reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cudowny synek i piękne imię ma [emoji4][emoji173]️ mój dziadek od strony mamy tak się nazywa i ja właśnie jak myślałam o imionach dla synka gdyby się trafił to to była też jedna z opcji [emoji28]
Trzymamy kciuki za szczepienie, będzie dobrze [emoji5] u nas nie było tragedii, a wręcz po szczepieniu zasnęła i spała 3,5 h [emoji1303]
To możliwe, że przez brzuszek i mleko, jeśli mu nie służy. Oby się poprawiło, bo wiadomo jak serce pęka jak maleństwo cierpi i coś boli, a my nie możemy na dłuższa metę pomoc [emoji20]
Ja niesteyy nie mam doświadczenia z mlekiem. U nas wczoraj 5 razy pampersa zmieniałam, bo się wiercila i karmienie na śpiocha i wiadomo pospalam, ale tez ma części, więc dziś już o tej porze czuc zmęczenie i mam nadzieje na lżejsza dziś noc i mniej pobudek.
Hehe dziękuję bardzo [emoji8] nasz mały ma imię po dziadku mojego męża [emoji4] mam nadzieję, że szczepienie będzie bezbolesne :) z tym mlekiem to tak ciężko dobrać..od początku dokarmialam hippem i kupki były bardziej zbite Ale teraz mieszalam z hipp Comfort i są ok..to znowu zaczął strasznie płakać przy jedzeniu i juz sama nie wiem czy zmiana mleka pomoże czy butelki a używamy avent Natural

reklama
Tyle , że ja zapominam po prostu jeść. Mogę cały dzień przesiedzieć a do lodówki pójdę dopiero jak mnie żołądek rozbili z głodu :/ czas się ogarnąć bo tak nie można żyć.
Ja też praktycznie codziennie mam obiad i ciepły. Gotuje w ciągu dnia , wieczorem jak mała usypia to wolę też iść spać lub z godzinę sobie poleżeć :D
Mnie ssie już o 9.00:)
Ja jem 4, 5 posiłków. Śniadanie i obiad zaplanowane i na ciepło a reszta w biegu, nieraz jakaś bułka czy ciastko na spacerze jak nie zdążę sobie czego przygotować.
Ja jak kp mam apetyt i pić mi się bardzo chce.

Smieszna sytuacja nastala w sobote maz mi w piatek powiedzial ze jak cos to wstanie rano do synka (a przesypia od jakiegos czasu do 9.30 i przesypia cala noc) tak rano w sobote wstal z wielkim wrzaskiem o 4.20 i tak zartowal jak mama wstaje to śpi cala noc a jak tata to sie budzi tak na czas hihi :)

Dzis moj maly jakis taki dziwny bardzo spokojny raz tylko plakal rano zaraz po przebudzeniu a tak to spokojny jak aniolek duzo lezal sobie spokojnie spogladajac na karuzele czy to moglbyc skok rozwojowy? Jakos ten temat jakis taki trudny dla mnie

Cos ostatnio ciezko mi Was nadrobić ciagle mam ok 400 wiadomosci do nadrobienia myslalam ze po naszych porodach bedzie tu cisza a tu takie mile zaskoczenie :)

O to poważna deklaracja i jak powiedział i obiecał tak zrobił hah [emoji1303][emoji1303][emoji1376] to się ceni. A to żartowniś [emoji28]

W sensie wcześniej nie był taki spokojny i musiałaś więcej uwagi mu poświęcać itd?
Ja się nie znam i nawet nie czytałam dokładnie o tym co to jest skok rozwojowy, ale to chyba po prostu czas w którym dziecko więcej potrzebuje bliskosci, nas, zabawy, uwagi, jedzonka też to ważne [emoji28] i bujania, noszenia i po tym marudnymi okresie gdy czasami płacze i domaga się mocno przychodzi jakaś nowa umiejetność [emoji16] tak mi się wydaje.

Ja na bieżąco na forum, bo jak karmie malutka to zawsze gdy przyśnię to telefon sobie włączę i podczytuje i udzielę się [emoji28] właśnie tez mnie miło zaskoczyło to, że tak wiele z nas pozostało aktywne na forum i ciagle coś się dzieje [emoji1303] ekstra.

Tyle , że ja zapominam po prostu jeść. Mogę cały dzień przesiedzieć a do lodówki pójdę dopiero jak mnie żołądek rozbili z głodu :/ czas się ogarnąć bo tak nie można żyć.
Ja też praktycznie codziennie mam obiad i ciepły. Gotuje w ciągu dnia , wieczorem jak mała usypia to wolę też iść spać lub z godzinę sobie poleżeć :D

Oj dokładnie. Musisz o siebie zadbać, bo żeby zadbać o malutką musisz mieć sile, energię i przede wszystkim czerpać przyjemność z jedzenia, to ważne :) a tym bardziej jak masz naszykowany obiad przez siebie przepyszny pewnie to nie czekaj tylko zajadaj, malutka do leżaczka i na pewno wytrzyma te pare minut, a Ty na spokojnie zjesc i później ją nakarmić i jak będzie przysypiac to tez się obok położyć i odpoczywać.

Bo my kobitki mamy instynkt i nawet przez sen bysmy wiedziały i poczuly, że się przebudza albo wierci itd [emoji3]
No dokładnie. Ja się zawsze dziwilam mojej mamie jak wracałam w nocy albo moj brat to ona zawsze nie spala. Mówiła, że śpi ale tylko usłyszy dźwięk klucza w zamku i juz na nad czekała. Teraz już zawsze nasz sen będzie taki czujny. Nieważne czy dziecko ma 2miesiace czy 20lat.

Oj dokładnie. Musisz o siebie zadbać, bo żeby zadbać o malutką musisz mieć sile, energię i przede wszystkim czerpać przyjemność z jedzenia, to ważne :) a tym bardziej jak masz naszykowany obiad przez siebie przepyszny pewnie to nie czekaj tylko zajadaj, malutka do leżaczka i na pewno wytrzyma te pare minut, a Ty na spokojnie zjesc i później ją nakarmić i jak będzie przysypiac to tez się obok położyć i odpoczywać.
Dokładnie, Karolina dobrze mówi. Dziecko lubi patrzeć jak dorośli jedzą. Weź Alicję do leżaczka, gadaj do niej i jedz. Zobaczysz jaką będzie w Ciebie opatrzona:)

Dzieki ;) ja wole dac miod niz cukier jesli juz ;) a co do mojej mamy.. to kobieta specyficzna ;) ona sie nie obraza ale i nie dociera do niej ze mozna inaczej ,np nie dawac cukru,bo cukier jest potrzebny wg niej ;) kocham ją bardzo mocno,ale nie da sie z nia rozmawiac bo ona wie swoje ;) ale mam nadzieje ze zaakceptuje nasz wybor ;)
Wędług mojej mamy małemu zawsze jest zimno, niezależnie jak jest ubrany ;D i też nie przetłumaczę

reklama
Do góry