reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja w sklepie nie mogę przystanąć na chwile przy polce bez jeżdżenia :p
Na mnie też się ludzie dziwnie patrza jak siądę na ławce i jeżdżę w te i spowrotem. Wczoraj w opiece musiałam coś podpisać i noga bujalam. Teraz tez Alicja sobie "śpi" , a ja muszę leżeć i jeździć , trochę odpoczynku ale za to jak ręce i nogi wycwicze [emoji23]
15406322921461036028103.jpg

Załączniki

• 15406322921461036028103.jpg
    15406322921461036028103.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 144
Na mnie też się ludzie dziwnie patrza jak siądę na ławce i jeżdżę w te i spowrotem. Wczoraj w opiece musiałam coś podpisać i noga bujalam. Teraz tez Alicja sobie "śpi" , a ja muszę leżeć i jeździć , trochę odpoczynku ale za to jak ręce i nogi wycwicze [emoji23]
Zobacz załącznik 911174
Haha tez tak czasem robię noga jak już mnie rece bolą :p to Lena w domu bez bujania, ale w wózku czy w aucie to musi :p

O rany o północy Ci zasypia ? Moja choćby cały dzień przespała to po kąpieli mleko , odkaldam ja i śpi. Tyle ,że w nocy się budzi co dwie/ trzy godziny. I pora 3/6 do dramat :(

Wczoraj tak wyjątkowo miała marudny wieczór, tak to ostatnio o 21-22 zaczęła zasypiać [emoji5]
Ale chyba jakiś skok znowu rozwojowy, bo młoda tak się rozgadała, że szok. O 23 gdy w pokoju ciemno i tylko lekka lampka z jej pokoju świeciła tu do nas na łóżko to ona i tak zaczęła nagle sama z siebie gadac, nie musiała widzieć mojej twarzy i nadawała jak radio jakieś hah. Nagrałam, ale tu się nie da wam pokazać filmiku [emoji17]

Ale za to tylko 2 pobudki, po 3 i po 6:30 i później się przebudziła o 9 i leżała z 1,5 h spokojnie i się uśmiechała i gadała [emoji847] także no ciężko wczoraj było, ale warto

Ja się wysypiam jak robi te 2/3 pobudki. Gorzej jak raz musiałam z 5/6 razy zmieniać pampa, bo się wiercila i mokro i karmić na śpiocha to akurat czułam się rano jak zombie. Ale szybko prysznic, obowiązki jakieś i od razu człowiek się budzi i ma energię nowa. My kobiety to jednak super bohaterki jesteśmy. Kiedyś w życiu bym nie powiedziała, ze dam rade bez 7-8 h snu [emoji3] a jednak wszystko się chce i da dla tej cudnej istotki
IMG_2216.JPG

Załączniki

• IMG_2216.JPG
    IMG_2216.JPG
    537 KB · Wyświetleń: 301
Ale też w sumie w ciągu dnia praktycznie w ogóle nie śpim. Tyle co u mnie na rękach. Chciałabym żeby spała clannoc ciągiem [emoji173]️ albo w dzień chociaż z dwa razy po dwie godziny [emoji173]️

Chcieć, a móc kochana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji3]

U mnie w sumie w ciągu dnia śpi, koło mnie albo po karmieniu na rękach, na spacer jak jedziemy to tez w aucie już zasypia i jest relaks na dworze :) później to różnie od tej 18-19, ale no kiedyś dziecko tez musi się wymęczyć żeby spać dalej. A ja coraz bardziej lubię te momenty gdy nie śpi, bo zaczepia, gada i jest coraz fajniejsza [emoji173]️

A w nocy no tez bym chciała żeby spała ciągiem 6 h, ale nie narzekam, bo i tak jakoś się wysypiam w miarę ;) może później się to unormuje jak będzie miała 5/6 miesięcy albo nagle niespodzianka i niebawem, różnie bywa

reklama
U nas gdy auto staje, a ona nie spi to muszę ruszać fotelikiem, a jak stoimy w korku to nawet jak spi, bo to za długo dla niej bez poruszania [emoji23] Oj ma ma, ustawia nas wszystkich po katach :p

Hah u mnie wtedy ten smoczek leci w ruch i gadam do niej jak najęta żeby odwrócić uwagę, że stoimy [emoji85] a jak zaśnie to już później jakims cudem nie ogarnia tego ❣️

Do góry