reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Uff dziewczyny wszystko ok:) oczyściło się samo także nie trzeba do szpitala. Ale mi ulżyło :))

Lekarz wypisał mi tabletki ale przekonuje mnie do wkładki hormonalnej czy któraś z Was miała albo planuje?
My już więcej dzieci raczej nie chcemy wkładka na 5 lat to byłaby wygoda.

To super :) na pewno wielka ulga. Ja nie miałam, w ogóle w sumie nigdy nie brałam tabletek ani innej antykoncepcji, a po 1,5 roku od przytulanek niespodziewanie trafiliśmy w bingo hahah :) ale tez chciałabym się zabezpieczyć jakoś solidniej żeby wcześniej niż za 3 lata nie zajść. A są wkładki na 3 lata? [emoji16]

Ja wczoraj godzinę prasowalam a Młody leżał na macie i gadałam do niego. Jak się denerwował to chwilę mu pokazywałam jakaś zabawkę i wracałam do prasowania.
Niech się przyzwyczaja do obowiązków domowych :)
Jaka masz mate ?
Moja jak jest wyspana to wkładam ja do wózka i ustawiam na wprost okna balkonowego, ogląda jak się liście ruszają, albo kładę na łóżku i sie sama zabawia. Mam wtedy dużo czasu na swoje obowiązkom jak jej się nudzi to wkładam do krzaczka i kolejne 40 minut wolności :) ale chciałabym jej urozmaicić zabawy na jesienne ponure dni :)

Uff dziewczyny wszystko ok:) oczyściło się samo także nie trzeba do szpitala. Ale mi ulżyło :))

Lekarz wypisał mi tabletki ale przekonuje mnie do wkładki hormonalnej czy któraś z Was miała albo planuje?
My już więcej dzieci raczej nie chcemy wkładka na 5 lat to byłaby wygoda.
Super!
Co do wkładki, to się nie orientuje, ale pomysł dobry.
Ja biorę tylko tabsy. Wkładka na pewno wygodniejsza.
Dziewczyny które chodziły i chodzą na solarium i po cc. Bylyscie juz ??
No właśnie jeszcze nie byłam[emoji85][emoji85] ale muszę się w końcu wybrać[emoji4]

Ale 120 to jakoś dużo? Ostatnio przeszliśmy na mm i wyczytałam, że na dobę dziecko powinno zjeść mniej więcej wg takiego kalkulatora: waga w kg x 140. Czyli jeśli mój waży jakieś 6,5kg to powinien zjeść 910ml. On zjada mniej, bliżej 700-800.

A mi się wydaje , że "powinno" tyle ile potrzebuje. A nie sugerować się jakimś kslkatorem. Bo jeśli tak , to musisz jeszcze 100/200 wepchnąć synkowi na dzień [emoji16]

reklama
Do góry