reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moje maleństwo leży pod kroplówką już na szczęście ostatnią. Dostaje teraz glukozy bo muszą ją nawodnic przed pobieraniem płynu mózgowo-rdzeniowego. Nie może jeść od 6.30 I bidulka płacze bo głodna. Tak mi jej szkoda.
Ściągnąłem mleko, jestem 3h po karmieniu i ściągnąłam 140ml. Widocznie ona tyle wypija z piersi skoro tyle się produkuje. Sporo bo jak w środę ściągałam jak zostawała z moją mamą to bylo 100ml. Przez czwartek, piątek, sobotę dużo wisiała ba cycka, była niespokojna, mniej spała A to był pewnie skok rozwojowy.
Kasiu, a wychodzicie kiedy dokładnie? Chyba się już nie możesz doczekać [emoji16]

reklama
Ale moja jest na mm :/
Rozleniwisz jelita i ani tyle nie zrobi sama kupy. I zaczną się problemy z zatwardzeniami.
Jeśli jest problem z kupa to idź tak jak @karkula309 na usg brzucha. Mój Aleks też miał zlecone usg brzucha jak miał problem z kupa. To że dasz czopek to działasz na skutek a nie przyczynę zatwardzen u dziecka. Na usg lekarz zobaczy czy i czy dużo zalega w jelitach i sam zleci Ci konkretne leczenie

Uwaga dziewczyny, u nas niemożliwe stało się osiągalne i coraz bliżej sukcesu. Mała się przebudziła to ją przewinęłam i zawsze na przewijaku leży i ja do niej gadam i ją zabawiam, bo tam jest spokojna, postanowiłam położyć ją do łóżeczka na brzuszek, bo muszę tez tego bardziej pilnowac, bo zaczęła mi się leniwa robić i już tak ładnie główki nie podnosi i się obawiam.. no ale tak leżała leżała na boku na główce i się rozglądała i patrzę ze takie oczka jej się senne zaczęły robić i zasnęła tak [emoji16][emoji16][emoji16] no szok.
Bo tu w pokoiku jej jest dosyć jasno, bo ta roleta beznadziejna i dlatego czekamy aż babcia nam skróci zasłonę żeby przywiesić tu i zrobić klimat do przyzwyczajania do spania i wcześniej nie kładłam jej nigdy tutaj spać tylko ciagle z nami w lozku, a nie ukrywam, ze zaczyna to się robić już męczące lekko, bo nawet miejsca nie ma dla nas hah jak ona się rozłoży nieraz xd

No i ogólnie zaczęliśmy ją coraz czesciej w ciągu dnia tez kłaść do łóżeczka żeby się przyzwyczajala i powolutku jak wieczorami będzie przysypiała na rękach po jedzeniu to tez potrzymam dla pewności z 15 min i pobujam żeby przysnęła mocno i będę odkładała żeby spała u siebie już. Zobaczymy jaki będzie efekt :)

Ale no jaram się jak dziecko i siedzę oczywiście obok tu na fotelu i patrzę czy nie zatyka sobie noska czy cokolwiek. Piękny widok jak tak śpi spokojnie i co najważniejsze sama usnęła [emoji7][emoji173]️
IMG_2254.JPG
IMG_2256.JPG
IMG_2257.JPG

Załączniki

• IMG_2254.JPG
    IMG_2254.JPG
    308,5 KB · Wyświetleń: 374
  • IMG_2256.JPG
    IMG_2256.JPG
    294,1 KB · Wyświetleń: 374
  • IMG_2257.JPG
    IMG_2257.JPG
    497,1 KB · Wyświetleń: 377
@Mikasa7 czy Ty masz 1000% pewność że nie masz w jakimś jededzeniu kontaktu z alergenem? Kontrolujesz składy? I pytanie nr 2. Czy wykluczyłas nietolerancje laktozy. Owszem odstawienie nabiału pomaga bo nie dostarczasz laktozy krowiej, ale Twój organizm prudukuje ja nadal i trzeba dziecku podawać laktaze. U nas bo odstawieniu bmk była poprawa ale śluzu nadal było dużo. Dopiero jak dodatkowo zaczęłam powadac laktaze wszystko przeszło. Jedyne co to szorstkie policzki. Ale alergicy na bmk i laktoze nawrt jeśli nie mają kontaktu z alergenem i tak będą mieli skórę atopowa.
Czytam składy, jestem pewna,że nigdzie nic nie ma co jem. Ona od samego początku ma kupy że sluzem, odkąd się urodziła... być może też taki jej urok, jedne dzieci na piersi robią kupy z mała ilością śluzu, inne z duża. Włącza jeszcze kolzym, zobaczę co będzie po tym. Dopóki nie ma problemów brzuszkowych, to nie jest źle. A i że skóra duuuuuza poprawa...

