reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie wiem jakie są ślady jak pchły pogryzą. Ale może po prostu jej się ta pupa odparzyła. Umyj jej wodą wysusz i posmaruj sudocremem. Ja małemu zawsze po nocy myję pupę ciepłą wodą i w dzień po każdej kupie. Najpierw chusteczką jedną nawilżoną ogarniam z grubsza a potem już płatkami dużymi zmoczonymi w wodzie.

Kurcze teraz Cię sutki bolą? Może ściągałaś ostatnio więcej? Albo mąż za bardzo się przykładał? ☺Bo mała to chyba zębów jeszcze nie ma? ☺:wink:
Hyhy wlasnie tez sie zastanawiam dlaczego te sutki mnie bola bo to dziwne ze po takim czasie.. nie sciagam ostatnio mleka laktatorem.. mala wypija..
A z tymi krostkami to dziwne bo nie zmienialam pieluch ,chusteczek,czesto zmieniam jej pieluszke i smaruje linomagiem.. takze ma tam czysto.. :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...

Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...
To jak wcześniej pisałam teraz przeszłam na Bioderma atoderm :)
A co do jedzenia to dużo [emoji23]nie liczę. Ale je tyle że ulewa. I znów je. Czasem je po 2h, czasem Wola po nie całej godzinie [emoji23] nie patrzę na zegarek tylko jak głodna to karmie

No tak. Jak już się w ciąży nie jest to przywileje nie obowiązują i baby już się dochodzą, która pierwsza w kolejce. Ale mi ciśnienie podniosły dwie takie u gina. Byłam zapisana na 16:40 , jedna pani była w gabinecie i jedna z 16:20 i dwie po 17. Ja mówię, że wchodzę po tej pani z 16:20 a te dwie do mnie że one przyszły wcześniej i wchodzą tak jak przyszły. I ni h... o jak mnie ruszyło. Mówię że po coś te zapisy na konkretną godz są. To nie mój problem że one nie mają co w domu robić tylko przyłażą wcześniej sobie posiedzieć. Jakby tak 10 bab z późniejszych godz przyszło wcześniej a ja z wcześniejszej przyszłam punktualnie i mam czekać dwie godz? O nie. Mówię że mam małe dziecko w domu , jestem karmiącą i nie będę czekać. Czułam ten foch w powietrzu.. wrrr...

A u mnie po badaniu wszystko dobrze. Gin stwierdził że mogę dzieci rodzić. Tylko że ja już nie planuję ☺ Męża mogę już dopuścić ☺ przepisał mi tabletki antykoncepcyjne jakieś jednoskładnikowe. Ale ja chyba na razie nie będę brać tabletek. Nie wiem. Muszę pogadać z mężem. Na spirale jeszcze za wcześnie. Ale muszę uważać. Od poniedziałku jadę z Chodakowską☺ to moje trzecie podejście do treningu. Dwa poprzednie zakończyły się po miesiącu kiedy okazywało się że jestem w ciąży. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i tym razem nie zajdę w ciążę bo inaczej to znajdę te kobietę i ją uduszę ☺

Moja maleńka dzisiaj cały dzień jak aniołek. Byliśmy w gościach i od 10 do 16 nie zapłakała ani raz !:) W dodatku pierwszy raz zaśmiała się w głos , od kilku tygodni jest bardzo komunikatywna. Uśmiecha się, zaczepia, gada sobie ale słówkami a od wczoraj ciągiem już gaworzy. Jest taka urocza ❤️
A z gorszych nowin .. jak wracaliśmy zaczęła boleć mnie głowa. Mama zajęła się z Kamilem mala a ja dwie godziny spałam , znowu pojawiły się te bóle głowy , zaburzenia widzenia itp. no strach zostać samej z dzieckiem w takim stanie :////
Mój mały jest najbardziej rozmowny jak ma gołą pupę☺ wtedy przebiera nóżkami i grucha ☺
A może Ty masz migrenę po prostu? W ciąży jak byłaś to Cię nie łapało?

To jak wcześniej pisałam teraz przeszłam na Bioderma atoderm :)
A co do jedzenia to dużo [emoji23]nie liczę. Ale je tyle że ulewa. I znów je. Czasem je po 2h, czasem Wola po nie całej godzinie [emoji23] nie patrzę na zegarek tylko jak głodna to karmie
No wlasnie moja je co 2-3 h. A tez ulewa duzo, najczesciej serwatka...ale to chyba nie z przejedzenia,a btc moze winna jest skaza...

reklama
Hyhy wlasnie tez sie zastanawiam dlaczego te sutki mnie bola bo to dziwne ze po takim czasie.. nie sciagam ostatnio mleka laktatorem.. mala wypija..
A z tymi krostkami to dziwne bo nie zmienialam pieluch ,chusteczek,czesto zmieniam jej pieluszke i smaruje linomagiem.. takze ma tam czysto.. :/
Ogranicz chusteczki i Smaruj sudocremem póki nie zejdzie. Wycieraj pupę tymi płatkami w ciepłej wodzie. Wysusz. Niech sobie parę minut poleży z gołą pupą i z nogami w górze i wysuszy. I dopiero posmaruj przed założeniem pieluszki.

Do góry