reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powiem szczerze że miewam chwile załamania i odpuszczam ale postanowiłam sobie teraz ściągać i przystawiać, ściągać i przystawiać ile się da. W nocy chociaż ściągać. Widzę poprawę, jakby jest więcej pokarmu. Mała ma przed sobą jeszcze tyle miesięcy cycowania więc jest jeszcze nadzieja że może trochę więcej będzie dostawać ode mnie niz z butli. Pomijam że oszczędniej jest.
Najlepsze jest to że ona z prawej wypija a z lewej nie zawsze bo wie że tam mniej pokarmu i więcej wyciągania (wchłonięty sutek) wiecie że patrzy na mnie jak na głupia i się śmieje? Za.kazdym razem to robi :) jakby mówiła.... Ty chyba mama sobie jaja robisz :D
Przystawiaj i ściągaj i pij kawę zbożową ☺
Powiem Ci że moje cyce po dwóch dniach zareagowały na ściąganie i to o tej samej porze co ściągałam. W nocy z wtorku na środę ściągnęłam 150 ml bo w środę miałam wizytę u gina i żeby mały miał jakby mnie dłużej nie było. Nie wypił tego bo przespał moją nieobecność ☺ wylałam mu to do wanienki do kąpania. Ale cyce dostały sygnał że potrzeba więcej mleka o te 150 ml. Dwie noce później między karmieniami myślałam że mi cyce pękną. Były twarde i lało mi się z nich a małemu wystarczyła wtedy tylko jedna, jak zawsze je z dwóch. Dwie noce tak było zanim znów się uregulowało. Czyli wychodzi na to żeby zwiększyć ilość mleka w piersiach to trzeba ściągać i nie dawać tego dziecku tylko wylać np do wanienki.

reklama
A moja kruszyna robi takie postępy z dnia na dzień , że jesteśmy w szoku. Tak gada już, śmieje się, uśmiecha, zaczepia :) jest przekonana ❤️
Zobacz załącznik 903164
Piękna ❤️ U nas malutka tez zaczyna nam sie przyglądać, próbuje się coś uśmiechać, ale chyba dalej nie do konca świadomie, bo np patrzy w bok i się uśmiecha, a na nas patrzy spod byka [emoji23] mimo, ze uśmiechamy się do niej szeroko i mówimy miłym głosem. Myśli sobie co Ci wariaci się tak do mnie szczerzą :p haha

Piękna ❤️ U nas malutka tez zaczyna nam sie przyglądać, próbuje się coś uśmiechać, ale chyba dalej nie do konca świadomie, bo np patrzy w bok i się uśmiecha, a na nas patrzy spod byka [emoji23] mimo, ze uśmiechamy się do niej szeroko i mówimy miłym głosem. Myśli sobie co Ci wariaci się tak do mnie szczerzą :p haha
A to nasza już dawno się uśmiecha świadomie ale od dwóch tygodni to są takie śmiechy , gadanie na całego że masakra. Zaczepia , piszczy sobie a w mojego K jest tak zapatrzona , że ja ją usyoiam , Kamil podejdzie a ona wypluwa smoczek , oczy wielkie, uśmiech od ucha do ucha :)
IMG_20180930_174018_600x800.jpg

Załączniki

• IMG_20180930_174018_600x800.jpg
    IMG_20180930_174018_600x800.jpg
    136,7 KB · Wyświetleń: 440
A to nasza już dawno się uśmiecha świadomie ale od dwóch tygodni to są takie śmiechy , gadanie na całego że masakra. Zaczepia , piszczy sobie a w mojego K jest tak zapatrzona , że ja ją usyoiam , Kamil podejdzie a ona wypluwa smoczek , oczy wielkie, uśmiech od ucha do ucha :) Zobacz załącznik 903199
Czekam aż u nas tak będzie :) Dwa tygodnie temu wg nie była zainteresowana misiami na karuzeli nad łóżeczkiem ciekawa jestem czy teraz już będzie na nie patrzyła :p i mam nadzieje, ze na dniach zacznie się do nas świadomie uśmiechać ❤️

Dziewczyny co moge wyeliminowac z mojej diety przy kolce malej?
Kolka to jest chyba niezależna od tego co je mała. O ile dobrze myślę. Trzeba przeczekać.
Chyba że to nie kolki, a bóle brzuszka spowodowane alergią pokarmową, to wtedy możesz eliminować. Ale to raczej musisz mieć też inne objawy.

Kolka to jest chyba niezależna od tego co je mała. O ile dobrze myślę. Trzeba przeczekać.
Chyba że to nie kolki, a bóle brzuszka spowodowane alergią pokarmową, to wtedy możesz eliminować. Ale to raczej musisz mieć też inne objawy.
Jakie? Bo innych nie ma ,tylko placze o tej samej porze od tyg juz :( czytalam ze kolka ma tez podloze psychologiczne dziecka :/

Pięknie napisane [emoji7] wyjelas mi to z ust. Jak się cieszę że nie tylko ja uważam że nie wszystkie bóle brzucha to kolki i całe zło tego świata to kolki [emoji8]

reklama
Jakie? Bo innych nie ma ,tylko placze o tej samej porze od tyg juz :( czytalam ze kolka ma tez podloze psychologiczne dziecka :/
Maja od pewnego czasu na wieczór tak ma. O stałej porze. I nie to nie jest kolka. Tylko ja lubią o tej porze łapać... Gazy! I nie tylko ja to zauważyłam ale i mój małżonek że jak tylko wyrzuci z siebie purtki to automatycznie w sekundzie zasypia. Ale ile przez godzinie jest noszenia na rękach, przez ramię, ile zmieniania pozycji, Gujana, lulania (krople nam nie pomagają) to nasze.

Do góry