reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

no no... działasz na całego :) ja w sumie też, choć dziś spokojnie, tylko obiad i sprzątanie i dzieci. jakie ciacho upiekłas? a jakie babeczki? ostatnio polubiłam pieczenie :)

Wszystko zależy na ile dzieci absorbujące :) wiadomo, że lepiej jak jest mąż. Mój wraca wieczorami i najczęsciej jego zajęciem jest "umilenie mi czasu", żebym miała do kogo dorosłego buzie otworzyć :)

Bardzo podobni. Moje córeczki były bardzo podobne od małego i też takie kudłate jak Twoje dzieci, a leoś jest inny. Nie wiem po kim on wziął te geny :p chyba po tatusiu :p a dziewczynki we mnie się wdały :)

ojj... mnie też owulka zawsze charakterystycznie boli. jak młodsza byłam myslałam że to zapalenie wyrostka bo zawsze mnie boli z prawej strony (a podobno owulacja jest z dwóch jajników naprzemiennie) 27 października mam pierwsze zajęcia z ziołolecznictwa, będę się dzielić wiedzą jeśli zechcesz :) nie mogę się doczekać :) choć mam lekkie obawy jak mój małzonek ogarnie trójcę przez całe dwa dni...
Jasne ze chce :* wiem ze jakas mieszanka ziol jest na bolesne miesiaczki cos z krwawnikiem,ale nie wiem czy moge to pic na owulki ,bo miesiaczki mialam lekkie i malo bolesne :/ super te warsztaty ❤ przydalyby mi sie tez ❤

reklama
no no... działasz na całego :) ja w sumie też, choć dziś spokojnie, tylko obiad i sprzątanie i dzieci. jakie ciacho upiekłas? a jakie babeczki? ostatnio polubiłam pieczenie :)

Wszystko zależy na ile dzieci absorbujące :) wiadomo, że lepiej jak jest mąż. Mój wraca wieczorami i najczęsciej jego zajęciem jest "umilenie mi czasu", żebym miała do kogo dorosłego buzie otworzyć :)

Bardzo podobni. Moje córeczki były bardzo podobne od małego i też takie kudłate jak Twoje dzieci, a leoś jest inny. Nie wiem po kim on wziął te geny :p chyba po tatusiu :p a dziewczynki we mnie się wdały :)

ojj... mnie też owulka zawsze charakterystycznie boli. jak młodsza byłam myslałam że to zapalenie wyrostka bo zawsze mnie boli z prawej strony (a podobno owulacja jest z dwóch jajników naprzemiennie) 27 października mam pierwsze zajęcia z ziołolecznictwa, będę się dzielić wiedzą jeśli zechcesz :) nie mogę się doczekać :) choć mam lekkie obawy jak mój małzonek ogarnie trójcę przez całe dwa dni...
Ciacho zrobiłam jabłecznik z budyniową pianką, a babeczki robię Brownie z malinkami;) teraz wróciliśmy że spaceru, zupa zjedzona, potem drugie danie:) (Nie nie zupy nie robiłam,zupa z biedronki :D:D). I mam nadzieję że syn pójdzie spać bo wstał po 6....
W sobotę zrobię ten jabłecznik na margarynie żebym mogła zjesc:)
Link do: Szarlotka z lekką budyniową pianką | Moje Wypieki
Tylko kruche robiłam z innego przepisu bez smalcu;)

Pewnie że do ogarnięcia , kwestia tylko zmęczenia. Ja bym padła na nos non stop tak z 2. Z mężem łatwiej:) on odstawia córkę do przedszkola ja ją odbieram. Dodam że przedszkole mamy nie blisko tylko 10 min samochodem, a najczęściej jeździmy autobusem.

Wróciłam do domu bo już zmarzłam Młody pewnie pospi z 5 minut k będzie pobudka.
O widzisz, syn jak chodzi do przedszkola to mąż to zawozi i przywiozi, ja sporadycznie odbieram. A teraz ma kaszel i katar, to wolalam go zostawic zeby sie nie przerodzilo w jakas straszna chorobe;) mloda i tak katar juz zalapals od niego;) tez mamy przedszkole okolo 10-12 min samochodem;)

Dziewczyny a wasze dzieciaki też tak dużo śpią? Ciekawa jestem kiedy przestanie Młody tak dużo spać. Okres aktywności ma rano z 1,5 h i popołudniu też coś tak ale poza tym to je i śpi :) dzisiaj jak go włożyłam do gondoli to zasnął zanim go zniosłam na dół.

A Twoja córka nie chodzi do przedszkola że ty dalej w koszuli? Ja to paznokcie robię tylko jak jest mąż bo ledwo zacznę a trzeba z Młodym coś i nie zdążyły by wyschnąć.
Do przedszkola rano zawozi ją teściowa jak jedzie na 8 do pracy. Ma po drodze i nas i przedszkole ☺ ja ją odbieram, ładuje małego do auta albo we wózek jak pogoda ☺
Ja nadal w koszuli. Teraz to już się ubiorę jak będziemy jechać po Natalkę przed 15. Hehe tak mi wygodnie ☺ ale zazwyczaj to ubieram dresy i bluzkę ☺ Dzisiaj wyjątkowo jakoś mi się nie chciało ☺
Obiad sam się już robi ☺ nastawiłam sos z cielęciny i się teraz wolno gotuje , mam w zamrażalniku kluski śląskie a córka uwielbia takie obiady gdzie są kluski w każdej postaci ☺
Ja zrobiłam hybrydy to nie czekam długo aż wyschną. Jak przed porodem ściągłam tak dopiero teraz. Przy moim małym dużo mogę w domu zrobić. Nie to co z córką było. Ona nawet z wózkiem ze mną do kibelka jechała bo jak zaczynała płakać to od razu z grubej rury☺

Ja też zawsze myślałam że niem kiedy mam płodne. Taki charakterystyczny ból plus duużo śluzu. A tu jednak psikus. Teraz przed ciążą robiłam testy owulacyjne i wyszło że pik był 4-5 dni po tym moim bólu i w zasadzie jak śluz już zanikał. Tym sposobem za pierwszym razem wyszła nam córka a teraz udało się wycelować na chłopaka ☺

reklama
Dziewczyny a wasze dzieciaki też tak dużo śpią? Ciekawa jestem kiedy przestanie Młody tak dużo spać. Okres aktywności ma rano z 1,5 h i popołudniu też coś tak ale poza tym to je i śpi :) dzisiaj jak go włożyłam do gondoli to zasnął zanim go zniosłam na dół.
Mój zazwyczaj śpi jak starsza jest w przedszkolu to korzysta z tego spokoju. Potem to raczej tak drzemie po pół godziny

Do góry