reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Normalnie dziewczyny nie do wiary, matka źle się czuje dzisiaj to dzieciaki ja oszczędzają. Wykąpałam Olka wtedy Alka zjadła kolację jego karmiłam ona się wykąpała. Jego odłożyłam do łóżeczka a jej poczytałam i włączyłam bajkę wróciłam a on śpi , ona usypia. Normalnie szok że tak gładko poszło :) teraz zjem kolację i czekam na męża:))
No to masz faktycznie aniołki[emoji16]

reklama
To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?

Nie śpię z małym. Śpi w dostawce.technicznie prawie to samo a poprostu ma swoje miejsce które kiedys odłącze od nas . Siadam na łóżku ( nie spuszczam nóg) wyjmuje i karmie. Potem siadam po turecku młody przede mną. Obok łóżka mam pampersy. Zmieniam, rzucam do kosza (jak trafie), młodego odkładam. To wszystko nie wyciągając nóg z pod kołdry. Takaaaa wygoda. Pewnie spiąc z dzieckiem to tak wyglada lub są mamy co nie przewijają w nocy. Mam przewijak ale młody budzi się co 1,5-2h to jestem tak zaspana ze wole unikać przewijania na stojaku a drugie ze będąc cały czas na ciepłym łóżku w pościeli to się nie rozbudza tak :) :)

To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?
Moja też zazwyczaj je koło 2 i 6, a wcześniej koło 20.30. Ale ona śpi że mną. Raz że lubię mieć ja blisko (syn śpi sam odkąd córka się pojawiła, przychodził do nas w nocy i to chyba kwestia przyzwyczajenia że dzieci śpią z nani;)). Jak się budzi to podkarmiam ja 3 minuty, biorę do odbicia, przewijam na przewijaku i, a potem w łóżku podłączam na lezaco pod cyca. Czasem sama wypluje,ale to naprawdę sporadycznie,a za chwilę szuka to wkładam jej smoczka. I też wygodniej jak śpi że mną bo smoczek wypada, to na śpiocha jej wkladam;) z synem 3 miesiące wstawalam i go odkladalam i chodziłam niewyspana. Teraz jestem starsza i mi się nie chce:p

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :DZobacz załącznik 904471 Zobacz załącznik 904470
Super! Moja tez dotyka jezykiem jak cos jest w zasiegu jej buzi :D teraz grzechotke bierze do buzi ,musze jej kupic gryzak zelowy ,bo ta grzechotka sie uderza w oko,czółko ,a to plastik jest :p
@Vanilia120 super ten kombinwzon ;) ja tez kupilam na olx ale polarkowy taki cieplusi i tez jak nowka ;) na zime chce wyszukac takie cos jak wy macie ;)

Dlatego takie droższe ubrania typu kurtki, kombinezon czy śpiwór do wózka dobrze jest szukać używanych. Ludzie czasami sprzedają w bardzo dobrym stanie za niska kwotę.
Oliwia ale mała agentka :) hehe
Ja nie lubie po kims ubran, ale tu akurat sie zgodze, po co przeplacac ;) tymbardziej ze to na chwile doslownie ;) bo dziecko wyrasta i trzeba znowu kupic..

Super! Moja tez dotyka jezykiem jak cos jest w zasiegu jej buzi :D teraz grzechotke bierze do buzi ,musze jej kupic gryzak zelowy ,bo ta grzechotka sie uderza w oko,czółko ,a to plastik jest :p
@Vanilia120 super ten kombinwzon ;) ja tez kupilam na olx ale polarkowy taki cieplusi i tez jak nowka ;) na zime chce wyszukac takie cos jak wy macie ;)
To już w rączkę bierze sama ? :) Moja jeszcze sama nie , jakoś nie chce narazie jak chce jej cos dać :)
Na zime też już mamy kombinezon jak nówka z Olx i też za 40 zł :) tamten na 68 ale duże bardziej jak 74 to w tamtym sam czubek głowy widac całą tam siedzi :D
cool club, jeszcze takie same widziałam na Olx , polecam ! ;)
IMG_20180830_140101.jpg

Załączniki

• IMG_20180830_140101.jpg
    IMG_20180830_140101.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 278
reklama
Do góry