reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O to poważna deklaracja i jak powiedział i obiecał tak zrobił hah [emoji1303][emoji1303][emoji1376] to się ceni. A to żartowniś [emoji28]

W sensie wcześniej nie był taki spokojny i musiałaś więcej uwagi mu poświęcać itd?
Ja się nie znam i nawet nie czytałam dokładnie o tym co to jest skok rozwojowy, ale to chyba po prostu czas w którym dziecko więcej potrzebuje bliskosci, nas, zabawy, uwagi, jedzonka też to ważne [emoji28] i bujania, noszenia i po tym marudnymi okresie gdy czasami płacze i domaga się mocno przychodzi jakaś nowa umiejetność [emoji16] tak mi się wydaje.

Ja na bieżąco na forum, bo jak karmie malutka to zawsze gdy przyśnię to telefon sobie włączę i podczytuje i udzielę się [emoji28] właśnie tez mnie miło zaskoczyło to, że tak wiele z nas pozostało aktywne na forum i ciagle coś się dzieje [emoji1303] ekstra.
U nas skok objawiał się jedzeniem, co godzinę, płaczem, ciągłym noszeniem. Dziecko jest zaniepokojone, bo poznaje nowe rzeczy i najlepiej czuje się w objęciach rodziców. W moim przypadku Michał potrafił wisieć 40 min na jednej piersi i potem jeszcze tyle samo nas drugiej[emoji39] od skończonego jedzenia mijała godzina, może 1.5h i znowu to samo. Miałam 5 dni wyjętych z życia. Teraz wraca chyba wszystko do normy.[emoji16]

reklama
Mała miała tylko jedna pobudkę od 19 , o 22 i wstała dopiero przed 4. Wyspałam się jak nigdy ale pomyślałam , że skoro tyle godzin spała to zrobię jej więcej mleka. To nawet pół tego nie zjadła jak wszystko , ale to wszystko zwróciła. Zwymiotowala całością mleka , nawet majtki miałam mokre. A teraz lezy sXzesliwa i gada w najlepsze. Piszczy i śmieje się w głos jesXze więcej niż wczoraj :) jak to fajnie widzieć jak dziecko uczy się nowych rzeczy podczas snu ❤️

Jak sprawdzają się aspirstory do odkurzacza ? Bo mam ten do ust ale on nic nie ciągnie a mała cały czas charczy jak by jej katar zalegał. Jaka firma najlepsza ? Dziecko się nie boi ?

Mała miała tylko jedna pobudkę od 19 , o 22 i wstała dopiero przed 4. Wyspałam się jak nigdy ale pomyślałam , że skoro tyle godzin spała to zrobię jej więcej mleka. To nawet pół tego nie zjadła jak wszystko , ale to wszystko zwróciła. Zwymiotowala całością mleka , nawet majtki miałam mokre. A teraz lezy sXzesliwa i gada w najlepsze. Piszczy i śmieje się w głos jesXze więcej niż wczoraj :) jak to fajnie widzieć jak dziecko uczy się nowych rzeczy podczas snu [emoji173]️

Jak sprawdzają się aspirstory do odkurzacza ? Bo mam ten do ust ale on nic nie ciągnie a mała cały czas charczy jak by jej katar zalegał. Jaka firma najlepsza ? Dziecko się nie boi ?
U mnie super sprawdza się ten aspirator..My mamy katarek do odkurzacza i Michał się nie boi[emoji4]

Klaudia a może bąbel czuje twój niepokój. Musisz wytrzymać i spokojnie przetrzymać wszystko. Opatul w kocyk albo może.wlasnie jest za gorąco, przyłóż termofor albo ciepła pieluszkę wyprasowaną, daj cieplej wody bo może chce się pić ale musisz wszystko na spokojnie. Sprawdz czy pieluszka gdzieś sie nie zawinela, nie uwiera, albo ciuszek, metka. Sprawdź wszystko.
Ja też płakałam ostatnio przy kolce ale starałam się nie przerzucać za dużo i przytulić tak jak mała lubi.
Jak nas coś boli to też musimy przecierpieć jakoś.
Starałam się. Ale już tak wszystko ze mnie wychodzi , że tylko nerwów dostałam.. już się to nie powtórzyło i mam nadzieję, że dzisiaj będzie wporzadku.

Moj mążteż mówi, że nie słyszy. Co wieczór mówi mi, że mi poda maĺą ale zdarzyło mu się że 2razy. Mówi, że mam go obudzić ale już wolę sama wstac. On naprawdę nie słyszy tak mocno spi a mnie wybudza każde jej stęknięcie.
Też wolę sama wstać bo szybciej sama zrobię to mleko i podam zanim go obudzę i wielce się ruszt zaspany , nawet nie będzie wiedział gdzie mleko stoi w tym momencie. Ale nieraz go budziłam i kazałam siedzieć lub leżeć i czekać aż ja też się położę, taka wredna byłam [emoji23]

reklama
Do góry