reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej mamuski:-) wiecie juz moze na jako bedziecie malowac lub macie pomalowany pokoik dla dzidzi?;)

Ja planuję pomalować 3 ściany na jasno szaro, a na jednej położyć tapetę w jakieś fajne wzorki z odcieniem miętowego. Generalnie cały pokoik będzie szaro, biało, miętowy :)

reklama
Ja już po badaniach. Wszystko ok. NT 1,5, kość nosowa widoczna. mały człowiek mierzy 8,1cm:)

Na śmierć zapomniałam, że dziś post. Na śniadanie jadłam kanapkę z mięskiem mielonym własnej roboty. Zapiekanka będzie na jutro a dziś ogarnę zapiekanki warzywne z serem.

Super, że wszystko na badaniu ok :)

Ja dzisiaj na obiad robię zupę pomidorową, już od kilku dni o niej myślę ;)
Do postu też akurat nie przywiązuję wagi.

Co do kalafiora, chyba jestem tu jedyna, która nie lubi kalafiora :D

No ja na szczęście do sklepu nie mam daleko, także jak mam jakąś fanaberię, to 2 minuty i jestem. A co do warzyw (no i tego kalafiora, zostało po nim wspomnienie) to ja ostatnio mam w ogóle fazę na warzywa i owoce, z większym akcentem na warzywa, no i obok truskawek oraz arbuza nie przejdę obojętnie.

Lody??? Hmmm.... jak by był orzechowe w sklepie, mmmm
Ja też jestem chora na truskawki. Ale w ciąży z synem to samo..przyszedł sezon na nie i jak nie zjadłam kilograma dziennie to chora byłam [emoji23][emoji7]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

U mnie dzisiaj pieczarkowa.

Jesli chodzi o mieszkanie my teraz we dwoje mieszkamy na ok 35 m2 ale tylko do konca lutego bedziemy tutaj mieszkac. Konczy nam sie umowa najmu. Za 2 tygodnie przenosimy sie na kilka tygodni do moich rodzicow i w tym czasie mam nadzieje ze uda nam sie skonczyc remont naszego wlasnego mieszkanka ktore ma 56 m2. Niby mieszkanko nie duze ale dla nas bedzie to dosc spory przeskok :) juz sie nie moge doczekac :D
56m to na spokojnie co najmniej trzy pokoje. Więc to już coś.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Ja też jestem chora na truskawki. Ale w ciąży z synem to samo..przyszedł sezon na nie i jak nie zjadłam kilograma dziennie to chora byłam [emoji23][emoji7]

Truskawki to moje ukochane owoce, ciąża nie ciąża, ale teraz to po kryjomu zjadam, żeby się nie dzielić. jeszcze jak przyjdą czereśnie... na zapas się najem.

ja z synkiem poszcze od rana, na sniadanie byl koktaj z platkow owsianych, bananow i truskawek ,pozniej kanapki z serem a teraz chyba warzywa na patelnie z ryzem zrobie :D
Ja tam w ciąży sobie post jakiś ścisły odpuscilam. Owszem trzy posiłki, z czego jeden do syta i oczywiście bez mięsa, ale owoce i warzywa dziś do syta. Jedynie rezygnuje ze słodyczy i innych pokarmów niekoniecznych.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Właśnie mnie też zdziwiło,że dzidzia taka duża. Tydzień temu byłam u swojego ginekologa to miała 6cm...albo tak mierzą.
Maljan, ja też nie lubię kalafiora. Chyba jedyne warzywo, którego nie lubię.
Robię tartę z grzybami na kolację z m. Kupiłam wino dla m a dla siebie piwo karmi. Chcę dzieci położyć wcześniej spać, żebyśmy posiedzieli sami ....ciekawe czy mi się to uda.

Do góry