reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My w drodze do Krakowa na urodziny kuzynki Aleksa i Mai :) a potem wracamy do Rzeszowa i urodziny u teściowej. Więc... Cały dzień poza domem. I w takich momentach doceniam KP... Zero butelek, mleka, termosów..
IMG_20180929_093331.jpg

Załączniki

• IMG_20180929_093331.jpg
    IMG_20180929_093331.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 443
No moja bedzie miala 11 tygodni jak bedzie chrzest wiec oby byla dobra bo rzeczywiście fajna :) no ja tez mam bladorozowy kombinezon :)
Mój będzie miał 4 i pół mca jak będzie chrzest. To myślę i tak na zimę kupić kombinezon w rozm 74 żeby tak do marca był dobry. Bo 68 to może nie starczyć. Piotruś 2 tyg temu już miał 62 cm czyli w 6 tyg urósł 7 cm. Co tydz odkładam jakieś ubranka bo już za małe. Niektóre to raz tylko założył na samym początku albo i wcale.

Mój będzie miał 4 i pół mca jak będzie chrzest. To myślę i tak na zimę kupić kombinezon w rozm 74 żeby tak do marca był dobry. Bo 68 to może nie starczyć. Piotruś 2 tyg temu już miał 62 cm czyli w 6 tyg urósł 7 cm. Co tydz odkładam jakieś ubranka bo już za małe. Niektóre to raz tylko założył na samym początku albo i wcale.
To u nas 74 o wiele za małe [emoji23] ale Maja nadal w rozmiarze 50 że smyka i powoli 56 z innych firm. Wiec gdzie nam do Was [emoji23]

My chrzciny 14.10 Mati będzie miał 8 tygodni. U mnie ubranko na chrzest kupuje chrzestna. Zamówiłam fotografa do pamiątkowych zdjęć. Przyjęcie robimy w lokalu, choć będzie nie wielkie 40 osób około. Jeszcze nie mam koncepcji w co się ubiorę. Heh
No to sporo osób będzie. U nas ok 30 i to mi się wydaje bardzo dużo ale to będą dwie rodziny z którymi i tak byśmy się w święta widzieli bo z mojej strony i ze strony męża. Najbliższe osoby. Zawsze w Boże Narodzenie jedziemy do moich rodziców na obiad a po południu jesteśmy u teściów. A teraz wszyscy razem będziemy świętować i Boże Narodzenie i chrzest ☺
Ja bym chciała znaleźć jakąś sukienkę z długim rękawem, ale żeby była albo na suwak albo na guziki z przodu rozpinana. Za tydzień mamy chrzciny w rodzinie to mam sukienkę na szerokich ramiączkach z dużym dekoltem z przodu i takim samym z tyłu to łatwo zsunąć ramiączko do karmienia.

My w drodze do Krakowa na urodziny kuzynki Aleksa i Mai :) a potem wracamy do Rzeszowa i urodziny u teściowej. Więc... Cały dzień poza domem. I w takich momentach doceniam KP... Zero butelek, mleka, termosów.. Zobacz załącznik 902752
My z roczną Natalką jechaliśmy nad morze 7 godz to też wygoda z kp. Za tydzień jedziemy na chrzciny do Opola to 2godz jazdy. Mały pewnie prześpi.
Widzę że jeździsz jak ja między dzieciakami ☺ w dalszą drogę. Jak ja po mieście jeżdżę z nimi to malego mam z przodu a Natalka z tyłu za nim.

My z roczną Natalką jechaliśmy nad morze 7 godz to też wygoda z kp. Za tydzień jedziemy na chrzciny do Opola to 2godz jazdy. Mały pewnie prześpi.
Widzę że jeździsz jak ja między dzieciakami [emoji5] w dalszą drogę. Jak ja po mieście jeżdżę z nimi to malego mam z przodu a Natalka z tyłu za nim.
Ja nie mam prawka więc zawsze tak z dziećmi jeżdżę. Tzn jak Aleks był starszy to sam jeździł z tyłu. A ja z Damianem z przodu. U nas z przodu poduszka powietrzna więc dziecko z przodu odpada. Jak podrosną to sami z tyłu będą jeździć :)

My całe szczęście mamy 1,5h. Mieszkamy prawie zaraz jak wjazd na autostradę i moja kuzynka w Krk mieszka dokładnie 2 ulice od autostrady. Więc tu jest komfort że ani u nas przez miasto ani przez Kraków nie musimy jeszcze się rozbijac

reklama
Do góry