reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pozdrawiamy że spaceru:)

My dziś intensywnie. Pobudka o 6.00, zawiozlam dzieci do szkoły, my z Izą na 8.00 na rehabilitację. Z racji, że to przy samym morzu to spacerujemy. Nakarmiłyśmy się w kawiarni i idziemy dalej.
Doczytam was w domu bo tu tak wieje, ze
Miłego dnia:)
No nie widać małej w tym wózku. Zakopała się w kocyk czy jak? ☺

reklama
Dziękujemy [emoji5][emoji5] zawsze mnie bawi to jak do nas ktoś na spacerku zagada i mała ma różowy kocyk, czapkę itd a pytanie „chłopczyk czy dziewczynka?” [emoji23][emoji23][emoji23] może dlatego, że taka podobna do Bartka to mylą płeć
Haha. Ja córcię jak nieraz ubrałam w neutralne kolorki to zawsze mówili jaki śliczny chłopczyk. I dziwili się jak mówiłam że synek ma na imię Natalka ☺ też była skóra zdarta z tatusia. Jak Twoja ☺

Fakt [emoji16][emoji16] czyli jak planuje rozszerzać dietę małej od 5 miesiąca to już od grudnia tak w połowie mogę jej podać pierwsza zmiksowana marcheweczke itd? Czy za wcześnie ?
Czy lepiej poczekać do skończonego 5 miesiąca i zaczętego 6 miesiąca i w styczniu dopiero?
Ja Natalce zaczęłam wprowadzać jak skoczyła 5 mcy. A teraz planuje dopiero po 6 czyli tak w lutym.

Cześć Mamusie i wszystkie malusie Skarbeczki :*
pamiętacie mnie jeszcze czy już zostałam wyrzucona w otchłań zapomnienia? :p
Podczytuję Was znów od jakiegoś czasu i może wrócę do Was i zacznę znów coś wypisywać :p U nas już drugi miesiąc walki o kp. Dziś już mamy 3 dzień na samej piersi, więc może się uda w końcu pożegnać z mm. Miki podnosi główkę, pcha rączki do buźki i ogólnie jest bardzo kochanym syneczkiem <3 W czwartek czeka nas szczepienie i jeszcze wciąż nie wiemy, którą opcję wybrać... ale już trzeba podjąć decyzję.
Śliczne te Wasze maluszki wszystkie i jak rosną szybko! No cudeńska maluteńkie :)

Kochana, nas też niedawno zaatakowała ciemieniucha i szybko się jej pozbyliśmy. Smarowaliśmy Małemu tak z 10 min prze kąpielą główkę oliwką i w trakcie kąpieli myłam mu główkę emolientem do kąpieli. I po 3 dniach już było duuużo lepiej :) Może i u Was się sprawdzi ten sposób :)

A tę gó**oburzę już skończcie i dajcie se na luz Laseczki :) To ma być przyjazne miejsce, a nie jakiś pole bitwy ;) nie warto psuć atmosfery, którą tyle czasu budowałyście ;)
To ja Ci przyklasnę z tym kp. Gratuluję ☺ dajesz nadzieję tym mamom które też walczą o kp. Super tak trzymać☺
A pokaż swojego skarba ☺

