reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wasze dzieci też tak dużo sikają?
My czasami w ciągu 2h 5 razy zmieniamy pampersa... Mały jak ma minimalnie mokro to krzyk i wrzask na całego i uspokaja się dopiero jak zaczynam rozpinać body..
Ja zbankrutuje przy nim :p

Tak :) i tez jest księżniczka, bo lekko mokro i od razu niezadowolona, a szczerze 5 pampersow w ciągu takiego czasu to norma, tym bardziej jak dziecko jest wtedy aktywne i nie śpi :D

reklama
Wczoraj do południa spał ładnie a po południu wcale i noc też zarwana..
Teraz śpi od 7:30 i co chwilę się kręci i otwiera oczy...

Może skok rozwojowy? No nie ma co słodzić i kłamać, teraz przecież dzieci im większe tym dłużej potrafią nie spać i trzeba im organizować czas i nosić, mówić, bujać itd.
Ja mojej matę przywiozłam taka kolorowa z szeleszczącymi elementami na macie i w gorze na pałąku przewieszonych pełno pluszaków ma i będę jej tak umilała czas + te książeczki kontrastowe no i noszenie w chuście jak przyjdzie w tym tyg :)

A skoro do południa spał ładnie to później przecież mógł mieć energię i nie chciał może spać ciagle :D

Też się zastanawiam nad tym bo on mi rzadko płacze..zazwyczaj jest to krzyk i pisk. Taki charakter czy coś mu nie odpowiada?

Jak miał problemy z kupka to płakał, Jak głodny to jest łaaa łaaa łaaa ale krzyki i piski? To dla mnie nadal zagadka. Nie uspokaja go wtedy nawet noszenie

Moja jak jest taka marudna czasami to po prostu lubi mieć dostarczone wszystkie bodźce naraz i dziecko się uspokaja. Tzn tak mówię do niej ciagle i nie przestaje, bujam, karmie cycem lub butelka i jak poje to szybko smoka daje i oczywiście bujam dalej i mówię i w pokoju mam zrobiona atmosferę do spania tzn noe włączam żadnych zbędnych świateł, żeby jej nie drażniło. I zawsze mi usypia jakims cudem. Może spróbuj tez tak :)

Fiorna mój Jasiek w dzień praktycznie w ogole nie śpi. Zrobi sobie jedną godzinną drzemkę a tak to muszę go ciągle zabawiac. Rozbawia mnie to, że usnie czasami na dosłownie 5 minut a przeciąga się po tym jak by pół dnia przespał:D

A może macie za jasno w pokoju w dzień? Tzn moja nie ma problemu ze spaniem w ciągu dnia. Ale mam w miarę tak przyciemnione w mieszkaniu, bo rolety zasłoniete i jest tak o jak teraz.
IMG_1698.JPG

Załączniki

• IMG_1698.JPG
    IMG_1698.JPG
    465,3 KB · Wyświetleń: 327
U mnie to samo :D dlatego zrobilam duże zapasy pieluch . Królewskie dziecko, ma trochę mokro i już jest niespokojny :happy:

Zapalenie piersi to też się chyba robi przez zastój pokarmu? Jak piersi są słabo opróżnianie?

Ja właśnie zaliczylam pierwszy trening z Chodakowska. Myślałam że po ciazy nie dam rady zrobić całego Skalpela ale o dziwo się udało. Trzeba się wziąść za siebie bo zostało mi jeszcze 9 kg do zrzucenia :( w ciazy przytylam 14 kg a póki co tylko 5 ubyło :mad: najgorsze jest to że moglabym siedzieć i wpieprzac jakieś ciastka z kawałkami czekolady...bez opamiętania..

Dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Ciekawe co powie na to coś co mi wystaje z pochwy. Niby pierwszy seks zaliczyliśmy z mężem i nic mnie nie bolalo. Nawet było lepiej jak przed ciaza, ale i tak mnie nie pokoi to coś co wystaje. Po stosunku zaczęła mnie natomiast boleć blizna tam gdzie miałam 2 szwy wieć seks narazie poszedł w odstawke.

Robimy chrzciny 11 listopada. Wiem, że kilka z Was też robimy chrzciny w zimowy okres. Co macie zamiar ubrać do kościoła? Ja chyba zamówię jakiś biały kombinezon bo w kościele będzie przecież bardzo zimno. Wystarczy ze maluch będzie mieć tylko głowę na wierzchu do polania jej woda. W domu zaś chyba ubiorę go elegancko.

Klaudia fajnie, że już jesteś na swoim. Zazdroszczę. W końcu będziesz miała trochę spokoju :* u nas też ostatnio problem z kupa. Mały nie robił jej już od dwóch dni. Dzisiaj w końcu udało mu sie wypróżnić. Strasznie przy tym stękał i robił się czerwony jak burak...do tego łezki w oczach. Szkoda mi go. No i jak zaczął tak przec to ulal całe mleko jakie zjadł chociaż odbiło mu się solidnie parę chwil wcześniej.Chyba muszę zacząć dawać więcej wody. Ciężko mi go wyczuć kiedy może mu się chcieć pic i trochę o tym zapominam.. wodę dostaje raptem dwa razy w ciągu dnia po 20 ml.

A to nasz Jasiek :) waży już 4500 g a 9 sierpnia jak się urodził to ważył 2760 g. Rośnie jak na drożdżach. No i też już się uśmiecha świadomie i zaczyna coraz więcej gaworzyc. Jak dziecko zaczyna gadać po swojemu to już takie fajniejsze się robi :D
Ja będę chrzcić 25.11 i powiem ci szczerze, że ubieram go w normalny kombinezon, który mam. Nie będę kupować.nic specjalnie. U nas w kościele rzadko dzieci są ubrane całe na biało. Ja tym bardziej nie będę go tak stroić. Pod kombinezonem będzie ładnie ubrany[emoji16] W kościele ma mu być ciepło [emoji16]

Wasze dzieci też tak dużo sikają?
My czasami w ciągu 2h 5 razy zmieniamy pampersa... Mały jak ma minimalnie mokro to krzyk i wrzask na całego i uspokaja się dopiero jak zaczynam rozpinać body..
Ja zbankrutuje przy nim :p
Moja też sika bardzo dużo. Co chwilę pampers pełny , ale to dobrze. Nerki pracują jak należy. Tylko się cieszyć :)

reklama
Daje jej co jakiś czas herbatkę.
No właśnie będą ja więcej kładła , może to coś da .Zauważyłam że jak więcej polezy to więcej pierdzi sobie
Jak najwięcej na brzuszku niech się majga w ciągu dnia. Nawet jak ją bierzesz na ręce to brzuszkiem w dół żeby cały czas się masował. I Ty już tylko mm dajesz? To może więcej przepajać trzeba?

Do góry