reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czy któraś z mam jest z Trójmiasta albo z woj. pomorskiego?
Ja! A co się stało?

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Prosze o przepis na makaron ze szpinakiem ;-)

Używam makaronu świderki, a szpinak kupuję rozdrobniony z Hortexu. Rozpuszczam odrobinę masła, dodaję wcześniej rozmrożony szpinak i 3-4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku - w zależności od ostrości. Z przypraw dodaję sól, bazylię i ociupinkę pieprzu cayenne - lubię jak jest troszkę ostrzejsze i wyraźniejsze w smaku. Na koniec śmietana. Całość gotuję jeszcze przez kilkanaście minut. Wszystko mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem i startym żółtym serem. Zapiekam w piekarniku.

Przejrzałam gazetkę z lidla. Fajne rzeczy będą dla niemowląt. Chyba się skuszę na kilka rzeczy. Będą koszulki do karmienia, biustonosze tylko niestety małe do miseczki C.

reklama
Ja tam w ciąży sobie post jakiś ścisły odpuscilam. Owszem trzy posiłki, z czego jeden do syta i oczywiście bez mięsa, ale owoce i warzywa dziś do syta. Jedynie rezygnuje ze słodyczy i innych pokarmów niekoniecznych.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Szczerze to ja nigdy podczas postu nie patrzę na ilość posiłków czy do syta cz nie, tylko uważam aby nie jeść mięsa w tym dniu :-D mój post jest bez mięsa zawsze a posiłków jem ile chce nawet i 10,dla mnie liczy się ze bez mięsa :-D

Do góry