W jasnym Pieczywie często jest mlekoKurde..A mnie pediatra zaleciła pszenne. Tylko, że nie mogę pszenicy i wszędzie szukam bezglutenowego.
reklama
Bajunia
Fanka BB :)
Ja jadlam ciemne pełnoziarniste, nie wiem ile w nim mleka ale chyba gorsze białe pieczywo i pszenne bułki.Dziewczyn skazowcow, necie chleb normalnie z piekarni? Pytacie czy ma w sobie coś mlecznego?
Bajunia
Wydaje mi się , że tak jest najlepiej. Pamiętam jak szczepiłam córkę to mi pielęgniarki mówiły żeby zadzwonić wcześniej jak będę chciała przynieść szczepionki kilka dni przed szczepieniem to włączą lodówkę bo nie zawsze mają włączoną. Niby też podpisują jak się zaniesie ale ja tam wolę jechać od razu ze szczepionką i z dzieckiem. Jak ja za to płacę i to nie małe pieniądze to wolę nigdzie tego nie zostawiać.Tak najlepiej?
Anulaa88
W jasnym Pieczywie często jest mleko
Ja jadlam ciemne pełnoziarniste, nie wiem ile w nim mleka ale chyba gorsze białe pieczywo i pszenne bułki.
No właśnie.. też mi się to wydawało dziwne. Całą ciążę jadłam tylko 100% żytnie pieczywo[emoji4]
W biedronce są pszenne bez mleka jakby ktoś preferował[emoji4]
miloscwczasachpopkultury
Maljan
U nas też cennik [emoji14] ale ślub "tylko" 600 zł rok temu płaciliśmy. 1200 zł masakraU nas w Kościele od lat cennik , chrzest 200 a np ślub 1200 zł ale w okolicznych miejscowościach to samo bardziej w miastach chyba co łaska
Maljan
Ja jem taki z biedronki z ziarnami gdzie jet wypisany skład i nie ma mlekaDziewczyn skazowcow, necie chleb normalnie z piekarni? Pytacie czy ma w sobie coś mlecznego?
oliwiapatrycja
No masakra u nas tak od lat było , był proboszcz 25 lat u niego taki cennik się zaczął a kazden kolejny ksiądz po nim to kontynuowal zamiast zmienić na co łaska , ale widać im to odpowiada , może gdyby parafianie coś na to powiedzieli ale jakoś chyba ludziom to nie przeszkadza widać . ...U nas też cennik [emoji14] ale ślub "tylko" 600 zł rok temu płaciliśmy. 1200 zł masakra
A np chyba organista podczas ślubu jeszcze swoją drugą się płaci . Pogrzeby też tyle co śluby .. za wszystko kasa. Jak zamawia się mszę świętą w czyjejs intencji tak samo trzeba , naszczescie to tylko 50 zł .
Raz podczas kolędy nowy proboszcz zapytał się czemu nie mamy ślubu kościelnego to mu mu powiedzialam że to tyle kosztuje sam ślub a gdzie reszta tym bardziej przy małym dziecku , powiedział że udzieli nam ślubu za darmo ale ma być skromnie bez hucznego przyjęcia, zreszta ja nigdy nie marzyłam o takim wielkim weselu , gdym brała ślub kościelny to bym chciała tylko najbliższe osoby rodzice , rodzeństwo i my , bo to dla nas robimy nie dla kogoś a ciekawe czy gdyby dał nam za darmo to obyło by się zapowiedzi wcześniej żeby ludzie wcześniej z całej wsi nie musieli wiedzieć
U was też są takie zapowiedzi przed ślubne , że ksiądz ogłasza podczas ogloszen na koniec mszy iles tam wcześniej przed datą ślubu że w związek małżeński mają zamiar wstąpić ten i ta .. ?
reklama
Menia2018
Prawdziwy!