reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze kochana ja nie wiem czy pomogę, bo moja raz tylko miała kolkę i wtedy po prostu się to wie, bo dziecko drze się jak poparzone, nic nie pomaga, ani noszenie pionowo, poziomo, ani karmienie, przewijanie, ani zabawianie i płacze tak jakby całym ciałem, pręży się całym ciałkiem i to widać :(

Ale jeśli coś ją uspokajało np noszenie to może po prostu była taka marudna i śpiąca, ze aż sama się męczyła z tym i płakała po to żeby pomarudzic jesCze bardziej? Wiem, ze u mojej jest tak, że jak jest już zmęczona to jest taka marudna, że tym trudniej jest ją uspokoić i nakarmić, bo tez się wydziera i płacze, im bardziej zmęczona tym gorzej. Jeśli się budzi to pewnie trafiasz niestety na tą fazę snu aktywna gdzie byle szmer wybudza dziecko a odłożenie tym bardziej, bo one maja jakiś czujnik „uwaga matka odłożyła to trzeba alarm zrobić” [emoji15]
Mi się wydaje, że jeśli u was to nie kolka to po prostu jej się ten skok rozwojowy włącza i dlatego jest marudna bardzo i płacze i domaga się czegoś co mimo ze Ty jej dajesz to ona odrzuca, bo już sama nie wie o co jej chodiz. Moja nieraz tez ma tak, że tylko noszenie pomaga.. ale to zależy od dnia.

Biedna.. domyślam się, że jest Ci bardzo ciężko. Ja w sumie co drugi weekend zostaje kompletnie sama i też jest nieraz ciężko wszystko ogarnac, dziecko, siebie, psa, coś do jedzenia. A Ty kochana tak na codzien musisz dawać rade, bardzo podziwiam Ciebie, silna babeczka z Ciebie :) wiesz musisz tez zrozumieć, że on tez przeżywa tą odległość i to ze nie może być obok was mimo że by bardzo pewnie chciał i na pewno ciężko pracuje, także nie ma co wyliczać kto ciężej ma. I Ty i on robicie mega dużo dla siebie, dla swojej rodziny która tworzycie i teraz jest pod górkę, ale nie martw się, na pewni już za chwilkę wyjdzie słońce tęcza i będzie lżej :) jeden uśmiech Twojej córeczki i jestem pewna, że wtedy zapominasz o zmęczeniu i docenia się to co się ma. A facet w sumie nigdy do końca nie zrozumie tego ile my tez kobiety dźwigamy na swoich barkach.. nie martw się. U mnie tez nieraz On nie potrafi zrozumieć jak wiele robię będąc w domu z dzieckiem i tez mi dosra tekstem ale tylko dlatego że ja zaczynam być niemiła.. ale teraz zabim cokolwiek brzydkiego powiem to się zastanawiam czy warto się tak traktować i wyliczać sobie. Zaczęłam rozumieć, ze on bardzo wiele dla nas robi i ciężko pracuje dla nas i siebie i ja również mam swoje obowiązki a razem się dopełniamy i tworzymy całość :) jedno bez drugiego nie dałoby rady. Może powiedz swojemu jak Ty się czujesz i co Ciebie boli, ze ciężko Ci jest samej ze wszystkim. Na pewni to zrozumie i wesprze Cię dobrym słowem bo jest teraz na odległość a jak wróci to odciąży od obowiazkow :)

A nie ma kto Ci pomoc? Kiedy wraca Twój facet do Domu?
No właśnie odkładam ja wtedy jak już podniosę rączkę i opada sama, jak już buzia otwarta i śpi w najlepsze .. więcej w domu zrobię jak nie śpi niz jak śpi :/

Mój wie , że mi ciężko .Docenia i szanuje wszystko. Ale mnie czasem złość ogarnia , że on noce przesypia , weekend z kolegami spędza, niedzielę przelezy. A ja dzień i noc jedno i to samo. W nocy co godzinę/ co dwie trzeba wstać. Od 5 zaczyna się dzień. Okej. Mała była cudowna do tej pory, leżała , bawiła się itp. ale jednak wychodzi to zmęczenie i mA się dość. Jak jest taki dzień jak dzisiaj to już w ogóle.
Wraca w tym tygodniu. I znowu będzie mnie wkurzał , bo jeden kwek małej mnie budzi i wiem , że trzeba wstać zrobić mleko .a on nawet jak mała leżała na łóżku obok niego i płakała bo ja w tym czasie leciałam po pampersa to się królewicz nie obudzi tylko chrapie sobie w najlepsze. Jeszcze teraz mała przez noc tylko je na śpiocha i śpi dalej ale kiedyś trzeba było ja nosić, bujać wózkiem , masować brzuszek itp .a on spał. A później tekst , że mogłam go obudzić. A rano , "nie wyspany jestem, cała noc nie spalem" tyle, że chrapał tak , że mama za ścianą słyszała. Niech spróbuje teraz po przyjedzie nie wstać za każdym razem ..

