reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To super :) na pewno wielka ulga. Ja nie miałam, w ogóle w sumie nigdy nie brałam tabletek ani innej antykoncepcji, a po 1,5 roku od przytulanek niespodziewanie trafiliśmy w bingo hahah :) ale tez chciałabym się zabezpieczyć jakoś solidniej żeby wcześniej niż za 3 lata nie zajść. A są wkładki na 3 lata? [emoji16]
Te wkładki są max 5 lat ale ze koszt jest dosyć duży to jak się nie chce na 3-5 lat to się nie oplaca. Muszę poczytać jeszcze. Ja brałam tabletki i przed córka i przed synem ale dwu składnikowe i nie miałam żadnych objawów niepokojących. Teraz przy kp tylko jednoskładnikowe.

reklama
Uff dziewczyny wszystko ok:) oczyściło się samo także nie trzeba do szpitala. Ale mi ulżyło :))

Lekarz wypisał mi tabletki ale przekonuje mnie do wkładki hormonalnej czy któraś z Was miała albo planuje?
My już więcej dzieci raczej nie chcemy wkładka na 5 lat to byłaby wygoda.
Ja myślałam , o plastrach , wkładce itp .ale stanęło na tabletkach , nie bardzo im ufam zwłaszcza przy małej jak pomijam i biorę obronnych porach dnia :/ okresu już nie mam tydzień a brzuch dalej pobolewa i jajniki kłują , odrazu sobie głupoty wmawiam bo tak samo bolało na początku ciąży heh

Jaka masz mate ?
Moja jak jest wyspana to wkładam ja do wózka i ustawiam na wprost okna balkonowego, ogląda jak się liście ruszają, albo kładę na łóżku i sie sama zabawia. Mam wtedy dużo czasu na swoje obowiązkom jak jej się nudzi to wkładam do krzaczka i kolejne 40 minut wolności :) ale chciałabym jej urozmaicić zabawy na jesienne ponure dni :)
Mate mam jeszcze po córce taka jak na zdjęciu. Do tego jest takie coś co się ustawia na środek i dziecko na brzuszku może się obracać dookoła ale jeszcze przy Młodym nie używałam. Także nic specjalnego :)

Załączniki

• IMG_20181017_114920.jpg
    IMG_20181017_114920.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 90
Moja 8 tygodniu ważyła 6700 tylko z wielką waga startowała.
... ja też jestem w trakcie pierwszej miesiączki no i różowo nie jest [emoji53]. .. moja dzisiaj znowu obudziła się przed 5 na karmienie a przed 21 ostatnie było.
... Spicie razem w łóżku z maluchami?? Bo ja tak i boję się że się przyzwyczai ale u nas tam ładnie śpi i zasypia nie ma u nas lulania ani wozka. W najbliższym czasie będę ją odzwyczajac.
Iza śpi od początku w kołysce. Na noc idzie spać ok 19.30 I śpi do 7-8.

Ja myślałam , o plastrach , wkładce itp .ale stanęło na tabletkach , nie bardzo im ufam zwłaszcza przy małej jak pomijam i biorę obronnych porach dnia :/ okresu już nie mam tydzień a brzuch dalej pobolewa i jajniki kłują , odrazu sobie głupoty wmawiam bo tak samo bolało na początku ciąży heh
Ustaw sobie przypomnienie w telefonie to będziesz pamiętał o braniu. Okno czasowe przy dwuskładnikowych jest duże także jak nie przekroczysz 12 h to jest ok. Ja brałam yasminelle i byłam bardzo zadowolona. Przy plastrach źle się czułam i miałam ciągle plamienia więc po 3 miesiącach zrezygnowałam.

Ustaw sobie przypomnienie w telefonie to będziesz pamiętał o braniu. Okno czasowe przy dwuskładnikowych jest duże także jak nie przekroczysz 12 h to jest ok. Ja brałam yasminelle i byłam bardzo zadowolona. Przy plastrach źle się czułam i miałam ciągle plamienia więc po 3 miesiącach zrezygnowałam.
Te same brałam 6 lat. I jeśli kiedyś wrócę do dwuskładnikowych to właśnie do yasminelle[emoji4]

reklama
Właśnie Mirenę mi zachwalal lekarz że super i że mi poleca bardzo. Ale jedna miałaś 10 lat? W sensie wymienialaswja? Czytalam ze to ok. 5 lat jest skuteczna.I zero wpadki co daje nadzieję na jej skuteczność.
Nie nie była wymiana oczywiście ze była. No i wpadki nie było. Dopiero gdy została wyciągnięta bo planowaliśmy dzidzie to zaszłam od razu także i na nie blokuje owulacji jak tabletki

Do góry