reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

no no... działasz na całego :) ja w sumie też, choć dziś spokojnie, tylko obiad i sprzątanie i dzieci. jakie ciacho upiekłas? a jakie babeczki? ostatnio polubiłam pieczenie :)

Wszystko zależy na ile dzieci absorbujące :) wiadomo, że lepiej jak jest mąż. Mój wraca wieczorami i najczęsciej jego zajęciem jest "umilenie mi czasu", żebym miała do kogo dorosłego buzie otworzyć :)

Bardzo podobni. Moje córeczki były bardzo podobne od małego i też takie kudłate jak Twoje dzieci, a leoś jest inny. Nie wiem po kim on wziął te geny :p chyba po tatusiu :p a dziewczynki we mnie się wdały :)

ojj... mnie też owulka zawsze charakterystycznie boli. jak młodsza byłam myslałam że to zapalenie wyrostka bo zawsze mnie boli z prawej strony (a podobno owulacja jest z dwóch jajników naprzemiennie) 27 października mam pierwsze zajęcia z ziołolecznictwa, będę się dzielić wiedzą jeśli zechcesz :) nie mogę się doczekać :) choć mam lekkie obawy jak mój małzonek ogarnie trójcę przez całe dwa dni...
Jasne ze chce :* wiem ze jakas mieszanka ziol jest na bolesne miesiaczki cos z krwawnikiem,ale nie wiem czy moge to pic na owulki ,bo miesiaczki mialam lekkie i malo bolesne :/ super te warsztaty ❤ przydalyby mi sie tez ❤

reklama
no no... działasz na całego :) ja w sumie też, choć dziś spokojnie, tylko obiad i sprzątanie i dzieci. jakie ciacho upiekłas? a jakie babeczki? ostatnio polubiłam pieczenie :)

Wszystko zależy na ile dzieci absorbujące :) wiadomo, że lepiej jak jest mąż. Mój wraca wieczorami i najczęsciej jego zajęciem jest "umilenie mi czasu", żebym miała do kogo dorosłego buzie otworzyć :)

Bardzo podobni. Moje córeczki były bardzo podobne od małego i też takie kudłate jak Twoje dzieci, a leoś jest inny. Nie wiem po kim on wziął te geny :p chyba po tatusiu :p a dziewczynki we mnie się wdały :)

ojj... mnie też owulka zawsze charakterystycznie boli. jak młodsza byłam myslałam że to zapalenie wyrostka bo zawsze mnie boli z prawej strony (a podobno owulacja jest z dwóch jajników naprzemiennie) 27 października mam pierwsze zajęcia z ziołolecznictwa, będę się dzielić wiedzą jeśli zechcesz :) nie mogę się doczekać :) choć mam lekkie obawy jak mój małzonek ogarnie trójcę przez całe dwa dni...
Ciacho zrobiłam jabłecznik z budyniową pianką, a babeczki robię Brownie z malinkami;) teraz wróciliśmy że spaceru, zupa zjedzona, potem drugie danie:) (Nie nie zupy nie robiłam,zupa z biedronki :D:D). I mam nadzieję że syn pójdzie spać bo wstał po 6....
W sobotę zrobię ten jabłecznik na margarynie żebym mogła zjesc:)
Link do: Szarlotka z lekką budyniową pianką | Moje Wypieki
Tylko kruche robiłam z innego przepisu bez smalcu;)

Pewnie że do ogarnięcia , kwestia tylko zmęczenia. Ja bym padła na nos non stop tak z 2. Z mężem łatwiej:) on odstawia córkę do przedszkola ja ją odbieram. Dodam że przedszkole mamy nie blisko tylko 10 min samochodem, a najczęściej jeździmy autobusem.

Wróciłam do domu bo już zmarzłam Młody pewnie pospi z 5 minut k będzie pobudka.
O widzisz, syn jak chodzi do przedszkola to mąż to zawozi i przywiozi, ja sporadycznie odbieram. A teraz ma kaszel i katar, to wolalam go zostawic zeby sie nie przerodzilo w jakas straszna chorobe;) mloda i tak katar juz zalapals od niego;) tez mamy przedszkole okolo 10-12 min samochodem;)

Dziewczyny a wasze dzieciaki też tak dużo śpią? Ciekawa jestem kiedy przestanie Młody tak dużo spać. Okres aktywności ma rano z 1,5 h i popołudniu też coś tak ale poza tym to je i śpi :) dzisiaj jak go włożyłam do gondoli to zasnął zanim go zniosłam na dół.

A Twoja córka nie chodzi do przedszkola że ty dalej w koszuli? Ja to paznokcie robię tylko jak jest mąż bo ledwo zacznę a trzeba z Młodym coś i nie zdążyły by wyschnąć.
Do przedszkola rano zawozi ją teściowa jak jedzie na 8 do pracy. Ma po drodze i nas i przedszkole ☺ ja ją odbieram, ładuje małego do auta albo we wózek jak pogoda ☺
Ja nadal w koszuli. Teraz to już się ubiorę jak będziemy jechać po Natalkę przed 15. Hehe tak mi wygodnie ☺ ale zazwyczaj to ubieram dresy i bluzkę ☺ Dzisiaj wyjątkowo jakoś mi się nie chciało ☺
Obiad sam się już robi ☺ nastawiłam sos z cielęciny i się teraz wolno gotuje , mam w zamrażalniku kluski śląskie a córka uwielbia takie obiady gdzie są kluski w każdej postaci ☺
Ja zrobiłam hybrydy to nie czekam długo aż wyschną. Jak przed porodem ściągłam tak dopiero teraz. Przy moim małym dużo mogę w domu zrobić. Nie to co z córką było. Ona nawet z wózkiem ze mną do kibelka jechała bo jak zaczynała płakać to od razu z grubej rury☺

Ja też zawsze myślałam że niem kiedy mam płodne. Taki charakterystyczny ból plus duużo śluzu. A tu jednak psikus. Teraz przed ciążą robiłam testy owulacyjne i wyszło że pik był 4-5 dni po tym moim bólu i w zasadzie jak śluz już zanikał. Tym sposobem za pierwszym razem wyszła nam córka a teraz udało się wycelować na chłopaka ☺

reklama
Dziewczyny a wasze dzieciaki też tak dużo śpią? Ciekawa jestem kiedy przestanie Młody tak dużo spać. Okres aktywności ma rano z 1,5 h i popołudniu też coś tak ale poza tym to je i śpi :) dzisiaj jak go włożyłam do gondoli to zasnął zanim go zniosłam na dół.
Mój zazwyczaj śpi jak starsza jest w przedszkolu to korzysta z tego spokoju. Potem to raczej tak drzemie po pół godziny

Do góry