reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Iza ma ubranko do chrztu po córce mojej koleżanki. Chrzest będzie raczej w listopadzie A to jest rozmiar 68 więc powinien być ok. Biala sukienka taka cieplejsze i bolerko. Do tego białe rajstopy, body, opaska które już kupiłam.

Moja robi 8-9 kup dziennie jest tylko na kp. Czasami duża kupa a czasami lekko zabrudzona pieluszka.

reklama
Wczoraj do południa spał ładnie a po południu wcale i noc też zarwana..
Teraz śpi od 7:30 i co chwilę się kręci i otwiera oczy...
Nas dzień tak wczoraj wyglądał. Spanie góra 20minut. Potem od 20-24 , 24:30-4 , 4:30-5:30 i od 6 spała mi na rękach i ja też tak usnęłam do 8. Napiła się , pobawila i śpi od 9 , zaraz ja odłożę do wózka bo bym trochę ogarnęła w domu , siebie itp .ale też ma taki czujny sen jak twój. Męczące to jest , rozumiem Cię doskonale. Takie dni mają poprostu. Albo też brzuszek budzi.

Moje maleństwo leży pod kroplówką już na szczęście ostatnią. Dostaje teraz glukozy bo muszą ją nawodnic przed pobieraniem płynu mózgowo-rdzeniowego. Nie może jeść od 6.30 I bidulka płacze bo głodna. Tak mi jej szkoda.
Ściągnąłem mleko, jestem 3h po karmieniu i ściągnąłam 140ml. Widocznie ona tyle wypija z piersi skoro tyle się produkuje. Sporo bo jak w środę ściągałam jak zostawała z moją mamą to bylo 100ml. Przez czwartek, piątek, sobotę dużo wisiała ba cycka, była niespokojna, mniej spała A to był pewnie skok rozwojowy.

Próbuj go w kocyk zawinąć jak w rożek. Rączki wzdłuż ciałka. Na większość dzieci działa to uspokajająco. Przytul. Może po prostu potrzebuje bliskości.
Moja też płacze jak jej zimno. Otuliłam ja w grubachny koc , przytuliłam i usnęła .
15383795643241871358815.jpg

Załączniki

• 15383795643241871358815.jpg
    15383795643241871358815.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 346
Kurczę pieczone...zaraz tydzień diety mija, a te kupy dramat... sam śluz... Skóra się poprawiła, mniej szorstka w dotyku,ale nie wiadomo na ile to zasługa diety,A ile kosmetyków. Teraz nie wiem czy biegać do lekarza czy włączyć ten kolzym jeszcze ...
A może to alergia też na coś innego poza bmk?
Ja od soboty jestem na diecie bez wszystkich głównych alergenów: bmk, jajek, orzechów, miodu, pszenicy, kakaa, sezamu, a do tego pomidorów. Bo w czwartek wieczorem i piątek Mały miał okropne kupy. Teraz mimo odstawienia tego wszystkiego, w niedzielę znowu się takie 2 pojawiły. Najlepiej byłoby chyba żywić się powietrzem [emoji14] bo alergia może być na wszystko...
Też nie wiem co mam robić. Jeszcze bardziej ograniczyć produkty... to co ja będę jeść.

Moja jak jest taka marudna czasami to po prostu lubi mieć dostarczone wszystkie bodźce naraz i dziecko się uspokaja. Tzn tak mówię do niej ciagle i nie przestaje, bujam, karmie cycem lub butelka i jak poje to szybko smoka daje i oczywiście bujam dalej i mówię i w pokoju mam zrobiona atmosferę do spania tzn noe włączam żadnych zbędnych świateł, żeby jej nie drażniło. I zawsze mi usypia jakims cudem. Może spróbuj tez tak :)

Pokrzyczał i śpi... O 13 budzimy tate bo nocki ma to trochę się zajmie synalkiem :D

Tak :) i tez jest księżniczka, bo lekko mokro i od razu niezadowolona, a szczerze 5 pampersow w ciągu takiego czasu to norma, tym bardziej jak dziecko jest wtedy aktywne i nie śpi :D
Mój Filip ma w nosie czy pampek jest zasikany czy nie. Myślę, że mógły cały dzień siedzieć w jednym [emoji16] Ja nie zmieniam 5 razy w ciągu 2h [emoji16]

Pokrzyczał i śpi... O 13 budzimy tate bo nocki ma to trochę się zajmie synalkiem :D

No i super :) mój tez ma nocki, bo jednak musiał wrócić do pracy.. a ostatnio chwaliłam się tu, że ma do grudnia tacierzyński, a się okazało, że baba w biurze zaakceptowała wniosek i się cieszyliśmy, a Ci z góry bardziej doedukowani napisali e-mail niemiecki, że on może iść na tacierzyński, ale nie będzie miał za nie placone, bo jest 3 miesiąc na umówie na stałe, a dopiero od 5 miesiąca pracy zalicza się by dostał tak naprawdę ten tacierzyński płatny te 67% wypłaty, bo to wypłaca taka kasa chorych jak u nas ZUS za chorobowe i te różne sprawy i oni maja tak takie zasady.. czyli mógłby dopiero od grudnia wziąć ten tacierzyński, ale od grudnia to niech się walą, bo i tak w sumie od 18-20 grudnia cała fabryka ma już wolne także nie będą nas oszukiwać, że to byłby już cały jeden miesiąc urlopu skoro prawie cały miesiąc wszyscy maja już wolne.. także Bartek dziś już złoży następny wniosek i tym razem weźmie na styczeń i luty cały.
A te wyjazdy co poplanowalismy to weźmie teraz chorobowe i tyle.

Także mój tez tak do 14 pospi, zjemy obiadek i bierzemy się za sprzątanie.
A jutro swietnie, bo akurat ja na 9 do tego fryzjera i ładnych pare godzin mnie nie będzie a mój o 6:30 wraca z pracy dopiero to chociaż te 1,5 h się prześpi i co musi on młodej pilnować, bo ja już nie odwołam wizyty, tyle czekałam na ten dzień. Ale akurat w środę maja w Niemczech wolne to s wtorku na środę nie ma nocki to odespi jak ja wrócę pewnie o 16-17 stamtąd.

reklama
Do góry