reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
P.s. Nie żeby coś, ale szczerze to dużo osób pewnie chrzci dzieci, a tej wiary jakoś im do głowy nie wciskają, po prostu uczą jak być dobrym, miłosiernym, jak postepowac, są kochającymi rodzicami, którzy spędzają czas z dzieckiem, pokazują mu świat. Wiara ma różne oblicza. Mi akurat odpowiadają te oblicza, które są dalej od kościoła. Kościół to miejsce, wiara jest w sercu ;)
Tu się nie zgodze. Kościół jest nieodłączną częścią wiary, chociaż by 'pamietaj aby dzień święty świecic ' to też przykazanie i wszyscy wiemy że chodzi o chodzenie do kościoła.
Ja zawsze ubolewam jak ktoś mówi że nie chodzi przez księży bo dobrze wiem że wystarczy poszukać a się znajdzie kościół gdzie ksiądz będzie ci odpowiadał. My dojeżdżamy do kościoła bo tam wszystko jest tak jak być powinno. I uważam że warto szukać o ile rzeczywiście się chce być we wspólnocie.

Dzień dobry że szpitala. Jak dobrze pójdzie wychodzimy za tydzień w poniedziałek...jezuuu już odliczam dni.
Od rana mam dziś dobry humor. Zalogowalam się rano do banku żeby zrobić przelewy A tam 3 przelewy na prawie 4500zl macierzyński z Zuzi i Gops. Ale jestem happy. Będzie jak znalazł na chrzciny i ubrania dla dzieci na zimę, buty i jeszcze zostanie na pampersy

My chcieliśmy chrzcić Izę w 2 niedzielę października ale z racji szpitala przełożymy to chyba dopiero na grudzień albo koniec listopada zobaczymy jeszcze. My robimy w lokalu, mamy małe mieszkanie A najbliżsi tj dziadkowie, rodzeństwo nasze i najbliżsi wujkowie i ciocia to 25osob i 6dzieci. Kuzynostwa nie prosimy bo by było nas z 60osób.
Nareszcie to sie skonczy :) ja bylam 8dni w szpitalu i myslalam, ze zwariuje...

Kobietki powiedzcie mi czy wit C moze u malej spowidowac rozwolnienie? Bo wlasnie zrobila mega sraczke,bez grudek i sluzu ;) gladka ;) a ja w piatek wypilam wit C i takze mnie nieziemsko przeczyscilo ,w krotkim odstepie czasu (od czwartku)wypilam 3 szklanki wit C w poszku z dwoch lyzeczek ;) :D pozniej juz nie pilam.. mala w sob nic nie zrobila,a w niedziele bylo zdziebko wodnistej kupki.. dzis dopiero tak mega zrobila.. nawet brzuszek sobie okupkala :D

Tu się nie zgodze. Kościół jest nieodłączną częścią wiary, chociaż by 'pamietaj aby dzień święty świecic ' to też przykazanie i wszyscy wiemy że chodzi o chodzenie do kościoła.
Ja zawsze ubolewam jak ktoś mówi że nie chodzi przez księży bo dobrze wiem że wystarczy poszukać a się znajdzie kościół gdzie ksiądz będzie ci odpowiadał. My dojeżdżamy do kościoła bo tam wszystko jest tak jak być powinno. I uważam że warto szukać o ile rzeczywiście się chce być we wspólnocie.

Bardziej o to by spedzac czas z rodzina, bliskimi, odłożyć wszystkie inne sprawy na bok itd. Ale każdy rozumie po swojemu życie i reguły. Jedni spędzają czas z rodzina i to uważają za świętowanie dnia a inni nie obędą się bez pójścia do kościoła, bo sprawia im to przyjemność i oczyszcza myśli itd ;) każdy ma swoje sposoby na relaks i modlite, na wiare.
Ja mam trochę inne zdanie. Dla mnie to niestety wizja jednej wielkiej szajki. Księża jeżdżą dobrymi autami, a szary zwykły człowiek nie wyrabia od miesiąca do miesiąca i tutaj nawet i chodzenie do kościoła nie pomoze, skoro to ta instytucja publiczna nas w biały dzień okrada ;) ale to tak w skrócie, bo nie chce urazić nikogo przekonań, a mam jeszcze pare fajnych przykładów panów w koloratce z lepkimi rękoma do dzieci i nie tylko, do kopert i ciepłego stanowiska jakim jest bycie promotorem wiary ;)

Kobietki powiedzcie mi czy wit C moze u malej spowidowac rozwolnienie? Bo wlasnie zrobila mega sraczke,bez grudek i sluzu ;) gladka ;) a ja w piatek wypilam wit C i takze mnie nieziemsko przeczyscilo ,w krotkim odstepie czasu (od czwartku)wypilam 3 szklanki wit C w poszku z dwoch lyzeczek ;) :D pozniej juz nie pilam.. mala w sob nic nie zrobila,a w niedziele bylo zdziebko wodnistej kupki.. dzis dopiero tak mega zrobila.. nawet brzuszek sobie okupkala :D

Może i tak mogło być skoro na Ciebie zadziałało podobnie [emoji16][emoji4]ale to chyba tylko się cieszyc skoro w końcu zrobiła solidnie o dużo hah :)

Bardziej o to by spedzac czas z rodzina, bliskimi, odłożyć wszystkie inne sprawy na bok itd. Ale każdy rozumie po swojemu życie i reguły. Jedni spędzają czas z rodzina i to uważają za świętowanie dnia a inni nie obędą się bez pójścia do kościoła, bo sprawia im to przyjemność i oczyszcza myśli itd ;) każdy ma swoje sposoby na relaks i modlite, na wiare.
Ja mam trochę inne zdanie. Dla mnie to niestety wizja jednej wielkiej szajki. Księża jeżdżą dobrymi autami, a szary zwykły człowiek nie wyrabia od miesiąca do miesiąca i tutaj nawet i chodzenie do kościoła nie pomoze, skoro to ta instytucja publiczna nas w biały dzień okrada ;) ale to tak w skrócie, bo nie chce urazić nikogo przekonań, a mam jeszcze pare fajnych przykładów panów w koloratce z lepkimi rękoma do dzieci i nie tylko, do kopert i ciepłego stanowiska jakim jest bycie promotorem wiary ;)
To przykre że trafiłaś na takich ludzi ale to nie znaczy że cały kościół jest zły . U nas w parafii pomagają chorym, starszym, dzieciom. Dają leki za darmo, mają kuchnie dla ubogich , pomagają biednym rodzinom, są lekarze którzy przyjmują za darmo. Kościół to ludzi którzy go tworzą i widocznie źle trafiłaś.

Z innej beczki, od czwartku miałam jazdę z młodym nie chciał spać nie chciał jeść krzyczał. Chyba to był skok rozwojowy bo już dzisiaj lepiej jest:) zjadł poszedł spać i śpi już ponad godzinę. Zdążyłam nawet zjeść ciepły obiad :)) jutro kończymy 6 tydzień w sobotę chrzest a w poniedziałek szczepienie.
Muszę jeszcze kupić szczepionkę, mam nadzieję że nie zapomnę :)

reklama
Do góry