reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moje dzieła dzisiejsze, część babeczek jeszcze w piekarniku;-)

Mniam, ale pyszności [emoji5][emoji1376]

To u mnie tak, że Bartek mój piecze od jakiegoś czasu gdy ma chwile to zrobił ciacho raz przepyszne, sernik taki czekoladowy cieniutki fajny [emoji5] wczoraj karpatka a jeszcze raz zrobił takie jakby raffaello bez pieczenia, nie za słodkie i mega było z lodówki ❣️

A to w sumie dobrze jak dziecko często je w nocy w sensie dla laktacji no i pokarm nocny lepszy:) ja dlatego śpię z młodym w łóżku bo on też się budzi od północy co 2 h ale dzięki temu ładnie przybiera:)

Dokładnie. Tez czytałam, ze w nocy pokarm jest bardziej wartościowy i dziecko jak zje to chwilkę z 5-10 min i szybko usypia z powrotem, bo organizm kobiety wydziela wtedy najwiecej melaniny hormonu snu i tak się dzieje [emoji5] ja tez jeszcze chwilkę spie z malutka, teraz jak mój ma nocki i na weekend go nie będzie to mamy całe łóżko dla siebie [emoji1376] i tak jak mówisz jest łatwiej i wygodniej z karmieniem, bo od razu można prawie zasnąć [emoji5] moja różnie raz co 1,5 h później mija 3 h później 2 h

Normalnie dziewczyny nie do wiary, matka źle się czuje dzisiaj to dzieciaki ja oszczędzają. Wykąpałam Olka wtedy Alka zjadła kolację jego karmiłam ona się wykąpała. Jego odłożyłam do łóżeczka a jej poczytałam i włączyłam bajkę wróciłam a on śpi , ona usypia. Normalnie szok że tak gładko poszło :) teraz zjem kolację i czekam na męża:))

Tylko się cieszyc [emoji5]

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :DZobacz załącznik 904471 Zobacz załącznik 904470

Śliczny i ona pięknie w nim uroczo wyglada :)

Ja mam z pepco ten misiowy polarowy kombinezon szary i rozmiarek 62 i dziś jak miałam małą w nim na rękach na dworze czekając na Bartka żeby wejść do samochodu to już ma go w sumie dopasowany tzn nóżki miała na końcu jak trzymałam ją tak pionowo [emoji28] a kupiłam go we wtorek z myślą o jesieni tzn tak cały październik mogłaby w nim pośmigać a później poszukam jakiś na 68/74 cm na zimę właśnie taki porządniejszy jak Wasz tez używkę może albo na pewno w przyszłym tyg w tym ciucholandzie na wage i na wycenę popatrzę jakąś perełkę może wynajmę za grosze [emoji3][emoji56] i na bank cała reklamówka ciuszków na 68/74 cm przyjedzie do nas do Zgorzelca z powrotem, już będzie garderoba na grudzień/styczeń/luty zaopatrzona w miarę [emoji3]

Także wasza na pewno przez te niecałe 4 tyg podrośnie [emoji5]

Dlatego takie droższe ubrania typu kurtki, kombinezon czy śpiwór do wózka dobrze jest szukać używanych. Ludzie czasami sprzedają w bardzo dobrym stanie za niska kwotę.
Oliwia ale mała agentka :) hehe

Zgadzam się z Tobą w 100 %.
W H&m są piękne ciuszki i jestem nieraz zakochana jak na aplikacji oglądam i dodaje do obserwowanych hah matka wariatka. często opłaca się cenowo tam coś wybrać, bo można tez poczekać na rabaty, promocje a są urocze niektóre ciuszki ale właśnie kombinezony takie na zimę to widziałam powyżej 100 zł nawet także ja aż tyle no nie dam za kombinezon na 3 miesiące max i później i tak go sprzedać bym musiała za mniejsza cenę. Wole najpierw poszukać wszędzie przez ten miesiąc używki fajnej i cieplej uszanowanej lub w pepco ewentualnie albo lidlu może coś by było do 50-60 zł to jeszcze ok ;)

To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?

Jasne, ze wstajemy :) ja idę na przewijak do pokoiku jej, który jest praktycznie obok łóżka, bo mamy małe mieszkanko, ale przytulnie to najważniejsze [emoji5] ale niezawsze narobi siku o dziwo :O także najpierw rozpoznam guziki w okolicach pampera żeby włożyć palca i sprawdzić stan hah i nieraz sucho i czysto to zawijam ładnie w rożek z kocyka i siadam za plecami z poduchami i karmie, ona poje z 5 min i już śpi. Bo wtedy ten pokarm jest bardziej pożywny i wiadomo dziecko zaspane i każdemu wygodniej i łatwiej, jak mamy i tak łóżko teraz całe dla siebie. Ale w łóżeczku już dużo czasu spędza nasza tzn w ciągu dnia leży i nieraz śpi, albo na brzuszku ostatnio 2 razy sama zasnęła z karuzelka grająca szumy lasu [emoji16]

No jasne ilość karmień nie decyduje o późniejszym przyroście czy więcej przybiera gdy więcej zje razy, bo wiadomo, że każda ma rożny inny pokarm, inne posiłki zajadamy itd a wszystko wiadomo, że wpływa na jakość i ilość pokarmu [emoji5]

reklama
To już w rączkę bierze sama ? :) Moja jeszcze sama nie , jakoś nie chce narazie jak chce jej cos dać :)
Na zime też już mamy kombinezon jak nówka z Olx i też za 40 zł :) tamten na 68 ale duże bardziej jak 74 to w tamtym sam czubek głowy widac całą tam siedzi :D
cool club, jeszcze takie same widziałam na Olx , polecam ! ;)Zobacz załącznik 904494

Śliczny. Ostatnio na niego tez patrzyłam chyba na Allegro, może to ta sama osoba albo coś. Ale tez się nad nim zastanawiałam, ale poczekam i max za 3 tyg chyba kupię dopiero coś tu na miejscu w pepco lub gdzieś z neta jak będę wiedziała jak mała stoi wymiarowo, ale chciałam właśnie minimum 68 cm kupić albo 74 cm max, najwyżej będzie miała luzu teoszke i wygodniej żeby nogami wierzgać i rączkami jak ona to lubi [emoji28]

Do góry