reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moja 8 tygodniu ważyła 6700 tylko z wielką waga startowała.
... ja też jestem w trakcie pierwszej miesiączki no i różowo nie jest [emoji53]. .. moja dzisiaj znowu obudziła się przed 5 na karmienie a przed 21 ostatnie było.
... Spicie razem w łóżku z maluchami?? Bo ja tak i boję się że się przyzwyczai ale u nas tam ładnie śpi i zasypia nie ma u nas lulania ani wozka. W najbliższym czasie będę ją odzwyczajac.
Moje dziecko spi samo w kołysce, dwie pierwsze noce spała z nami, ale to nie było spanie dla nas, ciągła czujka. Biore ja tylko do nas w nocy na karmienie, a później odkładam i sama zasypia. Ale zauwazylam, ze ma swoją porę Ok 20-21 i musimy już być w sypialni, bo inaczej jest bardzo marudna. Światło zgaszone, tylko lampka nad karuzela zapalona, szumi-ptaszek (chociaż przedwczoraj wysiadły nam baterie i tez dajemy radę bez niego :p) i tak zasypia.

Moje dziecko spi samo w kołysce, dwie pierwsze noce spała z nami, ale to nie było spanie dla nas, ciągła czujka. Biore ja tylko do nas w nocy na karmienie, a później odkładam i sama zasypia. Ale zauwazylam, ze ma swoją porę Ok 20-21 i musimy już być w sypialni, bo inaczej jest bardzo marudna. Światło zgaszone, tylko lampka nad karuzela zapalona, szumi-ptaszek (chociaż przedwczoraj wysiadły nam baterie i tez dajemy radę bez niego :p) i tak zasypia.
Ja z czujnościa generalnie nie mam problemu ale lepiej mi bylo ją karmić jak budziła się co 2h, ale jak już budzi się tylko raz to chyba ja wyprowadze do łóżeczka. W weekend spałam z moim ( bo on śpi w innym pokoju bo do pracy ) to odłożyłam ja do łóżeczka i tez ładnie spala to chyba aż tak źle nie będzie ja odzwyczaic

Michasia dzis przeszla sama siebie.. spala od 20.30 do 5 rano.. i od nakarmienia czyli gdzies 5.15 do 8, to ja sie dwa razy budzilam w nocy.. chyba ten rytm mi zostal :p zobaczymy co bedzie w dzien :p jak fajnie wyglada jak ona probuje podniesc sie zeby usiasc :D w gore ida nozki i dzwiga glowe ,a wczoraj podniosla sie (glowka i ramiona)na wysokosc 10 cm gdzies.. bez mojej pomocy ;)

Ja z czujnościa generalnie nie mam problemu ale lepiej mi bylo ją karmić jak budziła się co 2h, ale jak już budzi się tylko raz to chyba ja wyprowadze do łóżeczka. W weekend spałam z moim ( bo on śpi w innym pokoju bo do pracy ) to odłożyłam ja do łóżeczka i tez ładnie spala to chyba aż tak źle nie będzie ja odzwyczaic
Ja myśle, ze im szybciej tym lepiej, bo później będzie coraz trudniej. U nas zalezy od nocy, ale zwykle pierwszy sen ma długi średnio 4-6h, a później już co 1,5-2h. Wiec ja prawie zawsze idę już z nią spac tak wcześnie :p chyba ze uda mi się drzemnac w ciągu dnia jak spi, ale ostatnio nie było na to czasu.

Moja 8 tygodniu ważyła 6700 tylko z wielką waga startowała.
... ja też jestem w trakcie pierwszej miesiączki no i różowo nie jest [emoji53]. .. moja dzisiaj znowu obudziła się przed 5 na karmienie a przed 21 ostatnie było.
... Spicie razem w łóżku z maluchami?? Bo ja tak i boję się że się przyzwyczai ale u nas tam ładnie śpi i zasypia nie ma u nas lulania ani wozka. W najbliższym czasie będę ją odzwyczajac.
Ja śpię z nią codziennie nad ranem. Dzięki temu spalysmy od 6 do teraz :)

Michasia dzis przeszla sama siebie.. spala od 20.30 do 5 rano.. i od nakarmienia czyli gdzies 5.15 do 8, to ja sie dwa razy budzilam w nocy.. chyba ten rytm mi zostal :p zobaczymy co bedzie w dzien :p jak fajnie wyglada jak ona probuje podniesc sie zeby usiasc :D w gore ida nozki i dzwiga glowe ,a wczoraj podniosla sie (glowka i ramiona)na wysokosc 10 cm gdzies.. bez mojej pomocy ;)
Moja tez lepiej zaczęła spać. Wcześniej się budziła co dwie godziny a od dwóch nocy jak się położy o 19.30 to wstaje 1:30 i dzisiaj o 23/24:30. Później o 5 i od 6 znowu śpimy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A macie patent aby dłużej spala w dzień. Moja właśnie się często budzi i musze znowu ja uspic klepie ją zawsze po dupce bo tak lubi. Chyba ze to taki egzemplarz [emoji16]

Do góry