No i wlasnie znowu się obudziła i krzyczy... Nigdy po kąpaniu i zjedzeniu się nie budziła .. nie rozumiem już ...

reklama
Kurcze kochana ja nie wiem czy pomogę, bo moja raz tylko miała kolkę i wtedy po prostu się to wie, bo dziecko drze się jak poparzone, nic nie pomaga, ani noszenie pionowo, poziomo, ani karmienie, przewijanie, ani zabawianie i płacze tak jakby całym ciałem, pręży się całym ciałkiem i to widać :(

Ale jeśli coś ją uspokajało np noszenie to może po prostu była taka marudna i śpiąca, ze aż sama się męczyła z tym i płakała po to żeby pomarudzic jesCze bardziej? Wiem, ze u mojej jest tak, że jak jest już zmęczona to jest taka marudna, że tym trudniej jest ją uspokoić i nakarmić, bo tez się wydziera i płacze, im bardziej zmęczona tym gorzej. Jeśli się budzi to pewnie trafiasz niestety na tą fazę snu aktywna gdzie byle szmer wybudza dziecko a odłożenie tym bardziej, bo one maja jakiś czujnik „uwaga matka odłożyła to trzeba alarm zrobić” [emoji15]
Mi się wydaje, że jeśli u was to nie kolka to po prostu jej się ten skok rozwojowy włącza i dlatego jest marudna bardzo i płacze i domaga się czegoś co mimo ze Ty jej dajesz to ona odrzuca, bo już sama nie wie o co jej chodiz. Moja nieraz tez ma tak, że tylko noszenie pomaga.. ale to zależy od dnia.

Biedna.. domyślam się, że jest Ci bardzo ciężko. Ja w sumie co drugi weekend zostaje kompletnie sama i też jest nieraz ciężko wszystko ogarnac, dziecko, siebie, psa, coś do jedzenia. A Ty kochana tak na codzien musisz dawać rade, bardzo podziwiam Ciebie, silna babeczka z Ciebie :) wiesz musisz tez zrozumieć, że on tez przeżywa tą odległość i to ze nie może być obok was mimo że by bardzo pewnie chciał i na pewno ciężko pracuje, także nie ma co wyliczać kto ciężej ma. I Ty i on robicie mega dużo dla siebie, dla swojej rodziny która tworzycie i teraz jest pod górkę, ale nie martw się, na pewni już za chwilkę wyjdzie słońce tęcza i będzie lżej :) jeden uśmiech Twojej córeczki i jestem pewna, że wtedy zapominasz o zmęczeniu i docenia się to co się ma. A facet w sumie nigdy do końca nie zrozumie tego ile my tez kobiety dźwigamy na swoich barkach.. nie martw się. U mnie tez nieraz On nie potrafi zrozumieć jak wiele robię będąc w domu z dzieckiem i tez mi dosra tekstem ale tylko dlatego że ja zaczynam być niemiła.. ale teraz zabim cokolwiek brzydkiego powiem to się zastanawiam czy warto się tak traktować i wyliczać sobie. Zaczęłam rozumieć, ze on bardzo wiele dla nas robi i ciężko pracuje dla nas i siebie i ja również mam swoje obowiązki a razem się dopełniamy i tworzymy całość :) jedno bez drugiego nie dałoby rady. Może powiedz swojemu jak Ty się czujesz i co Ciebie boli, ze ciężko Ci jest samej ze wszystkim. Na pewni to zrozumie i wesprze Cię dobrym słowem bo jest teraz na odległość a jak wróci to odciąży od obowiazkow :)

A nie ma kto Ci pomoc? Kiedy wraca Twój facet do Domu?
Było w tym poście coś, co mogłoby zmienić moje życie lub zaspokoić ciekawość ? Jest tak cholernie długi że go nie przeczytam, a próbowałam [emoji16][emoji16] sorki
Więc jeśli tylko info dla Klaudi to wybacz, nie przeczytam [emoji16]

Załączniki

• FB_IMG_1540144790483.jpg
    FB_IMG_1540144790483.jpg
    248,1 KB · Wyświetleń: 127
Ja swoją muszę bujać na rękach, kołysać. Już mi kręgosłup do tyłka wchodzi , łóżko w każdym możliwym miejscu skrzypi [emoji23] odkładam. Śpi 20 minut albo budzi się odrazu jak poczuje wózek.. i tak cały dzień od rana do wieczora. Dzisiaj ja położyłam o 19 spać juzm jest godzina 23:50 a ona właśnie usypia po drugiej pobudce ..
Mam to samo :/ w nocy na krzyz nie moge,tak mnie boli :/

My mieliśmy smoczek z lovi 0-3 miesiące. Więc zmieniliśmy na 3-6 :)
Klaudia może próbuj innych butelek. Ja rozmawiałam z położna laktacyjna na ten temat. Te z aventu one są dobre dla tych co karmią piersią bo że jak sutek i dziecko musi się namęczyć ale jak ktoś karmi tylko z butelki to warto dać inna butelkę. Nawet taka z tradycyjnym smokiem co wcześniej się tylko takich używało :) niby to dziecko przygotowuje do pozniejszego picia z kubeczka ;) u nas dużo łatwiej Olkowi było jeść z innych butelek ( u nas dr Browns ) .

Ja w ogóle to czasem zmieniam butelki do karmienia własnie po to by się dziecko nie przyzwyczaiło i umiało pić z wszystkiego . Pozatym chciałam uniknąć sytuacji gdzie rozwalę butelkę i z niczego innego mi nie zje :)
Moja z aventa nie chciala smoka i butli.. woli z lovi smoczek uspokajajacy ,teraz zamienilismy na 3-6 ,a do butelki musze kupic juz ten od 3-6 miesiecy :) moze we wtorek kupie ;)

reklama
Do góry