Wy o wprowadzaniu jedzonka .. a moj tata najlepiej ostatnio się pyta czy daje już malej jakieś kaszki... :D hahaha
Na wieczór mam jakiś dobry humor bo zaczęliśmy wspominać z mezem mój pobyt w szpitalu moją koleżankę z sali co śledziła każdy mój ruch non stop patrzyła albo maz przyniósł jej do szpitala 3 po 5 l baniaki wody dla kobiety w ciąży a potem po CC miała takie coś podnosic :D
Byliśmy jeszcze niedawno u księdza donieść potrzebne rzeczy do chrztu , bardzo w porządku proboszcz lubi pożartować . Ślub możemy wziąć kiedy chcemy o której godzinie nam pasuje zapowiedzi dwa tygodnie przed . Ja się pytam czy muszą one być to powiedział zebym się nie przejmowała bo stare baby i tak nie słyszą tego :D ślub możemy mieć z mszą lub po prostu sam sakrament ślubu dla nas przed Bogiem z rodziną za zamkniętymi drzwiami :) mówi że jest spoko chłopem i mozna się z nim dogadać . Mówi że najważniejszy jest ślub przed Bogiem a nie jak i kiedy :) napewno weźmiemy ślub tylko muszę zdecydować w którym miesiącu :)
Mamy tylko cywilny, ale obrączki chce kupić nowe inne ładniejsze , też będzie wydatków ale to pamiętka na całe życie :)
Ksiądz the Best ☺
Powiedz mu że na zapowiedzi dasz na forum babyboom ☺

Biedna :( moja mala przy takim placzu musiala byc potrzasana do gory i na dol tak jakby ziuziana ale pionowo :/

Ewka kiedyś artykuł taki tu wam przesłałam o tym potrząsaniu. Nie rób tego bo dziecku zrywają się nerwy w mózgu czy jakoś tak. Moze dojść do nieodwracalnych zmian w mózgu. Potrząsanie czasem prowadzi do śmierci. Wpisz w google może o tym potrząsaniu. To się robi odruchowo ale lepiej bujać i trząść.

Ewka kiedyś artykuł taki tu wam przesłałam o tym potrząsaniu. Nie rób tego bo dziecku zrywają się nerwy w mózgu czy jakoś tak. Moze dojść do nieodwracalnych zmian w mózgu. Potrząsanie czasem prowadzi do śmierci. Wpisz w google może o tym potrząsaniu. To się robi odruchowo ale lepiej bujać i trząść.
Tak masz rację. Ja ostatnio dowiedziałam się , że istnieje coś takiego jak zespół dziecka potrząsanego. Tylko skutki są widoczne u starszych dzieci. Ponoć te dzieci które w okresie niemowlęcym były za mocno huśtane mają problemy neurologiczne i są bardziej nerwowe. No nie wiem ile w tym prawdy ale może coś w tym jest.

Rety dziewczyny. Dzisiaj pierwszy raz po porodzie wypiłam kawę normalną z ekspresu i widzicie skutki. Jest po północy a ja mam oczy jak 5 zł. Szkoda że mąż już śpi bo miałabym ochotę inaczej spożytkować ten czas ☺ no nic chociaż jestem tu na bieżąco haha ☺
Dobra , może go jakoś dobudzę bo nie chce mi się samej nie spać ☺

Kupiłam ten emailtiker do picia z jeczmienia. Zobaczymy....

Wiecie co ja dziś tu mialam???? Płacz taki jak nigdy bo prawdopodobnie kolka. Matko, cały blok chyba słyszał a ja zapłakana bo nie wiedziałam jak pomóc a. tu sama bo chłopak na nocce. Ciepły okład z przykurczami w nóżek, ale musiało samo minąć. Zadzwoniłam po mamę bo już się denerwowałam że coś się dzieje. Zanim przyszła sytuacja trochę już opanowana, ale to co się działo nikomu nie życzę :/
Biedna.. ile wam brakuje do 3 MSC ?:(

reklama
Nie podawaj tych przeslodzonych kaszek blagam.. bo mozesz miec tez problem z podaniem warzyw pozniej ;) moja mloda nie chciala.. sprobuj kaszki 7 zbóż nie zawieraja cukru.. i tez sa od 4 miesiecy ;) jest ryzowa,jaglana itd.. kleiki tez chyba sa spoko ;) mozesz zrobic kaszke polplynna do picia ;)
Wiem wiem. Widziałam w Biedronce np kaszkę jabkllkowa na noc. Takich nie chce podawać. Myślałam o tej ryżowej właśnie :p tylko jak to się robi ? Gdzie mogę kupić itp ? I czym różni się kleik od kaszki ?

Do góry