reklama
Meml
Fanka BB :)
U nas jest tak, że chrzesny płaci za chrzest i na Marty chrzcinach ksiądz pytał się mojego brata czy na pewno pracuje i czy może złożyć ofiarę. Mój brat wręcz nalegał, żeby ksiądz wziął kopertę. Bardzo bym chciała, żeby i ten ksiądz udzielił chrztu dla Leonardo, ale przenieśli go do innej parafii.... Szkoda mi strasznie, bo to jest taki ksiądz z prawdziwego zdarzenia.U nas jest spoko ksiądz. 6lat temu jak chrzciliśmy młodszego syna daliśmy 100zl i nie chciał wziąć, mówił żeby pieluchy dzieciom za to kupic mąż wrzucił te 100zl do koszyka ma tacę.
Biedroneczka10
U nas nie trzeba płacić za chrzest ani za ślub daje się co łaska ale jak nic nie dasz to też ok. My daliśmy bo przecież sprzątanie kościoła, kwiaty, ogrzewanie i wszystko kosztuje. Jeśli gdzieś jest cennik to nie jest w porządku i można zgłosić coś takiego do kurii.
Lustysia
Oj najgorzej jak maleństwa chore. Długo już jestescie? Zdrowia dla Leo ;* Dziękuje@Lustysia tak jesteśmy w szpitalu. Leonardo dostał gorączki i pediatra skierowała nas do szpitala. Powodem jest infekcja wirusowa.
Super zdjęcie malutkiej. Tez robię takie zdjęcia dla Leonardo .
Meml
Trafiliśmy w czwartek wieczorem. Czekamy na pełna dobę bez podwyzszonej temp i wtedy wyjdziemy do domu.Oj najgorzej jak maleństwa chore. Długo już jestescie? Zdrowia dla Leo ;* Dziękuje
Dzięki za życzenia zdrowia
Lustysia
No to już pare dni jesteście... to temperatura się utrzymuje?Trafiliśmy w czwartek wieczorem. Czekamy na pełna dobę bez podwyzszonej temp i wtedy wyjdziemy do domu.
Dzięki za życzenia zdrowia
GorzkaPomarańcza
No to tylko pozazdroscic opieki dobrze, ze w takiej milej atmosferze mija Wam ten dlugi i trudny pobytMoze Na opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewna
Polecam przyjąć księdza po kolędzie i się wywiedziec. Jak ja nie przyjęłam A potem chciałam chrzcic bez ślubu to mi jeszcze więcej gadałNo pięknie „kroją”mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony
No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście
To milo ja też mam raczej dobre wspomnienia z wszelkich dziecięcych oddziałów. A jak ten chłopiec o którym pisałaś kiedy s?Moze Na opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewna
Szkoda że tacy fajni księża zdarzają się tak rzadko. Ja spotkałam ledwo kilku których szczerze polubiłam za podejście do wiernych. A Leo jest uroczyU nas jest tak, że chrzesny płaci za chrzest i na Marty chrzcinach ksiądz pytał się mojego brata czy na pewno pracuje i czy może złożyć ofiarę. Mój brat wręcz nalegał, żeby ksiądz wziął kopertę. Bardzo bym chciała, żeby i ten ksiądz udzielił chrztu dla Leonardo, ale przenieśli go do innej parafii.... Szkoda mi strasznie, bo to jest taki ksiądz z prawdziwego zdarzenia.
reklama
To super, że tak ładnie zniosła podróż.Dobrze, była to długa podroz bo aż 12h, w tym 3 godziny przerwy, żeby mała nakarmić, przebrać, rozprostować, ale praktycznie cała drogę przespała. Wyjechaliśmy o 14 i o 2 byliśmy na miejscu. Chcieliśmy jechac przez dzien, ale zebrać się z dzieckiem to jakaś masakra