reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam teczkę z pregna nawet próbki tabletki też były tego ,ale lekarz i tak mi co innego poleciła co mama dha :p

no ja właśnie tez dostałam w tym broszurkę o tym jak się żywic przy karmieniu dziecka i właśnie 3 sztuki tej tabletki [emoji3]

Ja właśnie podpatrzyłam, że na forum dziewczyn z lipca jest fajny podtemat dodany, a mianowicie „wyprawka”. Już dodałam do obserwowanych i jakoś w marcu chyba założę jakiś zeszyt ciążowy i tam przepisze te pomysły i niezbędne rzeczy, bo to 1wsza ciąża to jestem całkiem zielona [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
no ja właśnie tez dostałam w tym broszurkę o tym jak się żywic przy karmieniu dziecka i właśnie 3 sztuki tej tabletki [emoji3]

Ja właśnie podpatrzyłam, że na forum dziewczyn z lipca jest fajny podtemat dodany, a mianowicie „wyprawka”. Już dodałam do obserwowanych i jakoś w marcu chyba założę jakiś zeszyt ciążowy i tam przepisze te pomysły i niezbędne rzeczy, bo to 1wsza ciąża to jestem całkiem zielona [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Zawsze możemy założyć swój wątek z wyprawką jak będą chętne żeby coś w nim pisać ;-)
Ja to tak na oko kupował w pierwszej ciąży albo wchodziłam do sklepu dziecięcego i mniej więcej patrzyłam na regały co jest i brałam to i tamto :-D i czytałam też trochę w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co potrzeba

oar8flw1mdp5ujvp.png
U mnie tez pierwsza ciaza i ciagle rozkminiam, czytam na stronach juz o wyprawce, choc jeszcze nic nie kupuje. Stresuje mnie troche to, ze nic nie wiem. Najchetniej poczytalabym jakas ksiazke na ten temat

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej :p mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p

Ja mdłości mam zdecydowanie mniej, ale od czasu do czasu się pojawiają. Raz na kilka dni, zazwyczaj wieczorem. Ale apetyt mi wrócił i mogę jeść w sumie wszystko :)

Imiona u nas to tez temat dyskusyjny córka ma na imię Ala i wtedy jakby była chłopcem miał być Jan ale już mi się nie podoba. Próbuje przeforsować Aleksandra lub Aleksander ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie będzie się jeszcze zmieniac jak przy pierwszym dziecku.

Pytanie z innej beczki, jakie witaminy bierzecie? Kupuję femibion ale cena jest powalająca chętnie zmienię na coś tańszego a równie dobrego.
Prenatal Duo. Też niezbyt tani, ale raz w miesiącu mogę te 50 zł wydać na zdrowie malucha.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Do góry