reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My już w domu po chrzcie i chrzcinach , Młody śpi w łóżeczku. Wszystko się super udało i Młody był bardzo grzeczny. Usnął jak wyszliśmy z kościoła i spał tak że zdążyliśmy zjeść obiad, porozmawiać z gośćmi a później zjadł k porwały go ciocie także bardzo fajnie było:)

Cwaniara mala:) lumatek już te nasze dzieciaki:)
Ile byś nie dała swojego mleka czy kp czy ściągnięte to zawsze na zdrowe Zosi.
Tu w szpitalu jesteśmy na oddziale gdzie leżą tylko niemowlęta w większość dzieci od narodzin do 4-5mies i tylko nieliczne mamy kp większość jedzie na mm. Wiele z mam pali papierosy, nawet piwkują wieczorem i um się nie chciało z tego rezygnować na rzecz kp. Smutne to.
Piwkują w szpitalu!? :o

Cwaniara mala:) lumatek już te nasze dzieciaki:)
Ile byś nie dała swojego mleka czy kp czy ściągnięte to zawsze na zdrowe Zosi.
Tu w szpitalu jesteśmy na oddziale gdzie leżą tylko niemowlęta w większość dzieci od narodzin do 4-5mies i tylko nieliczne mamy kp większość jedzie na mm. Wiele z mam pali papierosy, nawet piwkują wieczorem i um się nie chciało z tego rezygnować na rzecz kp. Smutne to.

Straszne :/ mi się też czasem nie chce to oczywiste ale już takiej okazji jak teraz nie będzie by jej cokolwiek dawać więc próbuję.

Straszne :/ mi się też czasem nie chce to oczywiste ale już takiej okazji jak teraz nie będzie by jej cokolwiek dawać więc próbuję.
Próbuj próbuj, ja też miałam kilka kryzysów że mleka mało że nie chce złapać itd. a teraz widzę i czuję że mleka jest więcej i karmimy się tylko piersią. Przystawialam Młodego dosłownie co pół godziny przez 3 dni i się udało. W nocy często się budzi i widzę że to też pomaga.

Powiem szczerze że miewam chwile załamania i odpuszczam ale postanowiłam sobie teraz ściągać i przystawiać, ściągać i przystawiać ile się da. W nocy chociaż ściągać. Widzę poprawę, jakby jest więcej pokarmu. Mała ma przed sobą jeszcze tyle miesięcy cycowania więc jest jeszcze nadzieja że może trochę więcej będzie dostawać ode mnie niz z butli. Pomijam że oszczędniej jest.
Najlepsze jest to że ona z prawej wypija a z lewej nie zawsze bo wie że tam mniej pokarmu i więcej wyciągania (wchłonięty sutek) wiecie że patrzy na mnie jak na głupia i się śmieje? Za.kazdym razem to robi :) jakby mówiła.... Ty chyba mama sobie jaja robisz :D
Ja tez mam w lewej piersi mało pokarmu, także chwilę pociumka i marudzi. Nawet jak ściągam to jakoś 1/3 tego co w prawej...
super, że jeszcze próbujesz :)
Ja mam wrażenie, że cały czas karmię [emoji14] dlatego nawet nie ściągam pokarmu na zaś:/ nie ma opcji, że mały odmówi piersi :D tylko przy piersi jest szczęśliwy.

Piwkują w szpitalu!? :o
Tak.
My już w domu po chrzcie i chrzcinach , Młody śpi w łóżeczku. Wszystko się super udało i Młody był bardzo grzeczny. Usnął jak wyszliśmy z kościoła i spał tak że zdążyliśmy zjeść obiad, porozmawiać z gośćmi a później zjadł k porwały go ciocie także bardzo fajnie było:)
Super, że udało się tak jak chcieliście:)
Ooo jaka panienka zadowolona:) widać, że zakup jej przypasił hehe

reklama
Te same polspiochy 9 tyg później [emoji23]
IMG_20180930_102632_144.jpg

Załączniki

• IMG_20180930_102632_144.jpg
    IMG_20180930_102632_144.jpg
    131,7 KB · Wyświetleń: 527
Do góry