reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To nie są biedronki tylko chrząszcze. Do złudzenia przypominają biedronki, ale biedronka ma inny pancerz i ma chyba do 7 większych kropek niż one. I te chrząszcz gryzą i zabijaja te prawdziwe biedronki. I kiedys czytalam, zeby najlepiej je zabijac bo one bardzo szybko sie rozmnazaja. W ciagu jednego roku jeden chrabaszcz ma 3 pokolenia.
Je.ia sie na potege skubance [emoji23] a tu nieraz czlowiek ma problem z zajsciem w jedna ciaze w ciagu roku [emoji23] fajnie byc chrabaszczem [emoji23] sorry glupi humir mi sie udziela dzis , w srode mamy 15 rocznice slubu i kupilam mojemu zegarek :p a mialam nic nie kupowac, ale zawsze to ja cos dostawalam ,pora na niego ;)

Moja póki co męczy ślimaka z leżaczka haha :) ciągle go uderza rączka:)
No i pokazujemy jej książeczkę kontrastową :)
Ale moja jest chyba miesiąc prawie młodsza od Twojej to może już jakaś lekką grzechotke do rączki? :)

Mój by tak długo, grzecznie nie polezal na brzuszku jak Twoja niunia :D

@miloscwczasachpopkultury to tak apropo dzisiejszego obiadu i c****ej pani domu hahaha :) ♥️♥️♥️

To ja znam coś lepszego :D dołączam zdjęcie :D

Ja wszystkie moje dzieci uczyłam spania w łóżeczku od początku i żadno nie miało z tym problemu. Jak wy będziecie usypiam wasze maleństwa jak będą miały np 2 lata? Ręce i kręgosłup wam odpadną.

Mój też od początku śpi w łóżeczku i żadnego usypiania na rękach nie ma. Odkładam go do łóżeczka, gasze światło i przede wszystkim telewizor i idzie spać. Jak gra tv to nie usnie bo za bardzo obraz mu mryga na ścianie w nocy. Jak wszystko zgasze to chwilkę się pokreci i usypia:)

Załączniki

• 5398-kochanie-co-dzis-na-obiad.jpg
    5398-kochanie-co-dzis-na-obiad.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 81
Je.ia sie na potege skubance [emoji23] a tu nieraz czlowiek ma problem z zajsciem w jedna ciaze w ciagu roku [emoji23] fajnie byc chrabaszczem [emoji23] sorry glupi humir mi sie udziela dzis , w srode mamy 15 rocznice slubu i kupilam mojemu zegarek :p a mialam nic nie kupowac, ale zawsze to ja cos dostawalam ,pora na niego ;)
:D:D:D
Oo fajny prezent. Pokaż zdjęcie? I gdzie kupilas? Ja zawsze mojemu chciałam kupić zegarek ale nigdy nie wiem jaki. Ciężko mi się zdecydować zawsze.

Przy wypisie że szpitala 10dni temu 9.1.
O anemi świadczą też inne wyniki . Mój przy tych 10 no był ospały nie ma co mówić. A jak zaczęliśmy podawać żelazo to był coraz więcej aktywny. I też zwróć uwagę na to że normy są różne w zależności od wieku dziecku [emoji39]
Zrobisz badania lekarz ci powie co i jak :) podobno wiele dzieci ma anemię taka fizjologiczna tylko że rodzice nie robią badań z krwi i to samo przemija
Ja wszystkie moje dzieci uczyłam spania w łóżeczku od początku i żadno nie miało z tym problemu. Jak wy będziecie usypiam wasze maleństwa jak będą miały np 2 lata? Ręce i kręgosłup wam odpadną.
Oj czasem się nie da w łóżeczku . Mój jak go nic nie boli to zaśnie ale niestety najczęściej boli brzuszek. I wtedy tylko mocne przytulenie i uciskanie brzuszka pomaga . I najmniejszy ruch a on znowu pręży się z bólu. W ogóle to zrywa się z bólu przez sen. Ale niestety nosząc dziecko wtedy tylko co jest ból to i tak wystarczy. Przyzwyczaja się do raczek.
Ja zanim urodziłam to byłam pewna że młody będzie zasypiał w łóżeczku [emoji39] więc to chyba też zależy od dziecka wszystko i od sytuacji

:D:D:D
Oo fajny prezent. Pokaż zdjęcie? I gdzie kupilas? Ja zawsze mojemu chciałam kupić zegarek ale nigdy nie wiem jaki. Ciężko mi się zdecydować zawsze.
Tzn on woli jakies tanie ,kupil tani za 25 zl i mu sie rozwalil ,woli sportowe.. kupilam mu casio,chociaz myslalam nad timexem jeszcze, i ma odplywy i przyplywy i fazy ksiezyca, moj lubi wedkowac i zna sie na tym wiec mu sie przyda ;) chcialam mu kupic taki z mierzeniem cisnienia ale on nie lubi takich gadzetow,no i smartwach tez odpada bo nie chce mu sie ladowac ;) kosztowal mnie ponad 100zl a ze ma na okularach pomaranczowe dodatki to bedzie pasowac :D
IMAG5925_1.jpg

Załączniki

• IMAG5925_1.jpg
    IMAG5925_1.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 279
reklama
Moja tez nie ma żadnych zabawek w sumie, bo wcześniej nie umiała chwytać rączkami skoro miała ciagle w pięść zbite je ;) ale teraz zabawiam ją nad głowa jej macham taka kostka z rossmana i ona bardzo lubi ją obserwować i słuchać dźwięku jak brzęczy a czasami wsadzam jej w rączkę ją tym plastikowym elementem i trzyma przez przypadek i jak rusza ręka to i tą kostka. Ma ona tez szeleszczące te elementy takie listki, ma lusterko, czerwona sciana, która najbardziej jej przypadła do gustu, żółta ścianka z uśmiechnięta minka i ona wtedy tez się uśmiecha do niej. Zobacz załącznik 906745
Myślałam nad czymś takim
Screenshot_2018-10-12-12-13-10-478_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-10-12-12-13-10-478_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-10-12-12-13-10-478_com.opera.browser.png
    151,2 KB · Wyświetleń: 260
Do góry