reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...
Może spróbuj sama woda i kisiel z mąki ziemniaczanej. Im mniej chemii tym lepiej a taki kisiel ma właściwości nawilżające
A mój się kąpał dzisiaj jak Afrodyta ☺ ściągłam 150 ml mleczka żeby teściowa mu dała jak pojechałam do gina. Ale przed wyjazdem go nakarmiłam i przespał moją nieobecność to mleko mu do wanienki wlałam ☺ jakby mi się chciało tak codziennie ściągać żeby mu dolewać do kąpieli to byłoby fajnie. Możesz spróbować też. Nasze mleczko ma cudowne właściwości i myślę , że mogłoby pomóc.

reklama
I jeszcze jedno pytanie, co ile Wasze dzieciaczki na piersi jedzą w dzień?
Mój w dzień spokojnie 3-4h wytrzymuje. Nieraz go nakarmię a on dopiero tak po godzinie, dwóch zaśnie i śpi 2-3 godziny. Karmię wcześniej jak np chcę wyjść gdzieś , na spacer to żeby na dworze mu się nagle nie zachciało jeść, albo tak jak dzisiaj do gina pojechałam. To karmiłam go po 14 i potem o 15:30 przystawiłam go jeszcze bo o 16 już wychodziłam z domu. To teściowa mówiła że zasnął po 17. Jak wróciłam to zdążyłam wykąpać córkę i jego szybko i dopiero o 20 jadł i dalej poszedł spać.
W nocy to dzisiaj pierwszy raz miałam tylko jedną pobudkę. Od 20 spał do 3 czyli 7 godz. Ciekawe jak dzisiaj nocka. A wcześniej to co 2-3godziny, potem 3-4, stopniowo coraz dłuższe te przerwy miał. Ostatnio 5-6 godz. No i dzisiaj jak pisałam 7. Zobaczymy jak dalej. A bardzo szybko się najada. Karmienie trwa maks 20 min i sam puszcza cyca. Biorę go po każdym do odbicia. Szybko się najada, długie ma przerwy między karmieniami a i tak ładnie mi przybiera bo od urodzenia już 1850g od wyjścia ze szpitala. A wczoraj skończył 7 tyg.

Załączniki

• 20180926_220729.jpg
    20180926_220729.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 135
Mój w dzień spokojnie 3-4h wytrzymuje. Nieraz go nakarmię a on dopiero tak po godzinie, dwóch zaśnie i śpi 2-3 godziny. Karmię wcześniej jak np chcę wyjść gdzieś , na spacer to żeby na dworze mu się nagle nie zachciało jeść, albo tak jak dzisiaj do gina pojechałam. To karmiłam go po 14 i potem o 15:30 przystawiłam go jeszcze bo o 16 już wychodziłam z domu. To teściowa mówiła że zasnął po 17. Jak wróciłam to zdążyłam wykąpać córkę i jego szybko i dopiero o 20 jadł i dalej poszedł spać.
W nocy to dzisiaj pierwszy raz miałam tylko jedną pobudkę. Od 20 spał do 3 czyli 7 godz. Ciekawe jak dzisiaj nocka. A wcześniej to co 2-3godziny, potem 3-4, stopniowo coraz dłuższe te przerwy miał. Ostatnio 5-6 godz. No i dzisiaj jak pisałam 7. Zobaczymy jak dalej. A bardzo szybko się najada. Karmienie trwa maks 20 min i sam puszcza cyca. Biorę go po każdym do odbicia. Szybko się najada, długie ma przerwy między karmieniami a i tak ładnie mi przybiera bo od urodzenia już 1850g od wyjścia ze szpitala. A wczoraj skończył 7 tyg.
Zazdroszczę, u nas w dzień różnie czasem co godzinę a czasem jak dzisiaj spał ładnie to karmiłam co 3, 4 h ale w nocy co 3 h dokładnie z zegarkiem :( ciekawe kiedy będzie miał dłuższe przerwy.

Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...
Ja kąpię w emoliencie (nie pamiętam nazwy dokładnej) i czasami w krochmalu. A smaruję 2 razy dziennie balsamem z emolium ;)

reklama
Do góry