reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jasne, że będzie ;) zobaczysz, nagle nadrobi i będzie więcej przybierała w tydzień niż w 3 tyg. Często tak jest ;)

U nas mimo, że raz dziennie dawałam mm z butli to ona z 2 tyg temu całkowicie odrzuciła butelkę i tylko kp karmić się chce :) mega cieszy, ale z drugiej strony lipa, bo nigdzie sama nie wyjdę na więcej niż godzinę, bo będę i tak myślała o tym, ze może zgłodnieje zaraz albo na spacerze jakbym chciała być z 2 h to strach, ze nie będzie chciała tej butli.
O kurde . To jest duzy problem .. co jak ci braknie mleka albo stanie się coś takiego , że nie będziesz mogła karmić ?

reklama
Jasne, że będzie ;) zobaczysz, nagle nadrobi i będzie więcej przybierała w tydzień niż w 3 tyg. Często tak jest ;)

U nas mimo, że raz dziennie dawałam mm z butli to ona z 2 tyg temu całkowicie odrzuciła butelkę i tylko kp karmić się chce :) mega cieszy, ale z drugiej strony lipa, bo nigdzie sama nie wyjdę na więcej niż godzinę, bo będę i tak myślała o tym, ze może zgłodnieje zaraz albo na spacerze jakbym chciała być z 2 h to strach, ze nie będzie chciała tej butli.
I co teraz z waszymi randkami co sobotę ? [emoji39] Bo zostawiasz mała na cały dzień teściowej tak jak mówiłaś jeszcze w ciąży ? [emoji39]

super wyglądacie :) my chrzest mieliśmy wczoraj pogoda jak marzenie Matuszek grzeczny w kościele był. Nawet nie zapłakał jak ksiądz polewał wodą święconą główkę. Zdjęcia wrzucę pod koniec tygodnia bo fotograf tak obiecał nam. Sama nic nie robiłam.
Dziękujemy :) Pogoda w ten weekend była naprawdę piękna ;) Lenka troszkę płakała, ale nie było najgorzej :p Jedynie co mnie rece bolą, bo cały czas ja mała trzymałam, nikomu nie chciałam oddać mojego dzidziusia [emoji23] to teraz mam za swoje :p To czekamy na Wasze zdjęcia, my sami robilismy. Jeszcze czekam aż mi poprzesylaja wszyscy ;)

.

Na 2 h spacerze musiałaś karmić? Ja karmie o 9.30 o 10 schodzę z wózkiem i Młody śpi aż do 12.30 czasem dłużej wracamy do domu i on jeszcze jest w stanie wytrzymać bez jedzenia. Zdazyło mi się karmić na spacerze piersią raz jak poszłam do galerii na nogach i wszystko trwało 5 h ok.

U mnie póki co lubi i cycka i butelkę ale mimo to nie wychodzimy na dłużej niż 1h. W okolicy nie ma nawet ławek a mój glodomorek dłużej by nie wytrzymał

U mnie póki co lubi i cycka i butelkę ale mimo to nie wychodzimy na dłużej niż 1h. W okolicy nie ma nawet ławek a mój glodomorek dłużej by nie wytrzymał
A czyli jednak więcej z Was tak ma że w grę wchodzą tylko krótkie spacery. My juz mamy rytm z tym spacerem od 10-12.30 później gdzieś ok. 13.30 idzie spać na chwilę i czasem usypia jak jadę po córkę do przedszkola między 15-16.
Ja mieszkam nad rzeką i po bulwarach sobie spaceruje i ogarniam zakupy i różne sprawunki w tym czasie :)

O kurde . To jest duzy problem .. co jak ci braknie mleka albo stanie się coś takiego , że nie będziesz mogła karmić ?

W sumie to wole w tą stronę niż gdyby odrzuciła cyca na rzecz butelki. Jakoś damy rade ;) i tak dłużej niż 2 h bym bez niej nie wytrzymała [emoji28][emoji28]
Mleka nie powinno braknąć, bo staram się nie stresować, pic dużo wody i innych płynów, biorę witaminy i odżywiam się. No i mała na bieżąco reguluje laktację, bo często je także będę dobrej myśli. Tak przez 4 miesiące chciałabym jeszcze na pewno karmić. Zobaczymy jak będzie w praktyce

reklama
I co teraz z waszymi randkami co sobotę ? [emoji39] Bo zostawiasz mała na cały dzień teściowej tak jak mówiłaś jeszcze w ciąży ? [emoji39]

Damy rade jakoś, narazie nie myśle o randkach, bo gdy mała śpi to spędzamy tez czas razem oglądać coś [emoji28] a z zostawieniem małej u teściowej no to większa rozkmina, bo raczej w praktyce to nie przejdzie skoro ona nie chce butelki, a ja bym się stresowała gdybym to noe ja się nią zajmowała także narazie o tym nie myśle [emoji28]

I tak mój 2 weekendy w miesiącu spędza we Wrocławiu na studiach a 2 jest w domu także wtedy spędzamy rodzinnie czas lub jakieś wycieczki w 4, bo jeszcze piesek :) a przyjdzie i czas może przy rozszerzaniu diety na jakieś tam zostawienie młodej u teściów, zobaczymy [emoji5]

Do góry