reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Normalnie dziewczyny nie do wiary, matka źle się czuje dzisiaj to dzieciaki ja oszczędzają. Wykąpałam Olka wtedy Alka zjadła kolację jego karmiłam ona się wykąpała. Jego odłożyłam do łóżeczka a jej poczytałam i włączyłam bajkę wróciłam a on śpi , ona usypia. Normalnie szok że tak gładko poszło :) teraz zjem kolację i czekam na męża:))

reklama
Zamówiłam sobie właśnie na olx biały kombinezon. W ogóle nie zniszczony bo dostałam jego zdjęcia z każdej strony :D Pan mi wysłałam zdjęcie każdej nogawki z przodu i z tylu tak samo rekawków :D ma jakieś misie na środku, ale myślę że na Chrzest i tak się nada. Za całość dałam 25 zl. Rozmiar 62. Mam nadzieję że za miesiąc będzie dobry. Moje dziecko osiągnęło rozmiar 56 i dopiero teraz wszystkie te ciuszki są na niego idealne. Oby nie zaczął rosnąć w ekspresowym tempie i eby nie okazalo się, że 11 listopada kombinezon będzie za mały :( ale wolę się przygotować na zapas niż na ostatnią chwilę czegoś szukać. Na allegro znalazłam też piękne zaproszenia na chrzest z koperta i naklejka na kopertę, jakby któraś chciała to wyśle linka.
Kombinezon jak nowy i cena super. Pewnie po jednym dziecku tylko bo nawet nie sprany. Ja dzisiaj też patrzyłam biały kombinezon u nas na rynku ale prawie 100 zł. Może też coś na allegro lub olx poszukam. Podeślij mi link do tych zaproszeń ☺

A to w sumie dobrze jak dziecko często je w nocy w sensie dla laktacji no i pokarm nocny lepszy:) ja dlatego śpię z młodym w łóżku bo on też się budzi od północy co 2 h ale dzięki temu ładnie przybiera:)
Ja właśnie w nocy mam bardzo dużo mleka aż nie wiem co z nim robić . Ale mój Olek mało je w nocy , śpi mi i po 7 godzin . Ale też dobrze przybiera. Teraz równy tydzień i 430g [emoji16]
Normalnie dziewczyny nie do wiary, matka źle się czuje dzisiaj to dzieciaki ja oszczędzają. Wykąpałam Olka wtedy Alka zjadła kolację jego karmiłam ona się wykąpała. Jego odłożyłam do łóżeczka a jej poczytałam i włączyłam bajkę wróciłam a on śpi , ona usypia. Normalnie szok że tak gładko poszło :) teraz zjem kolację i czekam na męża:))
Może powinnaś na codzien udawać że się źle czujesz ? [emoji16][emoji16]

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :D
DSC00200.JPG
IMG_20181004_122133.jpg

Załączniki

• IMG_20181004_122133.jpg
    IMG_20181004_122133.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 278
  • DSC00200.JPG
    DSC00200.JPG
    322,1 KB · Wyświetleń: 265
A to w sumie dobrze jak dziecko często je w nocy w sensie dla laktacji no i pokarm nocny lepszy:) ja dlatego śpię z młodym w łóżku bo on też się budzi od północy co 2 h ale dzięki temu ładnie przybiera:)
To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?

reklama
Zamówiłam sobie właśnie na olx biały kombinezon. W ogóle nie zniszczony bo dostałam jego zdjęcia z każdej strony :D Pan mi wysłałam zdjęcie każdej nogawki z przodu i z tylu tak samo rekawków :D ma jakieś misie na środku, ale myślę że na Chrzest i tak się nada. Za całość dałam 25 zl. Rozmiar 62. Mam nadzieję że za miesiąc będzie dobry. Moje dziecko osiągnęło rozmiar 56 i dopiero teraz wszystkie te ciuszki są na niego idealne. Oby nie zaczął rosnąć w ekspresowym tempie i eby nie okazalo się, że 11 listopada kombinezon będzie za mały :( ale wolę się przygotować na zapas niż na ostatnią chwilę czegoś szukać. Na allegro znalazłam też piękne zaproszenia na chrzest z koperta i naklejka na kopertę, jakby któraś chciała to wyśle linka.
Śliczny kombinezonik i czpulka a cena okazyjna :) świetny , po co kupować nowy jak można znaleźć takie cudeńko ;)

Do góry