reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy złapało którąś z Was zapalenie piersi? Naparza mnie jedna pierś, brodawka pęknięta, jest obrzęknięta i mam miejscowe zaczerwienienie :( i ogólnie czuję się mega osłabiona. Mąż właśnie kupił białą kapustę, czy jest coś jeszcze co może mi pomóc oprócz tych okładów? Nie mówiąc o antybiotyku...

Tą kapustę sobie rozbij by soki trochę z niej poleciały

reklama
Moja mala od tyg placze o tej samej godzinie,miedzy 18.30 a 19.00 serio i nie wiem czemu.. pol godziny mija az ją uspokoje.. glodna nie jest bo daje jej jesc o 18 gdzies.. zmeczona tez nie bo po wyspaniu sie.. kolki to tez nie sa bo gdzie o tak stalej porze,dzien w dzien.. caly dzien jest oki,usmiecha sie gaworzy ,przychodzi ta godz i placz.. ni stąd ni zowąd.. :/

Moja mala od tyg placze o tej samej godzinie,miedzy 18.30 a 19.00 serio i nie wiem czemu.. pol godziny mija az ją uspokoje.. glodna nie jest bo daje jej jesc o 18 gdzies.. zmeczona tez nie bo po wyspaniu sie.. kolki to tez nie sa bo gdzie o tak stalej porze,dzien w dzien.. caly dzien jest oki,usmiecha sie gaworzy ,przychodzi ta godz i placz.. ni stąd ni zowąd.. :/

Właśnie kolki przychodzą o stałych porach

Właśnie kolki charakteryzują się tym, że występują o stałych porach.

Powiem szczerze że miewam chwile załamania i odpuszczam ale postanowiłam sobie teraz ściągać i przystawiać, ściągać i przystawiać ile się da. W nocy chociaż ściągać. Widzę poprawę, jakby jest więcej pokarmu. Mała ma przed sobą jeszcze tyle miesięcy cycowania więc jest jeszcze nadzieja że może trochę więcej będzie dostawać ode mnie niz z butli. Pomijam że oszczędniej jest.
Najlepsze jest to że ona z prawej wypija a z lewej nie zawsze bo wie że tam mniej pokarmu i więcej wyciągania (wchłonięty sutek) wiecie że patrzy na mnie jak na głupia i się śmieje? Za.kazdym razem to robi :) jakby mówiła.... Ty chyba mama sobie jaja robisz :D
Cwaniara mala:) lumatek już te nasze dzieciaki:)
Ile byś nie dała swojego mleka czy kp czy ściągnięte to zawsze na zdrowe Zosi.
Tu w szpitalu jesteśmy na oddziale gdzie leżą tylko niemowlęta w większość dzieci od narodzin do 4-5mies i tylko nieliczne mamy kp większość jedzie na mm. Wiele z mam pali papierosy, nawet piwkują wieczorem i um się nie chciało z tego rezygnować na rzecz kp. Smutne to.

reklama
Czy złapało którąś z Was zapalenie piersi? Naparza mnie jedna pierś, brodawka pęknięta, jest obrzęknięta i mam miejscowe zaczerwienienie :( i ogólnie czuję się mega osłabiona. Mąż właśnie kupił białą kapustę, czy jest coś jeszcze co może mi pomóc oprócz tych okładów? Nie mówiąc o antybiotyku...
Ja kiedyś jak karmiłam syna (miał już chyba z 8-9mies) też dostalamn zapalenia prawej piersi. Zimna kapusta lekko rozbita tłuczkiem na pierś przynosiła mega ulgę i Ibuprom brałam. Tak mi kazała położna. 2 dni i było dobrze. Z tą kapustą na piersi możesz nawet iść spać. Co kilka godzin zmieniać na świeży liść.

Do góry