reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie śpię z małym. Śpi w dostawce.technicznie prawie to samo a poprostu ma swoje miejsce które kiedys odłącze od nas . Siadam na łóżku ( nie spuszczam nóg) wyjmuje i karmie. Potem siadam po turecku młody przede mną. Obok łóżka mam pampersy. Zmieniam, rzucam do kosza (jak trafie), młodego odkładam. To wszystko nie wyciągając nóg z pod kołdry. Takaaaa wygoda. Pewnie spiąc z dzieckiem to tak wyglada lub są mamy co nie przewijają w nocy. Mam przewijak ale młody budzi się co 1,5-2h to jestem tak zaspana ze wole unikać przewijania na stojaku a drugie ze będąc cały czas na ciepłym łóżku w pościeli to się nie rozbudza tak :) :)
Wszystko pięknie :) tylko ja miałabym całą pościel zasiuraną [emoji16][emoji16][emoji16] Poza tym miseczka z wodą, waciki, maść, pampersy. Trochę tych artykułów do przewijania jest potrzebnych :)

reklama
To już w rączkę bierze sama ? :) Moja jeszcze sama nie , jakoś nie chce narazie jak chce jej cos dać :)
Na zime też już mamy kombinezon jak nówka z Olx i też za 40 zł :) tamten na 68 ale duże bardziej jak 74 to w tamtym sam czubek głowy widac całą tam siedzi :D
cool club, jeszcze takie same widziałam na Olx , polecam ! ;)Zobacz załącznik 904494
Podaje jej w raczke ,a jak ma w zasiegu reki to chwyta sama ;)
Dzieki bede sie rozgladac :*

Moja też zazwyczaj je koło 2 i 6, a wcześniej koło 20.30. Ale ona śpi że mną. Raz że lubię mieć ja blisko (syn śpi sam odkąd córka się pojawiła, przychodził do nas w nocy i to chyba kwestia przyzwyczajenia że dzieci śpią z nani;)). Jak się budzi to podkarmiam ja 3 minuty, biorę do odbicia, przewijam na przewijaku i, a potem w łóżku podłączam na lezaco pod cyca. Czasem sama wypluje,ale to naprawdę sporadycznie,a za chwilę szuka to wkładam jej smoczka. I też wygodniej jak śpi że mną bo smoczek wypada, to na śpiocha jej wkladam;) z synem 3 miesiące wstawalam i go odkladalam i chodziłam niewyspana. Teraz jestem starsza i mi się nie chce:p
No to ja wstaję, zmieniam pampersa na przewijaku, biorę do karmienia na łóżko i karmię na leżąco. Mały zasypia, odkładam go do łóżeczka i idę spać. On w 90% usypia bez smoczka ;)

Ile ona ma tygodni że tak świergoli?

A Jaś już mierzył kombinezon ? :) To teraz pewnie by wyglądał w nim jak Malwinka :D
Dzisiaj obczailam kombinezon i dzisiaj mi facet wysłał. Ale pewnie tak samo jak Malwinka się w nim utopi :D

Pierwszy raz robiłam dzisiaj syrop z cebuli czosnku miodu cytryny . Ile to musi stać żeby sok puściło i w lodówce odrazu ?

Do lodówki nie, w niej soku nie puści. ma stać w temperaturze pokojowej, żeby puścili sok. Tak pół dnia i powinno już coś być. Ale nie może też być za gorąco żeby nie skislo. Daj jeszcze łyżeczkę zwykłego cukru może szybciej puści sok.

Ile ona ma tygodni że tak świergoli?

Dzisiaj obczailam kombinezon i dzisiaj mi facet wysłał. Ale pewnie tak samo jak Malwinka się w nim utopi :D

Do lodówki nie, w niej soku nie puści. ma stać w temperaturze pokojowej, żeby puścili sok. Tak pół dnia i powinno już coś być. Ale nie może też być za gorąco żeby nie skislo. Daj jeszcze łyżeczkę zwykłego cukru może szybciej puści sok.
Dzięki za radę :*
dzisiaj skończyła 11 tygodni :)

Zobacz załącznik 904143 Ale mam problem z pajacami.. czy one są tak nie proporcjonalne czy mam dziecko z długimi nogami? Rozmiar 62 idealne perfekcyjne tylko palce podwinięte, się nie zmieściły, wiec zakładam rozmiar 68 nogawka idealna pięta za duża a rękawki podwinięte na 3 razy :D

Nie to nie tylko twój problem. U nas jest to samo. Muszę kupować większe by nogi się zmieściły i miały swobodę a za to rękawki podwinąć muszę czasem.

No to ja wstaję, zmieniam pampersa na przewijaku, biorę do karmienia na łóżko i karmię na leżąco. Mały zasypia, odkładam go do łóżeczka i idę spać. On w 90% usypia bez smoczka ;)
Ja jak zmieniałam jej najpierw pampersa to zazwyczaj chwilę później była kupa:D więc daje jej ta chwilę po wybudzeniu żeby wyszło z pupy co ma wyjsc;) A podłączam na leżące i idę spac od razu;) dziś coś nie tak bo po kąpieli szła spać ba godzinkę i wstawala na jedzonko koło 20.30...A jeszcze śpi... więc chyba wstanie koło północy... idę spac:D dobranoc dziewczyny,zajrzę tu za 2, 3 godziny:D

Wszystko pięknie :) tylko ja miałabym całą pościel zasiuraną [emoji16][emoji16][emoji16] Poza tym miseczka z wodą, waciki, maść, pampersy. Trochę tych artykułów do przewijania jest potrzebnych :)

Ja w nocy tylko wymieniam. Chyba ze kupa ale rzadko. I tak mam szafeczke na takie rzeczy koło łóżka bo i krople dawałam przed każdym jedzeniem i katar był ... Robię to tak automatycznie już ze sisiak może sekundę na wierzchu i nie zsikał mi jeszcze pościeli. Ale rozumie , każdy ma swoje przyzwyczajenia :)

reklama
To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?
6 rano to masz pokarm nocny także noc jak nic:) przebieram koło 23 /24 a właściwie to mąż to robi i pozniej rano no chyba że jest bardzo mokro albo już przesikane to wcześniej:) ale ja nie wstaje przebierać tylko mąż:)

Do góry