Też miałam zgagę przy córce i synku [emoji5]️
Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...
Może będziesz mieć szczęście i nikt nie sprzątnie? Nie można zarezerwować? Najpierw musicie swoje sprzedać?

Witaj Marta! :)

Ja dzisiaj patrzę mnie się skorupa na czole zrobiła, wyglądam jak liniejący wąż :D do tego sucha skóra jest jeszcze bardziej sucha, także urody ciąży.

Ja swoją trzecią ciążę też przechodzę najgorzej ze wszystkich, kocham poranki w objęciach porcelanki (wiersze mogę pisać, a co!)

Co do wielkości bobasów po urodzeniu, to synki ważyły jeden 4400 a drugi 3500, także różnica jest, ale teraz Kuba jest wysokim facetem (185cm, jeśli nie urósł), a Jasio wyższy o dobre pół głowy od swoich rówieśników. Oboje urodzili się z czarnymi włoskami, długimi, ślicznymi, ale jak się wytarły to do roczku praktycznie byłe z nich łyse kolanka, no i mają niebieskie oczki (ja mam zielone, ale tego się po mamie nie dziedziczy).

No i witaminy, idę dzisiaj w odwiedziny do apteki bo mi 3 tabletexy zostały, kupię sobie tym razem feminovit + dha, koszt ok 20zł

Duży chłopacy [emoji4]

Ja się urodziłam jako wcześniak, więc moja waga chyba niewiele wnosi. Córka miała 3 kg a synek 3,5 kg. Z mężem raczej drobnej budowy jesteśmy.

Też marzy mi się kiedyś zrobienie szarego pokoju.

d63488f888.png

Feminovit muszę zamówić w necie, bo w aptekach nie mają :/
drugie wrrr... kupiłam sobie pitaję, wydałam 10zł na jeden owoc!, który NIE MA SMAKU, albo jakiś dziadowski był :/

A co do przywilejów w ciąży, dobrze się w miarę czuję, to nie wykorzystuję jeszcze, poza tym te babcie wszystkie, one pewnie mają zamkniętą grupę i hejtują po ciężarnych, albo te w przychodniach. A najlepsze są w tramwajach/autobusach... ledwo toto stoi na przystanku, ale jak otwierają się drzwi, nie spojrzy, że ktoś wysiada, nie, one łokciami się rozpychają i taki wyścig na krzesełko że Hussein Bolt to ślimak przy nich, ja mam w nosie, siedzę i tyle.

reklama
Do góry