reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co racja to racja :) dziś pod wieczór będą wyniki :-) :) a korzystacie z ulg dla ciężarnych? Chodzi mi o pierwszeństwo w kolejce. Ja jak pierwszy raz poszłam do diagnostyki na badania z krwi to sterczałam 40 minut w samej kolejce do rejestracji. Jak nadeszła moja kolej to dałam karteczkę z wypisanymi badaniami bo chyba ich 12 było i pani od razu zapytała czy jestem w ciąży - odpowiedziałam twierdząco. Pani mnie ochrzaniła że ja mam pierwszeństwo bez kolejki i kazała na pobranie materiału wejść bez numerka. W poczekalni były głównie starsze kobiety. Tak sobie później pomyślałam, że jakbym przyszła i na wejściu powiedziała "he jestem w ciąży idę pierwsza" to zaraz by wybuchła wielka bomba starszych osób na mnie. Także uznałam, że póki mam siłę będę stać w kolejce.
Jak to u was wygląda?

Ja chodzę zarówno do lekarza jak i na badania do lux medu, nigdy nie ma kolejki, wchodzę pierwsza lub druga zaraz jak przyjdę :)

reklama
Biorę DuphaVit pregna i nie są zbyt duże ale odbija mi się po nich rybą :( jak tylko skończę, zmienię na coś innego.
Dziewczyny, czy Wy tez macie takie straszne bóle brzucha? W nocy się obudziłam z bólem w okolicach wątroby i dopiero jak się położyłam na prawym boku to było mi lepiej. Rano znowu wymioty echh

Ja dzis w nocy tez cierpialam z powodu bolu brzucha. Nie bylo to rozciaganie takie jak czuje od czasu do czasu przypominajace bole okresowe tylko takie calkiem mocne klucie na srodku podbrzusza. Najlepiej mi bylo na plecach, na zadnym boku nie moglam ulezec i mialam tez problem z bolem brzucha przy wstawaniu a wstawalam w nocy chyba z 5 razy..

Jakie śliczne włoski [emoji7] moje dzieci miały podobne, tylko trochę jaśniejsze. Teraz też się spodziewam włosków [emoji4]

Też miałam zgagę przy córce i synku [emoji5]️

Może będziesz mieć szczęście i nikt nie sprzątnie? Nie można zarezerwować? Najpierw musicie swoje sprzedać?

Duży chłopacy [emoji4]

Ja się urodziłam jako wcześniak, więc moja waga chyba niewiele wnosi. Córka miała 3 kg a synek 3,5 kg. Z mężem raczej drobnej budowy jesteśmy.

Też marzy mi się kiedyś zrobienie szarego pokoju.

d63488f888.png

Rezerwacja wiąże się z wpłata jakiejś gotówki, jeżeli nie wyrobimy się w terminie to nam przepada kasa, troche szkoda :)

ja nie mam jeszcze brzucha, a nie mogę sobie miejsca znaleźć do spania, co chwile się budzie bo w żadnej pozycji mi nie jest wygodnie...

Ja dzis w nocy tez cierpialam z powodu bolu brzucha. Nie bylo to rozciaganie takie jak czuje od czasu do czasu przypominajace bole okresowe tylko takie calkiem mocne klucie na srodku podbrzusza. Najlepiej mi bylo na plecach, na zadnym boku nie moglam ulezec i mialam tez problem z bolem brzucha przy wstawaniu a wstawalam w nocy chyba z 5 razy..
Dokładnie, chodzi o takie kłucie, sama tego nie potrafiłam określić. Myślisz, że to jest normalne? Wizytę mam dopiero 8.03, żeby zapytać

Ja tu się cieszę, że mdłości powoli odchodzą, że zmęczeniu powiedziałam papa, że nie czuję się jak anemiczka. Za to rwie mnie w pachwinach jakbym przez całą noc miała intensywny seks... że nie wspomnę o bezsenności w nocy. Co mi po tym, że odpływam ok 23 kiedy budzę o 4 nad ranem, na siku i potem spać do szóstej nie mogę, a potem wstaje dziecko i nie ma że boli, mama włącz mi bajki!

Za to brzuch mam, bo jestem gruba, troszkę tam ciążowego doszło, bo spodnie przyciasne, a co to będzie za kilka miesięcy, jak ja będę wyglądać :D takie połączenie świnki Piggy ze słonicą, mamą Dumbo.

Jak często robicie badanie ogólne moczu i morfologię? ;)
Ja dopiero raz mialam robione badania. W okolicach 10 tygodnia. Na razie kolejnego skierowania na badania nie dostalam. Kolejna wizyta 2 marca to moze wtedy wypisze mi lekarz kolejne skierowanie na badania krwi i moczu.

Ja mam teraz na badanie krwi czyli bd to 16tydz bo wizytę mam na 9 marca. Morfologia i mocz
Pierwsze miałam w 7 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry