reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moje dzieła dzisiejsze, część babeczek jeszcze w piekarniku;-)

Mniam, ale pyszności [emoji5][emoji1376]

To u mnie tak, że Bartek mój piecze od jakiegoś czasu gdy ma chwile to zrobił ciacho raz przepyszne, sernik taki czekoladowy cieniutki fajny [emoji5] wczoraj karpatka a jeszcze raz zrobił takie jakby raffaello bez pieczenia, nie za słodkie i mega było z lodówki ❣️

A to w sumie dobrze jak dziecko często je w nocy w sensie dla laktacji no i pokarm nocny lepszy:) ja dlatego śpię z młodym w łóżku bo on też się budzi od północy co 2 h ale dzięki temu ładnie przybiera:)

Dokładnie. Tez czytałam, ze w nocy pokarm jest bardziej wartościowy i dziecko jak zje to chwilkę z 5-10 min i szybko usypia z powrotem, bo organizm kobiety wydziela wtedy najwiecej melaniny hormonu snu i tak się dzieje [emoji5] ja tez jeszcze chwilkę spie z malutka, teraz jak mój ma nocki i na weekend go nie będzie to mamy całe łóżko dla siebie [emoji1376] i tak jak mówisz jest łatwiej i wygodniej z karmieniem, bo od razu można prawie zasnąć [emoji5] moja różnie raz co 1,5 h później mija 3 h później 2 h

Normalnie dziewczyny nie do wiary, matka źle się czuje dzisiaj to dzieciaki ja oszczędzają. Wykąpałam Olka wtedy Alka zjadła kolację jego karmiłam ona się wykąpała. Jego odłożyłam do łóżeczka a jej poczytałam i włączyłam bajkę wróciłam a on śpi , ona usypia. Normalnie szok że tak gładko poszło :) teraz zjem kolację i czekam na męża:))

Tylko się cieszyc [emoji5]

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :DZobacz załącznik 904471 Zobacz załącznik 904470

Śliczny i ona pięknie w nim uroczo wyglada :)

Ja mam z pepco ten misiowy polarowy kombinezon szary i rozmiarek 62 i dziś jak miałam małą w nim na rękach na dworze czekając na Bartka żeby wejść do samochodu to już ma go w sumie dopasowany tzn nóżki miała na końcu jak trzymałam ją tak pionowo [emoji28] a kupiłam go we wtorek z myślą o jesieni tzn tak cały październik mogłaby w nim pośmigać a później poszukam jakiś na 68/74 cm na zimę właśnie taki porządniejszy jak Wasz tez używkę może albo na pewno w przyszłym tyg w tym ciucholandzie na wage i na wycenę popatrzę jakąś perełkę może wynajmę za grosze [emoji3][emoji56] i na bank cała reklamówka ciuszków na 68/74 cm przyjedzie do nas do Zgorzelca z powrotem, już będzie garderoba na grudzień/styczeń/luty zaopatrzona w miarę [emoji3]

Także wasza na pewno przez te niecałe 4 tyg podrośnie [emoji5]

Dlatego takie droższe ubrania typu kurtki, kombinezon czy śpiwór do wózka dobrze jest szukać używanych. Ludzie czasami sprzedają w bardzo dobrym stanie za niska kwotę.
Oliwia ale mała agentka :) hehe

Zgadzam się z Tobą w 100 %.
W H&m są piękne ciuszki i jestem nieraz zakochana jak na aplikacji oglądam i dodaje do obserwowanych hah matka wariatka. często opłaca się cenowo tam coś wybrać, bo można tez poczekać na rabaty, promocje a są urocze niektóre ciuszki ale właśnie kombinezony takie na zimę to widziałam powyżej 100 zł nawet także ja aż tyle no nie dam za kombinezon na 3 miesiące max i później i tak go sprzedać bym musiała za mniejsza cenę. Wole najpierw poszukać wszędzie przez ten miesiąc używki fajnej i cieplej uszanowanej lub w pepco ewentualnie albo lidlu może coś by było do 50-60 zł to jeszcze ok ;)

To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?

Jasne, ze wstajemy :) ja idę na przewijak do pokoiku jej, który jest praktycznie obok łóżka, bo mamy małe mieszkanko, ale przytulnie to najważniejsze [emoji5] ale niezawsze narobi siku o dziwo :O także najpierw rozpoznam guziki w okolicach pampera żeby włożyć palca i sprawdzić stan hah i nieraz sucho i czysto to zawijam ładnie w rożek z kocyka i siadam za plecami z poduchami i karmie, ona poje z 5 min i już śpi. Bo wtedy ten pokarm jest bardziej pożywny i wiadomo dziecko zaspane i każdemu wygodniej i łatwiej, jak mamy i tak łóżko teraz całe dla siebie. Ale w łóżeczku już dużo czasu spędza nasza tzn w ciągu dnia leży i nieraz śpi, albo na brzuszku ostatnio 2 razy sama zasnęła z karuzelka grająca szumy lasu [emoji16]

No jasne ilość karmień nie decyduje o późniejszym przyroście czy więcej przybiera gdy więcej zje razy, bo wiadomo, że każda ma rożny inny pokarm, inne posiłki zajadamy itd a wszystko wiadomo, że wpływa na jakość i ilość pokarmu [emoji5]

reklama
To już w rączkę bierze sama ? :) Moja jeszcze sama nie , jakoś nie chce narazie jak chce jej cos dać :)
Na zime też już mamy kombinezon jak nówka z Olx i też za 40 zł :) tamten na 68 ale duże bardziej jak 74 to w tamtym sam czubek głowy widac całą tam siedzi :D
cool club, jeszcze takie same widziałam na Olx , polecam ! ;)Zobacz załącznik 904494

Śliczny. Ostatnio na niego tez patrzyłam chyba na Allegro, może to ta sama osoba albo coś. Ale tez się nad nim zastanawiałam, ale poczekam i max za 3 tyg chyba kupię dopiero coś tu na miejscu w pepco lub gdzieś z neta jak będę wiedziała jak mała stoi wymiarowo, ale chciałam właśnie minimum 68 cm kupić albo 74 cm max, najwyżej będzie miała luzu teoszke i wygodniej żeby nogami wierzgać i rączkami jak ona to lubi [emoji28]

Do góry