reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej, stosujecie już preparaty na ciążowe rozstępy?
Ja prawie od samego poczatku stosuje Palmers. Zaczelam od smarowania samych piersi a teraz smaruje tez brzuszek bo widze ze zaczal sie juz powiekszac ;) teraz troche juz sie przyzwyczailam ale na poczatku mialam problem z zapachem tego kosmetyku, a konkretnie jego intensywnoscia..

reklama
A ja dziś cały napar imbirowy wypity na czczo zwróciłam jeszcze przed śniadaniem :(
Mi się tak raz zdarzyło w ciąży z synem.
Teraz jak przestałam wymiotować i przestałam brać Torecan to kupiłam sobie prevomit. Jedna tabletka rano, jedna koło 16/17 i było nawet spoko. A teraz już nic nie biorę. Nudności znikome więc da się żyć :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

A nie ma tam żadnej informacji zeby smarować sie od 3 lub 4 msc? Ja na które specyfiki nie patrzyłam to jest i info żeby zacząć smarować się od xx. Ja kupiłam biooil on jest od 3 msc brzuch juz wypucha mi do przodu i chyba juz czas zacząć go stosować

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak w pierwszej ciąży cycki sobie załatwiłam. 3 pierwsze miesiące ciąży i cycki to był jeden wielki rozstęp. Teraz w drugiej ciąży smaruję się od samego początku. Zaczęłam 14 tc (4 miesiąc) i ani jednego nowego rozstępu.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dzień dobry.
Jak samopoczucie?
Ja teraz też się pilnuję i smaruję od początku.W pierwszej ciąży zaczęłam się smarować jak zaczęły mi wychodzić rozstępy na brzuchu ok 30tc i to było już za późno.
Ja pooddawałam wszystko po swoich synach dla chrześniaka, coś dla koleżanki. Myślałam, że nic z tych rzeczy się nie uchowało ale okazuje się, że prawie wszystko jest. Bratowa trzyma wszystko na strychu: wanienkę, ubranka po synu i córce, leżaczek, krzesełko do karmienia, kołyskę, kocyki itp. Tylko wózek muszę kupić, kilka nowych ubranek dokupię i już. Sąsiadka przyniosła mi wczoraj przewijak i rogala do karmienia:-) :)

Ja miałam dużo ubranek z H&M z racji, że siostra męża tam pracuje. Kupowałam z jej zniżką, często mi coś odłożyła do przeceny, to ubrana miałam tanio. Teraz też mówiła, że mi już coś odłożyła znaczy dla dzidzi. Niby większość rzeczy mam ale pokusa, żeby kupić coś nowego jest duża.Ja poczekam aż poznam płeć wtedy zacznę dokupywać co mi potrzebne.

Ubranka z lidla też są dobre jakościowo. Moje chłopaki chodzili jeden po drugim i nic się z nimi nie działo. Wczoraj widziałam w pepco, że mieli przecenione ubranka dla niemowlaków. Spodenki, body po 5zł.
Tak tak ! Ja uwielbiam kozaki zimowe dla dzieci. Są nie do zdarcia. Dwie zimy wstecz miał i super. W tym roku kupiłam nie dość że droższe, to gdzie indziej po trzech miesiącach się do niczego nie nadawały. Także w następnym roku zimówki znów w Lidlu !
Kurtkę też mamy fajna parkę na młodego z Lidla. Za 45 zł ... Kozaki zimowe podobnie a jakościowo super.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Tak tak ! Ja uwielbiam kozaki zimowe dla dzieci. Są nie do zdarcia. Dwie zimy wstecz miał i super. W tym roku kupiłam nie dość że droższe, to gdzie indziej po trzech miesiącach się do niczego nie nadawały. Także w następnym roku zimówki znów w Lidlu !
Kurtkę też mamy fajna parkę na młodego z Lidla. Za 45 zł ... Kozaki zimowe podobnie a jakościowo super.

Ja Jankowi buty kupuję tylko w Lidlu, szczególnie kozaki są niezniszczalne, nawet dla bardzo aktywnego dziecka, które pierwszy krok w parku kieruje w krzaki, zamiast jak trzeba ścieżką chodzić:) Kurtki zimowe z Lidla, tak samo kombinezon na śnieg i mróz.

A ja jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla dzidzi :) mam odłożone ciuszki po kuzynce ale prawdopodobnie będzie chłopak. Czekam na potwierdzenie w marcu i wtedy może wezmę się za zakupy. Boję się, że jak się wciągnę to nie będę mogła przestać kupować :D

reklama
Do góry