reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja mała potrafi nie robić kupki dzień, noc i pół dnia. Muszę jej brzuszek masować , wczoraj dałam czopek i dwa razy się załatwiła. Ale ciągle ja ten brzuszek pobolewa. Jak mogę pomóc ?
Maja teraz robi raz na trzy dni. Nie faszeruj jej za bardzo czopkami.
U nas też są te bóle ale jakoś tak jeszcze znosnie i daje rade sama po tych trzech dniach się załatwić. Więc nie ruszam nic. Żeby jelit jeszcze bardziej nie rozleniwic

reklama
Moje dziecko chyba testuje moją wytrzymałość.. I chyba zaczyna mieć nade mną przewagę! Mały spał w nocy 3 razy po max godzinie...

Kurczę pieczone...zaraz tydzień diety mija, a te kupy dramat... sam śluz... Skóra się poprawiła, mniej szorstka w dotyku,ale nie wiadomo na ile to zasługa diety,A ile kosmetyków. Teraz nie wiem czy biegać do lekarza czy włączyć ten kolzym jeszcze ...
Ja byłam ponad 3 tygodnie na diecie i nie było poprawy. Teraz jem znów wszystko. W międzyczasie przepłukałam wszystkie poprane wcześniej ubranka bez płynu do płukania i już nie ma krostek. Ma nieraz np jeden dzień lekko szorstkie policzki(w zasadzie to prawy tylko bo ja go noszę na lewej ręce czyli prawą stroną się do mnie przytula) i dłonie ale myślę , że to od kontaktu z naszymi ubraniami. Chociaż piorę nasze ubrania już tak jak małego w programie dziecięcym z podwójnym płukaniem i bez płynu i prasuje na lewej stronie. Ale nie wszystkie ubrania mam tak przeprane. Najważniejsze , że to nie skaza
Ale u nas nie było śluzu. Może podjedź do pediatry z małą i z pieluszką z zawartością żeby dr zobaczyła jak ta kupa wygląda. Jak to już trwa tyle dni to lepiej nie zgadywać czemu tak tylko jechać do dr.

Wasze dzieci też tak dużo sikają?
My czasami w ciągu 2h 5 razy zmieniamy pampersa... Mały jak ma minimalnie mokro to krzyk i wrzask na całego i uspokaja się dopiero jak zaczynam rozpinać body..
Ja zbankrutuje przy nim :p

Moja mała potrafi nie robić kupki dzień, noc i pół dnia. Muszę jej brzuszek masować , wczoraj dałam czopek i dwa razy się załatwiła. Ale ciągle ja ten brzuszek pobolewa. Jak mogę pomóc ?
Jak najwięcej na brzuszku niech się majga w ciągu dnia. Nawet jak ją bierzesz na ręce to brzuszkiem w dół żeby cały czas się masował. I Ty już tylko mm dajesz? To może więcej przepajać trzeba?

@Mikasa7 czy Ty masz 1000% pewność że nie masz w jakimś jededzeniu kontaktu z alergenem? Kontrolujesz składy? I pytanie nr 2. Czy wykluczyłas nietolerancje laktozy. Owszem odstawienie nabiału pomaga bo nie dostarczasz laktozy krowiej, ale Twój organizm prudukuje ja nadal i trzeba dziecku podawać laktaze. U nas bo odstawieniu bmk była poprawa ale śluzu nadal było dużo. Dopiero jak dodatkowo zaczęłam powadac laktaze wszystko przeszło. Jedyne co to szorstkie policzki. Ale alergicy na bmk i laktoze nawrt jeśli nie mają kontaktu z alergenem i tak będą mieli skórę atopowa.

reklama
Do góry