reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiadomo że w tą stronę lepiej.
Ja wolałabym karmić z cyca niz odciągać ale w sumie też nie wyobrażam sobie jakbym nie mogła rozstać się z synem dłużej niż na godzinę.. oszalałabym [emoji16]

To ci się odmieniło [emoji16] pamiętam jak zawzięcie mówiłaś że co to za problem zostawić teściowej i chcesz tak robić raz w tygodniu [emoji16]
Ale mi też się odmieniło w drugą stronę. Z chęcią zostawiam małego z mamą lub teściowa, my idziemy na randkę , na zakupy .. fajnie tak bo przynajmniej mamy czas zająć się sobą a Olkowi nic się nie dzieje te kilka godzin z babcią [emoji16]
Także jestem wychodzącą mamusia. W sobotę było wyjście z mężem. Dzisiaj ponad 3h zeszło mi u lekarza a jutro w planie mam pilates [emoji41][emoji123][emoji123] jak zaczęłam wychodzić to czuję się dużo lepiej - polecam [emoji39]
Teraz ja się ciebie czepie [emoji23]

1.też nie wyobrażam sobie jakbym nie mogła rozstać się z synem dłużej niż na godzinę.. oszalałabym
2.Dzisiaj ponad 3h zeszło mi u lekarza a jutro w planie mam pilates

Oszalalas ?[emoji16]

reklama
Nie. Bo ja po trochu przestawałam karmić. Trochę zjadła , trochę odciagnelam , a później jak bolały i były mega twarde to jakoś dawałam radę a jak już nie dawałam to znowu odciagalam. W nocy w staniku , z tymi wielkimi podpaskami po porodowymi i jakoś przeżyłam ponad dwa tygodnie :p a po dwuloch tygodniach jeszcze ściągnęłam 100ml [emoji23]
Zobacz załącznik 907872

Wow 100 ml po takim czasie... Ja dziś tylko 30 ml i to z bidą :p

Wiadomo że w tą stronę lepiej.
Ja wolałabym karmić z cyca niz odciągać ale w sumie też nie wyobrażam sobie jakbym nie mogła rozstać się z synem dłużej niż na godzinę.. oszalałabym [emoji16]

To ci się odmieniło [emoji16] pamiętam jak zawzięcie mówiłaś że co to za problem zostawić teściowej i chcesz tak robić raz w tygodniu [emoji16]
Ale mi też się odmieniło w drugą stronę. Z chęcią zostawiam małego z mamą lub teściowa, my idziemy na randkę , na zakupy .. fajnie tak bo przynajmniej mamy czas zająć się sobą a Olkowi nic się nie dzieje te kilka godzin z babcią [emoji16]
Także jestem wychodzącą mamusia. W sobotę było wyjście z mężem. Dzisiaj ponad 3h zeszło mi u lekarza a jutro w planie mam pilates [emoji41][emoji123][emoji123] jak zaczęłam wychodzić to czuję się dużo lepiej - polecam [emoji39]

No odwidzilo, jednak w praktyce życie zaskoczyło i nie wyobrażam sobie na cały dzień zostawić jej gdzieś [emoji28]

Gdyby moja butle akceptowała to tez bez problemu bysmy zostawili na pare godzin z teściowa, bo ona na miejscu jest. Ale jednak moja tylko cycus i co poradzisz. Dla mnie relaksem jest spacer z nią [emoji28][emoji5] no i książki. Na wszystko przyjdzie czas, może jeszcze się przekona do butli i da mamie wolności troszkę [emoji28][emoji4]

No odwidzilo, jednak w praktyce życie zaskoczyło i nie wyobrażam sobie na cały dzień zostawić jej gdzieś [emoji28]

