reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Link do: COSATTO WONDER wózek głęboko-spacerowy+fotelik - BoboWózki Patrzcie na to- wózek za 9,5tysiaca:D producent chyba na głowę upadł z ta cena:D

Szprychy ma ze złota :D Prawie 10 tysi za coś co posłuży góra 3-4 lata, ale nie zmienia to faktu, że wózek ma niepowtarzalny wzory.

My mamy tylko 2 pokoje. Jeden pokój zajmują chłopaki, drugi my. Maleństwo będzie z nami w pokoju. Za 1,5roku kończymy spłacać kredyt za to mieszkanie, sprzedamy je dołożymy i kupimy większe mieszkanie a na razie musimy się pomieścić w tym mieszkaniu. Będzie ciasno 5osób na 50mkw ale jakoś musimy wytrzymać.

No my mieszkamy w dużej kawalerce (30mkw) przerobionej na dwa pokoje, Kuba ma swój mikropokoik. Jasio śpi z nami w dużym pokoju. Dlatego szukam mieszkanka na wynajem, bo zanim uzbieramy pieniążka na wkład własny (mniejsza rata kredytu i na 10-15 lat a nie 30) żeby sprzedać to obecne (które ma jeszcze sporo kredytu do spłacenia) i wziąć większe, to trochę wody w Odrze upłynie. Nie wspomnę nic o tym, że w takim małym mieszkanku, przy dziecku jest bajzel na kółkach :D
Pociesza się, że dzisiaj mamy bomba warunki, bo ja wychowałam się w kawalerce 19mkw z dwójką mojego młodszego rodzeństwa :)

reklama
W kwestii słodyczy to śniła mi się dzisiaj duża milka nugatowa:D liczę, że dzisiaj dostanę coś słodkiego.
My pół roku temu urządziliśmy się w dwupokojowym mieszkaniu, dlatego na razie dzidziuś będzie z nami w sypialni. Później się pomyśli o większym mieszkaniu

Szprychy ma ze złota :D Prawie 10 tysi za coś co posłuży góra 3-4 lata, ale nie zmienia to faktu, że wózek ma niepowtarzalny wzory.

No my mieszkamy w dużej kawalerce (30mkw) przerobionej na dwa pokoje, Kuba ma swój mikropokoik. Jasio śpi z nami w dużym pokoju. Dlatego szukam mieszkanka na wynajem, bo zanim uzbieramy pieniążka na wkład własny (mniejsza rata kredytu i na 10-15 lat a nie 30) żeby sprzedać to obecne (które ma jeszcze sporo kredytu do spłacenia) i wziąć większe, to trochę wody w Odrze upłynie. Nie wspomnę nic o tym, że w takim małym mieszkanku, przy dziecku jest bajzel na kółkach :D
Pociesza się, że dzisiaj mamy bomba warunki, bo ja wychowałam się w kawalerce 19mkw z dwójką mojego młodszego rodzeństwa :)

Jakby nie to, że niedługo kończy się nam kredyt to też byśmy wcześniej szukali a tak na spokojnie.
My mamy 2 spore pokoje, osobna kuchnia ale i tak jest już mega ciasno. Mamy piwnicę, wózkarnię, mąż wynajmuje garaż na firmowe rzeczy to część rzezy z mieszkania wywożę tam np. bombki, zimowe rzeczy latem itp.
Ja do 11roku życia mieszkałam z bratem w pokoju. Potem rodzice kupili dom, dostaliśmy każde swój pokój a i tak jeszcze ze 2 lata spaliśmy razem, raz ja u niego raz on u mnie hehe

W kwestii słodyczy to śniła mi się dzisiaj duża milka nugatowa:D liczę, że dzisiaj dostanę coś słodkiego.
My pół roku temu urządziliśmy się w dwupokojowym mieszkaniu, dlatego na razie dzidziuś będzie z nami w sypialni. Później się pomyśli o większym mieszkaniu

My jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu hipotecznego. Upatrzyliśmy sobie szeregowiec 77 mkw. Obecnie mieszkamy u moich rodziców ale ciężko jest oj ciężko tak mieszkać. Już od dawna się rozglądaliśmy za mieszkankiem lub domem, a wiadomość o ciąży tylko przyśpieszyła naszą decyzję.

reklama
Do góry