reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wszystko pięknie :) tylko ja miałabym całą pościel zasiuraną [emoji16][emoji16][emoji16] Poza tym miseczka z wodą, waciki, maść, pampersy. Trochę tych artykułów do przewijania jest potrzebnych :)

Maść o ile trzeba i ktoś używa, bo odparzenia czy coś, tak to ja jeśli ma odparzenia daje bepanthen czy jak to się pisze, ale nie po każdej zmianie pieluchy, bo lepiej żeby taka skora tez chwile poodychsls bez pampersa niż ciagle smarować wartstwa są wartstwa i zatykac skore bardziej i to gorsze dla niej niż niczym nie smarować w niektórych wypadkach :D ja mówię no mam blisko przewijak i wstaje juz [emoji28]

reklama
Dzięki za radę :*
dzisiaj skończyła 11 tygodni :)

Agentka mała słodka :)
Nasza tez już bacznie obserwuje wszystko i karuzelkę jak się kreci i gra w łóżeczku to już dawno a ostatnio tez zaczęła właśnie coś tam do siebie „gadac” i wiadomo nie tyle ile Twoja piękność, bo jest mlodsza nasza dziś 2 miesiące ma, ale jednak z dnia na dzień coraz więcej i taka coraz bardziej swiadoma. Tez już coraz czesciej otwiera rączki z piąstek i pojedynczo coś tam palcami rusza i po prostu robi coś nimi innego niż tylko w jednej pozycji w pięści zbite i machanie tylko rozkłada paluszki i rusza rączkami nadal tak inaczej [emoji1376][emoji28]

Dziś dziewczyny bez kitu miałam odczucie jakby ona rozumiała na co już patrzy tzn miałam ją na rękach na łóżku i ściągnięty stanik z lewej piersi i ona spokojnie leżała tak pare cm od piersi główka i patrzyła na nią i brała piąstkę do buzi i cyckala tak śmiesznie hahah i tak rozumnie wpatrzona jakby mowila do mnie mentalnie „‚mama ja wiem co to daj mi jesc lepiej hahah” [emoji28][emoji28][emoji173]️

A wiecie że my nie używamy w ogóle smoczka? Zosia miała go chyba z trzy razy i wypluwała. Jak płacze uspokajam ją bez niego, ale ona bardzo rzadko płacze więc może.dlatego :) a tak bez powodu to smok niepotrzebny jest.
No i super :) tez tak chciałam, ale nie udało się [emoji16] wytrzymaliśmy jakoś ze 2 tyg bez [emoji23]

Haha akurat karmiłam, a Michał w nocy dlugo wisi na cycku[emoji39]a potem usypianie, więc minimum godzina z głowy [emoji85]
To tylko moj Marcel taki grzeczny i spi praktycznie noc w noc od 22-6? ;) czasem robi podudke na jedzonko o 4 ale to rzadkosc :) ale za to w dzien nadrabia bo praktycznie jak w zegarku glodny do 2-2.5 godz :)

A wiecie że my nie używamy w ogóle smoczka? Zosia miała go chyba z trzy razy i wypluwała. Jak płacze uspokajam ją bez niego, ale ona bardzo rzadko płacze więc może.dlatego :) a tak bez powodu to smok niepotrzebny jest.

My prawie w ogóle tez nie, dopiero jak już marudzi przy cycu i chce ją trochę uspokoić żeby później złapała ładnie albo jak już w aucie cuduje to żeby się uspokoiła i przysnęła lekko [emoji28][emoji1376]

To tylko moj Marcel taki grzeczny i spi praktycznie noc w noc od 22-6? ;) czasem robi podudke na jedzonko o 4 ale to rzadkosc :) ale za to w dzien nadrabia bo praktycznie jak w zegarku glodny do 2-2.5 godz :)

Nie chwal dnia przed zachodem [emoji16] a tak serio to zazdroszczę, ale z drugiej strony tez każde dziecko inne i każdy dzień rożny, ale najdłużej to spała kiedyś od 20-2. Ale i tak nie narzekam, mam grzeczna córcie i nie meczy zbytnio [emoji28][emoji4]

Mi polozna powiedziala, ze dziecko powinno byc kąpane codziennie, bo tez sie poci jak dorośli ludzi, robi siusiu i kupkę :) ja staram się codziennie, chyba, że mój narzeczony jest na wyjeździe to ma dzien brudaska :D
Mi sie 3 razy zdarzylo Malego nie ukapac ale to po jak pozno wracamy a juz spi :) a bardzo sie wtedy relaksuje i nawet włoski lubi myc ostatnio znalazl sobie zabawe podnosi pupe do gory i z impetem i smiechem ja odpuszcza :)

reklama
Mniam, ale pyszności [emoji5][emoji1376]

To u mnie tak, że Bartek mój piecze od jakiegoś czasu gdy ma chwile to zrobił ciacho raz przepyszne, sernik taki czekoladowy cieniutki fajny [emoji5] wczoraj karpatka a jeszcze raz zrobił takie jakby raffaello bez pieczenia, nie za słodkie i mega było z lodówki ❣️
Ale masz z nim dobrze :) pozazdrościć

Do góry