Gdyby moja butle akceptowała to tez bez problemu bysmy zostawili na pare godzin z teściowa, bo ona na miejscu jest. Ale jednak moja tylko cycus i co poradzisz. Dla mnie relaksem jest spacer z nią [emoji28][emoji5] no i książki. Na wszystko przyjdzie czas, może jeszcze się przekona do butli i da mamie wolności troszkę [emoji28][emoji4]
Ale jak to się zmienia:)

Ja nie mam problemów z rozstawabirm z dziećmi :) cały dzień zostawić gdzieś to nie ale na kilka godzin chętnie :) może na urodziny gdzieś m za wyciągnę a dzieci mojej mamie podrzucimy. Randka w środku dnia ale co tam :)

Teraz ja się ciebie czepie [emoji23]

1.też nie wyobrażam sobie jakbym nie mogła rozstać się z synem dłużej niż na godzinę.. oszalałabym
2.Dzisiaj ponad 3h zeszło mi u lekarza a jutro w planie mam pilates

Oszalalas ?[emoji16]
Wiesz jaka to radość ????
Kurde jestem matką ale przede wszystkim kobieta i żona [emoji8]
A dziecko ma ojca i to całkiem dobrego [emoji16]
Ja ciągle uważam że dziecko to owoc miłości obojga rodziców , tutaj nic się nie zmieniło więc niech też mają męskie wieczory [emoji16]
A mamunia będzie miała chillout ( mam nadzieję ) [emoji16]

To u nas na kp kupka to nawet i 6 razy dziennie, może dlatego moje dziecko tak słabo przybiera na wadze
[emoji51][emoji33] [emoji6]
U nas w dzień kupa co drugie karmienie a nieraz i częściej a mój mały dzisiaj kończy 10 tyg i przybrał już prawie 3 kilo od wagi wyjściowej ze szpitala. Nie wiem od czego to zależy ale raczej nie od częstotliwości wydalania ☺ jedno dziecko szybciej przybiera inne wolniej. Najważniejsze żeby ten przyrost był w normie i ogólny rozwój prawidłowy. Moja córa przybierała połowę mniej niż synek. W taki sam sposób oboje karmione, kupy tak samo często były u niej jak i u małego teraz, rodzice ci sami a jednak różnica w wadze jest. ☺

Daleko musicie jechac? Są tam jeszcze jakies dzieci? My mamy w czwartek szczepienie. Mam nadzieje będzie dobrze. Latałysmy jeszcze w dwupaku :D od nas loty można dorwać nawet za 10€, to jak za darmo ;) tu mamy do lotniska 70km, a w Polsce 40km. Jedynie to obawiam się jak takie maleństwo zniesie sam lot i czy poradze sobie z nią sama na lotnisku. Jeszcze pare rzeczy mi się nasuwa np czy można przewieźć w cenie wózek z gondola, bo to jednak składa się z dwóch części, a nie z jednej jak w spacerowce. Rodzicom dałam fotelik nosidełko dziś, bo jechali autem, a my dostaliśmy jeszcze jeden dodatkowy używany od cioci. A czytałam ze w samolocie jak chcesz przewieźć fotelik samochodowy to trzeba wykupić dla niego dodatkowe miejsce, czyli kupić kolejny bilet :/
Jedyne 200km ;) nie ma dzieci, jeszcze zapytam pediatry co o tym sądzi. To ja bym pewnie wybrała latanie, chociaż lipa z tym fotelikiem. Z takimi małymi dziećmi ludzie latają za granice na wakacje z tego co słyszałam ;)

Poradziłam sobie z problemami z prawa piersią to teraz lewa cała czerwona i obolała:( w gorszym miejscu i ciężko przystawić Młodego żeby ssał Brodka w stronę tego czerwonego.
Któraś pisała o lecytynie, to jest bezpieczne dla dziecka? Jak to dawkować żeby pomogło? Nie chciałabym się nabawić zapalenia a widzę że częściej będę miała problemy. Ciekawe dlaczego tak bo z córką nie miałam wogole problemów.

reklama
Do góry