A może to alergia też na coś innego poza bmk?
Ja od soboty jestem na diecie bez wszystkich głównych alergenów: bmk, jajek, orzechów, miodu, pszenicy, kakaa, sezamu, a do tego pomidorów. Bo w czwartek wieczorem i piątek Mały miał okropne kupy. Teraz mimo odstawienia tego wszystkiego, w niedzielę znowu się takie 2 pojawiły. Najlepiej byłoby chyba żywić się powietrzem [emoji14] bo alergia może być na wszystko...
Też nie wiem co mam robić. Jeszcze bardziej ograniczyć produkty... to co ja będę jeść.
O Jezu, to co Ty masz?:):) podziwiam...ja odstawiłam tylko produkty mleczne i pochodne. Wychodzę z założenia,że trzeba jeść żeby pokarm był wartościowy. Wątpię żeby była to alergia na coś innego, w rodzinie nie ma przypadków...mąż miał skaze i tyle... od mojej strony żadnych alergii pokarmowych... Tak jak pisałam, ten śluz może taki jej urok. Od dziś podaje znowu probiotyk. Zobaczymy. Jakby ja bolał brzuch to dawno bym była u lekarza...Ale mój pediatra mnie wkurzył ostatnio,że kazał praktycznie 75% ciała smarować sterydem, włącznie z glowa:/

Rozleniwisz jelita i ani tyle nie zrobi sama kupy. I zaczną się problemy z zatwardzeniami.
Jeśli jest problem z kupa to idź tak jak @karkula309 na usg brzucha. Mój Aleks też miał zlecone usg brzucha jak miał problem z kupa. To że dasz czopek to działasz na skutek a nie przyczynę zatwardzen u dziecka. Na usg lekarz zobaczy czy i czy dużo zalega w jelitach i sam zleci Ci konkretne leczenie
Dobrze Kasia pisze. Czopek to powinna być ostateczność .ja poszłam na konsultacje do neonatologa wydaje mi się dobrego zrobił od razu USG . I niestety ale czopek pomaga na chwilkę a na dłuższą metę szkodzi. Podobno lepiej jest włączyć laktuloze w syropie np bo organizm jej nie odczuwa i się do niej nie przyzwyczaja

O Jezu, to co Ty masz?:):) podziwiam...ja odstawiłam tylko produkty mleczne i pochodne. Wychodzę z założenia,że trzeba jeść żeby pokarm był wartościowy. Wątpię żeby była to alergia na coś innego, w rodzinie nie ma przypadków...mąż miał skaze i tyle... od mojej strony żadnych alergii pokarmowych... Tak jak pisałam, ten śluz może taki jej urok. Od dziś podaje znowu probiotyk. Zobaczymy. Jakby ja bolał brzuch to dawno bym była u lekarza...Ale mój pediatra mnie wkurzył ostatnio,że kazał praktycznie 75% ciała smarować sterydem, włącznie z glowa:/
Jego bolał brzuch i miał kupy z krwią. Pojawiły się nagle mimo że od ponad 2 tygodni nie jem bmk. Też wychodziłam z założenia że trzeba jeść. Ale co mam zrobić... skoro jemu szkodzi najprawdopodobniej coś innego. Mam 2 wyjścia. Albo próbować, odstawić wieeeele rzeczy żeby oczyścić organizm a później wprowadzać po jednej rzeczy i patrzeć. Albo przejść na mm...
Dodatkowo znowu przesuwają nam się szczepienia przez te kupy i bóle brzuszka. Musi mieć zdrowe jelitka żeby dostać szczepienie.
Ogólnie mam załamke, ale nie mam wyjścia.

reklama
Iza ma ubranko do chrztu po córce mojej koleżanki. Chrzest będzie raczej w listopadzie A to jest rozmiar 68 więc powinien być ok. Biala sukienka taka cieplejsze i bolerko. Do tego białe rajstopy, body, opaska które już kupiłam.

Moja robi 8-9 kup dziennie jest tylko na kp. Czasami duża kupa a czasami lekko zabrudzona pieluszka.
Przy mnie powinno dziecko często robić czy przy kp ?

Do góry