reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój w dzień spokojnie 3-4h wytrzymuje. Nieraz go nakarmię a on dopiero tak po godzinie, dwóch zaśnie i śpi 2-3 godziny. Karmię wcześniej jak np chcę wyjść gdzieś , na spacer to żeby na dworze mu się nagle nie zachciało jeść, albo tak jak dzisiaj do gina pojechałam. To karmiłam go po 14 i potem o 15:30 przystawiłam go jeszcze bo o 16 już wychodziłam z domu. To teściowa mówiła że zasnął po 17. Jak wróciłam to zdążyłam wykąpać córkę i jego szybko i dopiero o 20 jadł i dalej poszedł spać.
W nocy to dzisiaj pierwszy raz miałam tylko jedną pobudkę. Od 20 spał do 3 czyli 7 godz. Ciekawe jak dzisiaj nocka. A wcześniej to co 2-3godziny, potem 3-4, stopniowo coraz dłuższe te przerwy miał. Ostatnio 5-6 godz. No i dzisiaj jak pisałam 7. Zobaczymy jak dalej. A bardzo szybko się najada. Karmienie trwa maks 20 min i sam puszcza cyca. Biorę go po każdym do odbicia. Szybko się najada, długie ma przerwy między karmieniami a i tak ładnie mi przybiera bo od urodzenia już 1850g od wyjścia ze szpitala. A wczoraj skończył 7 tyg.
Wg mnie 20 min to bardzo długo je [emoji16] Filip to je zazwyczaj 5 min, max 10... Ale to nie ma się co dziwić, że mój je zazwyczaj co 1-2h skoro je tak krótko, a Twój potrafi w dzień spać nawet 4h :o

reklama
Czy wasze dzieci śpią normalnie pod kocykami/kołderkami? Jeśli tak to czy nie zakładają sobie ich na głowę? Czy może śpią w rożkach/śpiworkach?

Ponawiam pytania.. :(

w każdy poście na temat poranionych brodawek piszą aby wietrzyć piersi oraz smarować własnym mlekiem. Dodatkowo stosowałbym krem, aby załagodzić ból i przyspieszyć regeneracje.
Słyszałam, że bardzo dobry jest Medela purelan i też ma bardzo dobre opinie w sieci m.in. na ceneo

(zazwyczaj tak robie, że stosuje naturalne sposoby i włączam w to odpowiednie produkty aby przyspieszyć działanie :)

Ostatnia edycja:
Mój w dzień spokojnie 3-4h wytrzymuje. Nieraz go nakarmię a on dopiero tak po godzinie, dwóch zaśnie i śpi 2-3 godziny. Karmię wcześniej jak np chcę wyjść gdzieś , na spacer to żeby na dworze mu się nagle nie zachciało jeść, albo tak jak dzisiaj do gina pojechałam. To karmiłam go po 14 i potem o 15:30 przystawiłam go jeszcze bo o 16 już wychodziłam z domu. To teściowa mówiła że zasnął po 17. Jak wróciłam to zdążyłam wykąpać córkę i jego szybko i dopiero o 20 jadł i dalej poszedł spać.
W nocy to dzisiaj pierwszy raz miałam tylko jedną pobudkę. Od 20 spał do 3 czyli 7 godz. Ciekawe jak dzisiaj nocka. A wcześniej to co 2-3godziny, potem 3-4, stopniowo coraz dłuższe te przerwy miał. Ostatnio 5-6 godz. No i dzisiaj jak pisałam 7. Zobaczymy jak dalej. A bardzo szybko się najada. Karmienie trwa maks 20 min i sam puszcza cyca. Biorę go po każdym do odbicia. Szybko się najada, długie ma przerwy między karmieniami a i tak ładnie mi przybiera bo od urodzenia już 1850g od wyjścia ze szpitala. A wczoraj skończył 7 tyg.
Szooook...pięknie Ci śpi, o nocy nie wspomne;) u mnie 4-5 h najdłuższą przerwa nocna;)

reklama
Do góry