reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry wszystkim :) ja już przejrzałam gazetkę przez Internet z lidla i już zaplanowałam dwie rzeczy do kupienia, a mianowicie ten kombinezon (20 zl) i ten komplet bluzeczka spodenki (20zl) i może jeszcze 3 pary skarpeteczek, bo za 10 zł maja być. Wiec to moje ostatnie wydane 50 zł będzie, bo już łącznie ledwo wypłata była, a ja wydalam jakoś 120 zł, bo jeszcze wczoraj rożek becik zamówiłam, ale taki troszkę porządniejszy za 43 zł z przesyłka łącznie. Wiec z tymi zakupami z lidla to 170 zł tak już sumując i stop robię, bo poszalałam [emoji57][emoji28][emoji28][emoji28]

1518602258-846799547faa0a0d-aaaaaa.jpeg
1518602306-2315edbcd94c118d-aaaaaa.jpeg

Jeśli chodzi o kolor ścian w pokoiku to jeszcze o tym nie myślałam. Dopiero jak po 20 tygodniu będziemy na usg polowkowym i będzie znana płeć to wtedy zapadnie decyzja jaki to będzie kolor. Bo i tak przy okazji będziemy malować salon, do którego będziemy musieli się przenieść żeby spać itd, bo nasza malutka sypialnia gdzie jest łóżko i szafa tylko to będzie właśnie po tym malowaniu po świętach wielkanocnych przerabiana na pokoik dla dziecka. W maju planujemy pojechać do ikea po mebelki jakieś.
Ale zero pomysłów co do koloru. Jeśli chłopczyk to na pewno jakiś ładny, blekit niebieski albo nie wiem sama. Przy dziewczynce nie chce raczej robić różowego pokoiku, sama już nie wiem [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
My mamy tylko 2 pokoje. Jeden pokój zajmują chłopaki, drugi my. Maleństwo będzie z nami w pokoju. Za 1,5roku kończymy spłacać kredyt za to mieszkanie, sprzedamy je dołożymy i kupimy większe mieszkanie a na razie musimy się pomieścić w tym mieszkaniu. Będzie ciasno 5osób na 50mkw ale jakoś musimy wytrzymać.

My ledwo wyremontowaliśmy mieszkanie po przeprowadzce i dla nas nie zdążyliśmy dokończyć pokoju a już musimy przerabiać pod malucha ;) na początku pewnie będzie to sam kącik bo sami też w nim spać będziemy a dopiero później całościowo coś się wykombinuje.

U nas tez jest sypialnia i salon tylko, w prawdzie oglądamy już jakieś 3 pokojowe ale nawet jak coś znajdziemy większego to uważam ze łóżeczko i tak przez pierwsze 2 lata będzie w sypialni i pokój dziecięcy będzie zbędny, jakoś tego nie widzę żebym zostawiała bobasa samego w osobnym pokoju

Hej mamuski:-) wiecie juz moze na jako bedziecie malowac lub macie pomalowany pokoik dla dzidzi?;)
Jak malutka skończy rok , to dopiero wtedy będzie miała swój pokoik. Kolor to jakiś odcień białego. Prędzej nie ma sensu, i tak będzie z nami w sypialni a bawić się w salonie.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Do niedawna miałam mdłości i nie mogłam patrzeć na jedzenie. Dziś pierwszy raz od 2 miesięcy zjadłam coś słodkiego - prince polo. Aż się boję, że znów dużo przytyję:growl:

reklama
Ja od 3 dni wcinam słodkie:D, co do wózka tez szukam lekkiego zgrabnego, bo niby mamy te 47m2 jest nas 2, ale mamy tak zaprojektowany każdy kat, ze nie mam gdzie w sypialni postawić łóżeczka , łóżka ani w prawo ani w lewo nie przesune, bo mam nad nim podwieszana ściankę działowa, będzie trzeba zlikwidować jedna szafkę, a szkoda jej troche

Do góry