reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny ja tak zmieniając temat to jeśli moja teraz ma te 4,3 kg i 58 cm i nosi te 62 cm ciuszki i ma w nich dużo luzu czyli pewnie jeszcze do końca listopada będzie dorastała do tego rozmiaru i przeskoczymy na 68 cm później to kombinezon na jesień/zimę szukać w rozmiarze raczej 74 cm ?
żeby miała luzu w nim żeby założyć jeszcze pod niego pajacyk ciepły i szalik. Bo jakbym kupiła 68 cm kombinezon to co pewnei byłby na cały grudzień tylko i już do sprzedania, to lepiej chyba 74 cm kupić żeby miała na grudzień/styczeń/luty.

Bo ja oczywiście z nudów jak dziecko śpi to nie odpocznę tylko szukam ciagle czegoś hahah
Na Allegro oczywiście

reklama
Poczytaj wcześniejsze moje wypowiedzi, bo nie chce mi się dwa razy tego samego pisac ;) tam będzie odpowiedz na te pytania ;)

Nie muszę być wierząca osobą żeby żyć zgodnie z przykazaniami. Dla mnie to logiczne, żeby nie kraść, nie ubliżać, nie klamac, nie zabijać itd dlatego po prostu wychodzę z założenia, ze bycie dobrym człowiekiem jest najlepszym lekiem na wszystko. Nie rozumiem nadal czemu wszystko się kręci wokół chodzenia do kościoła, takie trochę ograniczone myślenie. Jakby wiara w kościele się zaczynała i kończyła. Mój Bartek i jego rodzina jest wierząca, dlatego chce chrztu dla małej. Ja to już inna historia :)
Wiesz ja jestem wierząca i sumienie by mi nie pozwoliło nie zwrócić Ci uwagi na to☺ Jak tylko mogę to idę do kościoła bo to jest podstawa naszej wiary. Księża są tylko ludźmi i też grzeszą. Nie dla księdza chodzę do kościoła ani żeby się pokazać czy patrzeć ile ktoś dał na ofiarę. I nikt nie mówi , że ktoś kto do kościoła nie chodzi jest złym człowiekiem. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego bo niektórzy chodzą tylko na pokaz a po kościele np leją swoje żony czy dzieci. Można być dobrym człowiekiem i niewierzącym ☺ ale Ty wiarę pojmujesz po swojemu a nie tak jak ona faktycznie wygląda. Masz jakąś swoją wizję tej wiary według której chcesz ochrzcić swoją córkę. Tak jak pisałam chrzest to sakrament tak samo jak eucharystia czyli msza święta. Dlaczego jeden jest dla Ciebie ważniejszy a inny już nie ? ☺
Nie ciągnijmy już tego tematu. I nie odbieraj tego jako krytyki tylko jako zwrócenie uwagi na pewne sprawy. Jesteś super mamą bez względu na to czy chodzisz do kościoła czy nie. Każdy robi jak uważa ☺

To przykre że trafiłaś na takich ludzi ale to nie znaczy że cały kościół jest zły . U nas w parafii pomagają chorym, starszym, dzieciom. Dają leki za darmo, mają kuchnie dla ubogich , pomagają biednym rodzinom, są lekarze którzy przyjmują za darmo. Kościół to ludzi którzy go tworzą i widocznie źle trafiłaś.

Z innej beczki, od czwartku miałam jazdę z młodym nie chciał spać nie chciał jeść krzyczał. Chyba to był skok rozwojowy bo już dzisiaj lepiej jest:) zjadł poszedł spać i śpi już ponad godzinę. Zdążyłam nawet zjeść ciepły obiad :)) jutro kończymy 6 tydzień w sobotę chrzest a w poniedziałek szczepienie.
Muszę jeszcze kupić szczepionkę, mam nadzieję że nie zapomnę :)
Ale szczepionkę kup w dniu szczepienia☺

Jak już o ciuszkach mowa to ja na 68 cm to ostro wzięłam się za ogarnianie wyprawki hah, zbankrutuje przez to pepco i h&m [emoji29][emoji29]
IMG_2187.JPG

Załączniki

• IMG_2187.JPG
    IMG_2187.JPG
    106,5 KB · Wyświetleń: 271
Uważaj na rozmiarówke. Zamówiłam z h&m body 62 i są małe w porównaniu no z lidlem. Także 68 to ja już zamawiam u nich na teraz.

Ja właśnie zamowilam już ostatnio te ciuszki co pokazywałam i wszystko na 68 cm i jest takie jak powinno być tzn na pewno większe niż 62 cm także spokojnie [emoji5] ale dziękuje za ostrzeżenie. Dlatego się nie rozpędzam, bo i tak mówię za 2 tyg będę w Bytomiu i tam za max 150 zł kupię cała reklamówkę ślicznych i uszanowanych ciuszków na 68 cm dla niej :)

reklama
Dziewczyny ja tak zmieniając temat to jeśli moja teraz ma te 4,3 kg i 58 cm i nosi te 62 cm ciuszki i ma w nich dużo luzu czyli pewnie jeszcze do końca listopada będzie dorastała do tego rozmiaru i przeskoczymy na 68 cm później to kombinezon na jesień/zimę szukać w rozmiarze raczej 74 cm ?
żeby miała luzu w nim żeby założyć jeszcze pod niego pajacyk ciepły i szalik. Bo jakbym kupiła 68 cm kombinezon to co pewnei byłby na cały grudzień tylko i już do sprzedania, to lepiej chyba 74 cm kupić żeby miała na grudzień/styczeń/luty.

Bo ja oczywiście z nudów jak dziecko śpi to nie odpocznę tylko szukam ciagle czegoś hahah
Na Allegro oczywiście
Moja ma 57cm i waży 3900( na rannym obchodzie) nosi rozmiar 62 z lekkim zapasem. Ja kupuję ubrania głównie w h&m (męża siostra ma kartę pracowniczą z 25%rabatem) i oni mają dużą rozmiarowkę. Iza jeszcze 56nosi z h&m. Kombinezon jesienny mam po synku róż 62 i jeszcze z miesiąc, półtora ponosi. Drugi mam na 68 więc myślę że będzie od grudnia/stycznia do marca więc starczy na zimę. 74 to moja by się utopiła z h&m. Z odp co jest mniejsza rozmiarowkę bo body 62 są na styk. Smyk też ma większą rozmiarowkę.
Jutro męża siostra przychodzi do małej na kilka godzin a ja chcę jechać do h&m i smyka na zakupy dla dzieci i dla siebie. Chodzę w leginsach bo dżinsów z przed ciąży nje mogę dopiąć w pasie. Chyba utylam w szpitalu coś czuję. Mama i mąż codziennie przynoszą mi pyszności i słodycze (Jak nie ma nie chce mi się słodkiego a jak jest nie umiem sobie odmówić).

Do góry