reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Aha czyli dobrze robię kupując już 68 cm to nawet jeśli to jest większe niż 68 cm to przynajmniej na grudzień/styczeń będzie miała te ciuchy a to już coś :) ale masz mega z tą zniżka, no zazdroszczę, bo tam są piękne ciuszki. Cena przystępna, ale jednak więcej niż w pepco a z taka zniżka to ja bym oszalała chyba z radości hahah :)

Hmm to teras nie wiem. W sumie ja i tak nie biorę pod uwagę kupowania kombinezonu w h&m dla małej, bo są za ponad 120 zł także dla mnie to za dużo już i nie dam tyle. Mogę dać do 80 zł ale nie ponad 100 dla dziecka małego :D
Wiec bardziej uderzam w pepco, ciucholand albo allegro. Ale chyba po prostu poczekam tak z miesiąc i kupię pod koniec października ten kombinezon ciepły i 2 x ciepła czapka i szalik, bo nad te morze na pewno musi mieć takie ciepłe rzeczy. Skoro tam pewnie już zima będzie hah.

Wiec chyba jednsk kupię i tak za miesiąc te 74 cm, będzie miała po prostu luzu więcej, a i tak boje się ze nagle w tydzień podskoczy z waga i cm i w 68 cm to pewnie by pochodziła grudzień i koniec. A ja już jednak na 3 miesiące bym chciała tak kupić ten kombinezon albo chociaż na dwa.
Napewno w Lidlu będą mieli kombinezony bo co roku mają. Pamiętam, że 50-60zl kosztowały miałam dla syna na pierwszą zimę. Kombinezon to ja bym na olx, allegro, w lumpeksie szukała.
Ja mam większość rzeczy dla Izy po bratanicy, coś po moich chłopakach też pasuje więc niewiele zostaje mi do kupienia a tak jak ty musisz wszystko kupić to kupa kasy idzie na ubranka.

reklama
Idziecie do księdza, mówicie że chcecie ochrzcić dziecko, mówicie kiedy miałoby to być, dostajecie kartki do spowiedzi dla siebie i rodziców chrzestnych i tyle. Dane i adres chrzestnych trzeba podać. Na dzień przed chrzcinami pamiętam, że trzeba było dostarczyć te kartki z odbytej spowiedzi. Płaci się za chrzest po mszy przynajmniej u nas tak jest.

Super :) dzięki kochana za obszerna odpowiedz. A ile tak mniej więcej taki chrzest kosztuje? Czy daje się tyle ile dusza zapragnie hah? :D

Napewno w Lidlu będą mieli kombinezony bo co roku mają. Pamiętam, że 50-60zl kosztowały miałam dla syna na pierwszą zimę. Kombinezon to ja bym na olx, allegro, w lumpeksie szukała.
Ja mam większość rzeczy dla Izy po bratanicy, coś po moich chłopakach też pasuje więc niewiele zostaje mi do kupienia a tak jak ty musisz wszystko kupić to kupa kasy idzie na ubranka.

O super, to mówię jeszcze z miesiąc max poczekam, bo i tak do 5 listopada muszę kupić, bo jedziemy nad morze na te 5 dni a tam na pewno mega zimno będzie. Ale właśnie szukam na Allegro i na olx dobrze, że mi przypomniałaś, bo czemu by nie kupić używanego jeśli będzie w dobrym stanie :)

IMG_2188.JPG

Znalazłam taki za 30 zł łącznie z wysyłka na 74 cm także to jest 6-9 miesiąc, a skoro moja już nosi 62 cm rozmiar i ma dużo luzu to jak zacznie od grudnia gdy zaczyna 4 miesiąc nosić na 74 cm ten kombinezon to akurat będzie miała komfort i luz żebym mogła pod spod tez coś ciepłego ubrać :) i być spokojna, ze dziecko nie ma na styk dopasowane i będzie do lutego się nadawał :)

Taki wiosenny on motyw ma, ale mi się podoba [emoji5][emoji173]️ to by miała pewnei 2 takie kombinezony skoro ten taki tani to mogłabym ten zamówić i jeszcze za drugim się rozglądać żeby za mieszkać dokupić :)

Załączniki

• IMG_2188.JPG
    IMG_2188.JPG
    209,8 KB · Wyświetleń: 338
Ja kupiłam już kurteczkę na zimę. Kombinezon sobie daruje, ale u nas zimy też są łagodniejsze.

Ja właśnie myślałam nad kurtka, ale jednak wole jak będzie cała w kombinezonie, bo wygodniej ubierać będzie i cieplej a tak to będziemy na spacerze to bez obawy wezmę ją na ręce w kocu jeśli będzie chciała się rozglądać zamiast leżeć plackiem i nie będę się bała, ze zaraz coś tam jej wyjdzie ze spodenek i przewieje itd. A taki kombinezonik fajnie przed wiatrem i mrozem śniegiem chronić będzie :D ja tam nie wiem jak to w tym roku będzie, możemy się niezłe zaskoczyć. Mi się wydaje, ze może być zimno i śnieg itd

reklama
Do góry