reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Podajesz nip pracodawcy taki sam jak na poprzednim zwolnieniu, jest to kontynuacja zwolnienia, nie możesz mieć ani jednego dnia przerwy bo wtedy ZUS nie wypłaci

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję, o to mi chodziło :)

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imiona u nas to tez temat dyskusyjny córka ma na imię Ala i wtedy jakby była chłopcem miał być Jan ale już mi się nie podoba. Próbuje przeforsować Aleksandra lub Aleksander ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie będzie się jeszcze zmieniac jak przy pierwszym dziecku.

Pytanie z innej beczki, jakie witaminy bierzecie? Kupuję femibion ale cena jest powalająca chętnie zmienię na coś tańszego a równie dobrego.

Ja biorę pregna plus. Poleciła mi moja ginekolog ;) kosztuje ok 40 zł za opakowanie

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej :p mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej [emoji14] mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p
U mnie dosłownie nic... żadnych mdłości[emoji4] Fakt, że apetyt mam olbrzymi[emoji23]
U mnie znowu pojawiła się skaza białkowa..więc funkcjonuje praktycznie bez nabiału[emoji4]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki za informację o witaminach femibion mąż mi kupił ostatnio za 80 zł :O trochę przesada...kupię następnym razem coś tanszego.

Ja mdłości mam cały czas szczególnie jak jestem glodna.

Dzieki za informację o witaminach femibion mąż mi kupił ostatnio za 80 zł :O trochę przesada...kupię następnym razem coś tanszego.

Ja mdłości mam cały czas szczególnie jak jestem glodna.
W aptece internetowej gemini są dużo tańsze...

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do imion to w ogóle się nie zastanawiałam. Myśle, że po badaniach prenatalnych jak już będzie bardziej znana płeć to wtedy zrobimy listę imion, które się najbardziej podobają i wybierzemy najlepsze [emoji4]

Rożek bardzo ładny, moim zdaniem uniwersalny [emoji41]

Co do witamin to ja biorę Folik i magne b6 i to by było na tyle. U prywatnego lekarza jak ostatnio byłam to nic nie kazał zmieniać, natomiast na NFZ jak byłam w tamten piątek to jak zakładał mi kartę ciąży ( dopiero w 13 tygodniu [emoji28] a kazał podpisywać datą z 4 stycznia ) to kazał przerzucić się na ten zestaw PREGNA plus, ale skonsultuje to jeszcze z tym prywatnym lekarzem, bo mu bardziej ufam. Na NFZ mam mieszane odczucia. Zreszta ta teczka ciąży jest właśnie „reklamowana” i podpisana nazwą tej firmy tych tabletek to pewnie dlatego lekarz każe każdej pacjentce je kupować, tak sądzę.

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
Co do imion to w ogóle się nie zastanawiałam. Myśle, że po badaniach prenatalnych jak już będzie bardziej znana płeć to wtedy zrobimy listę imion, które się najbardziej podobają i wybierzemy najlepsze [emoji4]

Rożek bardzo ładny, moim zdaniem uniwersalny [emoji41]

Co do witamin to ja biorę Folik i magne b6 i to by było na tyle. U prywatnego lekarza jak ostatnio byłam to nic nie kazał zmieniać, natomiast na NFZ jak byłam w tamten piątek to jak zakładał mi kartę ciąży ( dopiero w 13 tygodniu [emoji28] a kazał podpisywać datą z 4 stycznia ) to kazał przerzucić się na ten zestaw PREGNA plus, ale skonsultuje to jeszcze z tym prywatnym lekarzem, bo mu bardziej ufam. Na NFZ mam mieszane odczucia. Zreszta ta teczka ciąży jest właśnie „reklamowana” i podpisana nazwą tej firmy tych tabletek to pewnie dlatego lekarz każe każdej pacjentce je kupować, tak sądzę.

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja mam teczkę z pregna nawet próbki tabletki też były tego ,ale lekarz i tak mi co innego poleciła co mama dha :p

Do góry